MENNER UIT ROSSUM DERDE IN OPENINGSWEDSTRIJD IN KRONENBERG

Puike seizoenstart Mark Weusthof

KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de openingswedstrijd van 2018 in het Limburgse Kronenberg, waar in 2020 het WK wordt verreden. Weusthof hoefde alleen Bram Chardon en Koos de Ronde voor zich te dulden, maar versloeg onder anderen de vaste Oranje-teamleden IJsbrand Chardon en Theo Timmerman. Herman ter Harmsel finishte als veertiende.

Mark Weusthof begon zijn weekend vrijdag met een tiende plek in de dressuur met een score van 55,16 punt. Hij liet er drie knappe derde plaatsen op volgen. In de vaardigheid was hij met 3,79 strafpunt de beste Nederlander, in de afsluitende marathon van zondag moest hij licht terrein prijsgeven op de nummers een en twee van het eindklassement.

“Het liep lekker”, vond Mark Weusthof na afloop. “We kenden drie sterke onderdelen en dat was een mooi begin voor dit seizoen. Ik ben heel tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar zeker ook met de manier waarop de paarden liepen. Ik doe in elk geval, al is het geen  garantie voor de rest van het jaar. Het WK in Amerika is pas heel laat in het seizoen, dus dit zegt nog niks. Maar prettig is het wel. Het was ook nog een wedstrijd die meetelde als kwalificatie voor de Wereldbeker. Die punten neem ik in elk geval mee, dat is ook wel handig. We moeten  vanaf Hemelvaartsdag maar kijken hoe het in Windsor gaat. Dat weer een echte krachtmeting. Ik kijk er met vertrouwen naar uit.”

Herman ter Harmsel
Herman ter Harmsel startte met een veertiende plek in de dressuur, waarna een teleurstellende 23ste plaats in de kegeltjesproef volgde. In de marathon herstelde Rijssenaar zich en legde hij beslag op de negende positie, wat hem uiteindelijk als veertiende in de uitslag deed belanden.
IJsbrand Chardon verknalde zijn marathon en sloot de wedstrijd in Kronenberg met een voor zijn doen ongekend matige achttiende plaats af.

Raymond Letteboer
Raymond Letteboer (onderste foto) eindigde in de middenmoot bij de tweespannen. De koetsier uit Oud-Ootmarsum kon zich op geen enkel onderdeel mengen in de strijd om de topposities. Hij werd zevende in de dressuur, vijftiende in de marathon en negende in de vaardigheid. Dat leverde hem uiteindelijk de tiende positie in de rangschikking op.

UITSLAGEN KRONENBERG

Foto's © Krzistina Horvath/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)