MENNER UIT ROSSUM DERDE IN OPENINGSWEDSTRIJD IN KRONENBERG

Puike seizoenstart Mark Weusthof

KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de openingswedstrijd van 2018 in het Limburgse Kronenberg, waar in 2020 het WK wordt verreden. Weusthof hoefde alleen Bram Chardon en Koos de Ronde voor zich te dulden, maar versloeg onder anderen de vaste Oranje-teamleden IJsbrand Chardon en Theo Timmerman. Herman ter Harmsel finishte als veertiende.

Mark Weusthof begon zijn weekend vrijdag met een tiende plek in de dressuur met een score van 55,16 punt. Hij liet er drie knappe derde plaatsen op volgen. In de vaardigheid was hij met 3,79 strafpunt de beste Nederlander, in de afsluitende marathon van zondag moest hij licht terrein prijsgeven op de nummers een en twee van het eindklassement.

“Het liep lekker”, vond Mark Weusthof na afloop. “We kenden drie sterke onderdelen en dat was een mooi begin voor dit seizoen. Ik ben heel tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar zeker ook met de manier waarop de paarden liepen. Ik doe in elk geval, al is het geen  garantie voor de rest van het jaar. Het WK in Amerika is pas heel laat in het seizoen, dus dit zegt nog niks. Maar prettig is het wel. Het was ook nog een wedstrijd die meetelde als kwalificatie voor de Wereldbeker. Die punten neem ik in elk geval mee, dat is ook wel handig. We moeten  vanaf Hemelvaartsdag maar kijken hoe het in Windsor gaat. Dat weer een echte krachtmeting. Ik kijk er met vertrouwen naar uit.”

Herman ter Harmsel
Herman ter Harmsel startte met een veertiende plek in de dressuur, waarna een teleurstellende 23ste plaats in de kegeltjesproef volgde. In de marathon herstelde Rijssenaar zich en legde hij beslag op de negende positie, wat hem uiteindelijk als veertiende in de uitslag deed belanden.
IJsbrand Chardon verknalde zijn marathon en sloot de wedstrijd in Kronenberg met een voor zijn doen ongekend matige achttiende plaats af.

Raymond Letteboer
Raymond Letteboer (onderste foto) eindigde in de middenmoot bij de tweespannen. De koetsier uit Oud-Ootmarsum kon zich op geen enkel onderdeel mengen in de strijd om de topposities. Hij werd zevende in de dressuur, vijftiende in de marathon en negende in de vaardigheid. Dat leverde hem uiteindelijk de tiende positie in de rangschikking op.

UITSLAGEN KRONENBERG

Foto's © Krzistina Horvath/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)
LÄHDEN – Van de drie Twentse deelnemers, die zondag met een kans op de zege aan de afsluitende vaardigheidsproef begonnen tijdens de internationale... (10-06-2018)
LÄHDEN – Twentse menners kraaiden zaterdag victorie na de zware marathon in Lähden. Marijke Hammink gaf de concurrentie het nakijken bij de vierspan... (10-06-2018)
LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse... (08-06-2018)