Stal Huckriede weer dominant

ENSCHEDE - Voor Stal Huckriede was Indoor Twente donderdag een thuiswedstrijd en deze stal ging in drie van de vier tuigpaardrubrieken op kop. Zes paarden waren er in de limietklasse. Lambertus Huckriede bracht een nieuw paard in de baan. Dat was Zilver (v.Ranno), een schimmel die de laatste jaren werd uitgebracht door Frans Palsma. Zilver maakte zich deftig in het front en zijn manier van bewegen is heel luchtig waarbij hij nog even royaler in het voorbeengebruik zou mogen.

Nico Calis kon vervolgens Cognac (v.Whiskey HBC) opstellen. Het paard met misschien wel de beste bewegingen werd derde. Dat was Botilas H (v.Nando) met Martijn Rikhof, waarbij Botilas wel af en toe een foutje maakte. De jury lichtte toe dat Zilver het meest constant presterende paard was en dat de verrichting van Cognac en Botilas dicht bij elkaar lagen waarbij Botilas constanter zou moeten presteren om hoger te eindigen.

In de ereklasse was de uitslag enigszins verrassend. Het leek te gaan tussen Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede en Wander (v.Marvel) van de comb. Haarsma/Van Manen met Aris van Manen. Maar ook de zeer elegant showende Wessel (v. Pronkjuweel) met Johan Borkent leek goed mee te doen.

De jury keek er echter anders tegen aan. Zij nodigde Business en Only the Lonely uit voor een herkansing. De super deftige en zeer sterk optredende Business won. Only the Lonely, die toch soms even een steekje liet vallen, werd tweede, Wessel derde en Wander vierde en die plek was wel zeer zuinig voor deze spectaculair bewegende vos die weliswaar in de wendingen wat moeite had met de beperkingen van een binnenbaan maar ook veel moois liet zien.

De jury lichtte toe dat het om een viertal beste paarden ging. “Business rijst mooi in de voorhand en gaat zuiver rechtgesteld. Only the Lonely gaf goed partij maar moest achter toegeven op de winnaar. Wessel zou in het front even meer mogen overtuigen ten opzichte van de koplopers en Wander heeft veel potentie maar was niet constant zuiver rechtgesteld”, zo was de uitleg."

In de damesrubriek, waarin drie deelnemers, was Business ook weer heel erg mooi. Gereden door Anneke Huckriede showde de donkere vos zeer verfijnd en bijzonder fraai. Only the Lonely liep voor de tweewielige wagen een betere course en werd tweede. Derde werd Cetrienes (v.Vulcano) van Ronnie Beuving. Joyce de Boer was de rijdster.

Twee tweespannen waren er en de rubriek werd als wedstrijd verreden. De uitslag werd anders dan verwacht. Huckriede had Business en Zilver naast elkaar gespannen en dit heel deftige Engelse span, dat er zeer lichtvoetig over ging, leek de overwinning binnen te kunnen halen. De jury gaf echter de voorkeur aan Tidalburga (v.Manno) en Cognac van Nico Calis. Ze vond dat er meer eenheid in beweging was bij het span van Calis als bij het span van Huckriede. (Bron KWPN)

Meer Mennen

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)