Stal Huckriede weer dominant

ENSCHEDE - Voor Stal Huckriede was Indoor Twente donderdag een thuiswedstrijd en deze stal ging in drie van de vier tuigpaardrubrieken op kop. Zes paarden waren er in de limietklasse. Lambertus Huckriede bracht een nieuw paard in de baan. Dat was Zilver (v.Ranno), een schimmel die de laatste jaren werd uitgebracht door Frans Palsma. Zilver maakte zich deftig in het front en zijn manier van bewegen is heel luchtig waarbij hij nog even royaler in het voorbeengebruik zou mogen.

Nico Calis kon vervolgens Cognac (v.Whiskey HBC) opstellen. Het paard met misschien wel de beste bewegingen werd derde. Dat was Botilas H (v.Nando) met Martijn Rikhof, waarbij Botilas wel af en toe een foutje maakte. De jury lichtte toe dat Zilver het meest constant presterende paard was en dat de verrichting van Cognac en Botilas dicht bij elkaar lagen waarbij Botilas constanter zou moeten presteren om hoger te eindigen.

In de ereklasse was de uitslag enigszins verrassend. Het leek te gaan tussen Business (v.Vlasco) van Gerrit Egberink met Lambertus Huckriede en Wander (v.Marvel) van de comb. Haarsma/Van Manen met Aris van Manen. Maar ook de zeer elegant showende Wessel (v. Pronkjuweel) met Johan Borkent leek goed mee te doen.

De jury keek er echter anders tegen aan. Zij nodigde Business en Only the Lonely uit voor een herkansing. De super deftige en zeer sterk optredende Business won. Only the Lonely, die toch soms even een steekje liet vallen, werd tweede, Wessel derde en Wander vierde en die plek was wel zeer zuinig voor deze spectaculair bewegende vos die weliswaar in de wendingen wat moeite had met de beperkingen van een binnenbaan maar ook veel moois liet zien.

De jury lichtte toe dat het om een viertal beste paarden ging. “Business rijst mooi in de voorhand en gaat zuiver rechtgesteld. Only the Lonely gaf goed partij maar moest achter toegeven op de winnaar. Wessel zou in het front even meer mogen overtuigen ten opzichte van de koplopers en Wander heeft veel potentie maar was niet constant zuiver rechtgesteld”, zo was de uitleg."

In de damesrubriek, waarin drie deelnemers, was Business ook weer heel erg mooi. Gereden door Anneke Huckriede showde de donkere vos zeer verfijnd en bijzonder fraai. Only the Lonely liep voor de tweewielige wagen een betere course en werd tweede. Derde werd Cetrienes (v.Vulcano) van Ronnie Beuving. Joyce de Boer was de rijdster.

Twee tweespannen waren er en de rubriek werd als wedstrijd verreden. De uitslag werd anders dan verwacht. Huckriede had Business en Zilver naast elkaar gespannen en dit heel deftige Engelse span, dat er zeer lichtvoetig over ging, leek de overwinning binnen te kunnen halen. De jury gaf echter de voorkeur aan Tidalburga (v.Manno) en Cognac van Nico Calis. Ze vond dat er meer eenheid in beweging was bij het span van Calis als bij het span van Huckriede. (Bron KWPN)

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)