TWEEDE EN VIERDE IN DOOR NEDERLANDERS GEDOMINEERDE MARATHON

Ter Harmsel en Letteboer op dreef

BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor tweespannen bij het Paardenspektakel Beekbergen. Ter Harmsel schoof door zijn tweede plek op naar de derde positie in het klassement, Letteboer klom als nummer vier tien plekken en is elfde na twee onderdelen.

Antonie ter Harmsel kan met de vaardigheid voor de boeg niet anders dan tevreden zijn. In de door Nederlanders beheerste marathon waarin Stan van Eijk hem net klopte en Tristan Verheijen als derde eindigde, startte Ter Harmsel ijzersterk. “Aan het begin hadden we goed wat power”, bevestigde de Rijssenaar. “Later werd het tempo wel iets minder, maar ik moet hier erg tevreden mee zijn. Alleen de vos Zardonis heb ik met zijn zestien jaar al vaker mee gehad. Voor het tuigpaard Enola en voor Conversano is alles vrij nieuw. Voor die twee is het pas de derde wedstrijd.”

Antonie ter Harmsel is een van de belangrijkste kandidaten om Oranje volgend jaar te mogen vertegenwoordigen bij het wereldkampioenschap in het Duitse Drebkau. “In september rijden we daar onze laatste wedstrijd van dit seizoen en dan zien we wel hoe het gaat. De dressuur gaat in elk geval steeds beter en ook op de andere onderdelen zijn de vooruitzichten goed. Voor het WK gaat er nog een hele winter overheen, dus we wachten maar even af hoe het volgend jaar gaat.”

Onvoorwaardelijke steun
Antonie ter Harmsel kan in elk geval op de onvoorwaardelijke steun rekenen van zijn vader Herman, die de WK-kansen van zijn zoon voorlopig laat prevaleren boven zijn eigen loopbaan als vierspanrijder. Vrijdag deed hij wel mee aan de dressuur, maar dat was in feite alleen maar bedoeld om ervoor te zorgen dat zijn collega’s zo voldoende tegenstanders hadden om op de volledige punten voor plaatsing voor de Wereldbeker te mogen rekenen.

“Hij is bovendien momenteel erg druk met paarden van een ander”, verklapt Antonie. Zo heeft wereldtopper Chester Weber er zes bij Ter Harmsel op stal staan, die door senior worden getraind. En enkele daarvan liepen vrijdag ook mee in het dressuurspan van de Rijssenaar, die zijn eigen carrière overigens op niet al te lange termijn nog wel degelijk op behoorlijk niveau wil voortzetten.

Best schipperen
Naar het WK wil ook Raymond Letteboer (rechts) graag. De menner uit Oud-Ootmarsum zit eveneens in de opbouw met een vrijwel nieuw span, waarin de zestienjarige Viandor het goed oppakt. “Hij liep altijd in het enkelspan bij Harry ten Broeke, van wie ik hem heb overgenomen. Voor Guus en Charlie was het pas hun tweede wedstrijd. In de waterbak kwam Guus iets terug, hij is nog niet zoveel water gewend. In de hindernissen 6 en 7 heb ik bewust iets behoudender gereden, omdat ik sowieso foutloos wilde blijven.”

“Alles in Nederland zit heel kort op elkaar, maar we zullen nog wel echt naar een eventueel WK moeten toewerken”, vervolgt Letteboer. “Aan de dressuur zal ik vooral zelf nog wat moeten doen.” Raymond Letteboer hoopt daarvoor voldoende de tijd te krijgen, want berhalve paardenman is hij ook nog drie dagen in de week werkzaam voor het bedrijf Horsefriend en bovendien komen zijn paarden ook nog eens onder het zadel uit bij Silke Kamphuis. “Af en toe is het daarom best schipperen.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)