Sponsor Kuipers blijft Weusthof trouw

ROSSUM/OLDENZAAL – Hoofdsponsor Kuipers Logistics blijft de Stichting Twents Vierspan trouw. De Oldenzaalse transporteur besloot vierspanrijder Mark Weusthof ook de komende twee jaar te ondersteunen. De nieuwe verbintenis, die dus tot en met 2014 loopt,  wordt donderdagavond officieel bekend gemaakt tijdens de menavond van Indoor Twente in de Enschedese Go Planet Expo Hall.

Directeur Harry Kuipers van het gelijknamige bedrijf meldde zich twee jaar geleden spontaan aan als nieuwe geldschieter, toen Mark Weusthof op zijn jaarlijks sponsordag meldde dat Isovlas in die rol zou afhaken.

Een goed resultaat tijdens het WK in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck dit jaar vormde het hoofddoel van de samenwerking. Die missie draaide uit op een grote teleurstelling. De met een enorm optimisme richting WK vertrokken Weusthof kreeg al bij de keuring van zijn paarden een forse domper te verwerken. Zijn toppaard Hugo werd tijdens de veterinaire inspectie, volgens het complete Nederlandse kamp volkomen ten onrechte, niet fit genoeg bevonden en van de titelstrijd uitgesloten.

Weusthof moest daarop de veel minder ervaren Twilight als vervanger inspannen, maar de invaller blesseerde zich zelf tijdens de warming-up voor de dressuurproef en bleek kreupel toen hij eenmaal de hoofdring had betreden. Voor Weusthof was daarmee het WK dichtbij huis, waarvan hij zich zoveel had voorgesteld, al voorbij voordat het goed en wel begonnen was.

Mark Weusthof: “Dat WK is heel anders gelopen dan ons plan was en ook voor Kuipers een forse deceptie. Dan is het natuurlijk super dat mijn sponsor me nog een kans geeft. Bij de voorgangers van Kuipers Logistics, Vodafone en Isovlas, heb ik wel een prima WK gereden. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat met deze sponsor niet een keer ga doen. Daar zal ik in elk geval alles voor doen.”

Harry Kuipers vertrouwt daar blind op. “Het zou veel gemakkelijker zijn geweest te stoppen als Mark wereldkampioen was geworden. Twee weken voor Riesenbeck had hij echt alles top voor elkaar, maar tegen zoveel tegenslag kan niemand vechten. Ik weet hoeveel moeite hij zich heeft getroost bij dat WK goed voor de dag te komen. Daarom vind ik dat het niet kan maken er nu mee te stoppen. We gaan er nog twee jaar vol voor. Niemand heeft de paarden fysiek zo voor elkaar als Mark. Ze zijn altijd fris, goed te pas en in prima conditie. Hij is heel serieus met het mennen bezig. Het is ongelooflijk hoeveel die knapen met hun paarden moeten trainen en wat er verder bij komt kijken. Als ze naar een wedstrijd moeten, is het een complete volksverhuizing. Zo’n jongen verdient support. Ik hoop dat hij de komende twee jaar meer geluk heeft.”

Tekst en foto © Hippisch Twente

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)