Sponsor Kuipers blijft Weusthof trouw

ROSSUM/OLDENZAAL – Hoofdsponsor Kuipers Logistics blijft de Stichting Twents Vierspan trouw. De Oldenzaalse transporteur besloot vierspanrijder Mark Weusthof ook de komende twee jaar te ondersteunen. De nieuwe verbintenis, die dus tot en met 2014 loopt,  wordt donderdagavond officieel bekend gemaakt tijdens de menavond van Indoor Twente in de Enschedese Go Planet Expo Hall.

Directeur Harry Kuipers van het gelijknamige bedrijf meldde zich twee jaar geleden spontaan aan als nieuwe geldschieter, toen Mark Weusthof op zijn jaarlijks sponsordag meldde dat Isovlas in die rol zou afhaken.

Een goed resultaat tijdens het WK in het nabij Rheine gelegen Riesenbeck dit jaar vormde het hoofddoel van de samenwerking. Die missie draaide uit op een grote teleurstelling. De met een enorm optimisme richting WK vertrokken Weusthof kreeg al bij de keuring van zijn paarden een forse domper te verwerken. Zijn toppaard Hugo werd tijdens de veterinaire inspectie, volgens het complete Nederlandse kamp volkomen ten onrechte, niet fit genoeg bevonden en van de titelstrijd uitgesloten.

Weusthof moest daarop de veel minder ervaren Twilight als vervanger inspannen, maar de invaller blesseerde zich zelf tijdens de warming-up voor de dressuurproef en bleek kreupel toen hij eenmaal de hoofdring had betreden. Voor Weusthof was daarmee het WK dichtbij huis, waarvan hij zich zoveel had voorgesteld, al voorbij voordat het goed en wel begonnen was.

Mark Weusthof: “Dat WK is heel anders gelopen dan ons plan was en ook voor Kuipers een forse deceptie. Dan is het natuurlijk super dat mijn sponsor me nog een kans geeft. Bij de voorgangers van Kuipers Logistics, Vodafone en Isovlas, heb ik wel een prima WK gereden. Ik kan me niet voorstellen dat ik dat met deze sponsor niet een keer ga doen. Daar zal ik in elk geval alles voor doen.”

Harry Kuipers vertrouwt daar blind op. “Het zou veel gemakkelijker zijn geweest te stoppen als Mark wereldkampioen was geworden. Twee weken voor Riesenbeck had hij echt alles top voor elkaar, maar tegen zoveel tegenslag kan niemand vechten. Ik weet hoeveel moeite hij zich heeft getroost bij dat WK goed voor de dag te komen. Daarom vind ik dat het niet kan maken er nu mee te stoppen. We gaan er nog twee jaar vol voor. Niemand heeft de paarden fysiek zo voor elkaar als Mark. Ze zijn altijd fris, goed te pas en in prima conditie. Hij is heel serieus met het mennen bezig. Het is ongelooflijk hoeveel die knapen met hun paarden moeten trainen en wat er verder bij komt kijken. Als ze naar een wedstrijd moeten, is het een complete volksverhuizing. Zo’n jongen verdient support. Ik hoop dat hij de komende twee jaar meer geluk heeft.”

Tekst en foto © Hippisch Twente

Meer Mennen

DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)
KEISPELT – Marijke Hammink was dit weekend een klasse apart bij de vierspannen pony’s tijdens internationale wedstrijden in het Luxemburgse Keispelt... (28-05-2018)