Ter Harmsel en Weusthof naar WK

ERMELO - Herman ter Harmsel uit Rijssen en Mark Weusthof uit Rossum nemen zoals verwacht deel aan het WK voor vierspanrijders, dat van 31 augustus tot en met 4 september in Breda wordt gehouden. De Tukkers behoren tot de negen Nederlanders die in Brabant van start mogen gaan. IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman verdedigen op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve namens hun gouden teammedaille.

Herman ter Harmsel en Mark Weusthof hielden aan de wedstrijd van afgelopen weekend in Nebanice een goed gevoel over. Ter Harmsel: “Doordat ik in Kootwijkerbroek een ongeluk had gehad met mijn voorpaarden heb ik die in Tsjechië niet ingezet. Een van hun vervangers flipte jammer genoeg helemaal in de dressuur. Hij was helemaal van het padje, waardoor ik ergens achteraan eindigde. Maar de marathon ging super en in de vaardigheid had ik een balletje. Daar kon ik ook tevreden over zijn. Was dat in de dressuur niet gebeurd, dan was ik bij de eerste drie geëindigd.”

Vrijwel nieuw span
In Breda start de Rijssenaar met een vrijwel nieuw span. “Alleen Adios, de zwarte, is nog over nadat ik twee paarden heb verkocht aan Koos de Ronde en een ander aan Glenn Geerts. Maar op zich loopt het best goed. Ook in Horst, Valkenswaard en Frankrijk viel het absoluut niet tegen.”

Ook Mark Weusthof, in het verleden al goed voor twee keer goud en eenmaal zilver als lid van het landenteam bij het WK, mist ervaring in zijn vierspan. “Maar van de vorm van de paarden kan ik wel blij worden. Ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld en lieten zich in Nebanice heel goed zien. Ik was zelfs met een fantastische marathon bezig, maar helaas heb ik in hindernis zeven veel te lang stil gestaan. Er was geen vuiltje aan de lucht en we waren al aan het eind toen we op een of andere manier vast kwamen te zitten. Een heel raar foutje, dat had niet gehoeven. Er had daarom nog wel wat meer in gezeten dan de zevende plaats. Het was in elk geval ruim genoeg om de bondscoach te overtuigen. Dan moeten we het in Breda maar weer eens laten zien.”

Sinds 2008 ongeslagen
Na de laatste observatiewedstrijd in het Tsjechische Nebanice van afgelopen weekend wees bondscoach Harry de Ruyter ook Edwin van de Graaf, Peter de Ronde, Bram Chardon en Hans Heus  op individuele titel aan. Rob Lommers staat reserve.

Sinds 2008 is het Nederlandse vierspanteam ongeslagen op Europese-en wereldkampioenschappen. Zowel Chardon als De Ronde en Timmerman heeft de laatste jaren diverse individuele gouden, zilveren en bronzen medailles in de wacht gesleept. IJsbrand Chardon is er op gebrand om in eigen land voor de vijfde keer tot wereldkampioen te worden gekroond.

Na de dressuur op donderdag 1 en vrijdag 2 september vormt de marathon op zaterdag 3 september het spectaculaire hoogtepunt van de wedstrijd. Op zondag 4 september worden de individuele-en teammedailles verdeeld in de vaardigheidsproef, waar het op snelheid en precisie aankomt.

Meer Mennen

RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer en Herman ter Harmsel zijn er in Valkenswaard niet in geslaagd een hoge klassering te realiseren tijdens de... (28-05-2018)
WINDSOR – Mark Weusthof had zich na een goede seizoenouverture in Kronenberg veel voorgesteld van zijn eerste internationale wedstrijd van dit... (13-05-2018)
KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de... (23-04-2018)
ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens... (08-04-2018)
EXLOO – Marijke Hammink toonde zich afgelopen weekend op alle fronten de sterkste in de wedstrijd voor vierspannen pony’s in Exloo. De Bornerbroekse... (02-04-2018)
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)