Seizoenouverture voor de menners

RIJSSEN/BIDDINGHUIZEN - Voor menners begint dit paasweekeinde het outdoorseizoen weer met wedstrijden in Rijssen en Biddinghuizen. Het Twentse evenement staat voor de tiende keer op de agenda en is voor het zevende jaar in successe met Pasen de ouverture van het buitengebeuren. Biddinghuizen beleeft de primeur met een wedstrijd waarin ook de topklasse 4 massaal is vertegenwoordigd.

Menvereniging Achter'n Bos, met als voorzitter actief topmenner Herman ter Harmsel (foto), houdt Tweede Paasdag haar jaarlijkse treffen voor rijders in de klassen 1 tot en met 3. Onder de deelnemers zijn Henri Rozenboom, Pascal Donders en Dennis Peters met een vier- en Antonie ter Harmsel met een tweespan. Herman ter Harmsel zelf komt samen met de tweespantoppers Alfons Engbers en Raymond Letteboer, buiten mededinging in actie in klasse 4 tijdens zijn thuisevenement.
Aan de wedstrijd doet ook de Italiaan Carlo Masharoni mee. Hij staat dit jaar op stal in Rijssen. "Herman ter Harmsel: "Misschien komt ook nog een landgenoot van hem hier naar toe om zich voor te bereiden op Kentucky. Ze mogen daar in principe naar toe, maar vinden van zichzelf dat ze daarvoor eigenlijk nog niet goed genoeg zijn. Ze hopen hier de komende maanden nog flink wat op te steken."
Zie ook de website www.menverenigingachternbos.nl

Biddinghuizen
Op Eerste Paasdag begint voor onder anderen Mark Weusthof het seizoen in Biddinghuizen, waar behalve IJsbrand Chardon en Herman ter Harmsel de complete vaderlandse top bij de vierspanrijders aan het vertrek staat. Het is de eerste testcase in een seizoen waarin de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Kentucky centraal staan.

Weusthof zet in de polder voor het eerst Sam voor in zijn span in tijdens de dressuur. Victor vervangt hem in de vaardigheid en marathon. Hij loopt met Rolendus voorop, de paarden achterin zijn span zijn Hugo en Gijs. "Sam deed het goed in de training en ik ben benieuwd hoe het in de wedstrijd gaat. Het is de eerste keer buiten, dat is een mooie gelegenheid om warm te lopen."
Voor meer informatie zie www.flevomendagen.nl  

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)