MENNER UIT ROSSUM DERDE IN OPENINGSWEDSTRIJD IN KRONENBERG

Puike seizoenstart Mark Weusthof

KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de openingswedstrijd van 2018 in het Limburgse Kronenberg, waar in 2020 het WK wordt verreden. Weusthof hoefde alleen Bram Chardon en Koos de Ronde voor zich te dulden, maar versloeg onder anderen de vaste Oranje-teamleden IJsbrand Chardon en Theo Timmerman. Herman ter Harmsel finishte als veertiende.

Mark Weusthof begon zijn weekend vrijdag met een tiende plek in de dressuur met een score van 55,16 punt. Hij liet er drie knappe derde plaatsen op volgen. In de vaardigheid was hij met 3,79 strafpunt de beste Nederlander, in de afsluitende marathon van zondag moest hij licht terrein prijsgeven op de nummers een en twee van het eindklassement.

“Het liep lekker”, vond Mark Weusthof na afloop. “We kenden drie sterke onderdelen en dat was een mooi begin voor dit seizoen. Ik ben heel tevreden. Niet alleen met het resultaat, maar zeker ook met de manier waarop de paarden liepen. Ik doe in elk geval, al is het geen  garantie voor de rest van het jaar. Het WK in Amerika is pas heel laat in het seizoen, dus dit zegt nog niks. Maar prettig is het wel. Het was ook nog een wedstrijd die meetelde als kwalificatie voor de Wereldbeker. Die punten neem ik in elk geval mee, dat is ook wel handig. We moeten  vanaf Hemelvaartsdag maar kijken hoe het in Windsor gaat. Dat weer een echte krachtmeting. Ik kijk er met vertrouwen naar uit.”

Herman ter Harmsel
Herman ter Harmsel startte met een veertiende plek in de dressuur, waarna een teleurstellende 23ste plaats in de kegeltjesproef volgde. In de marathon herstelde Rijssenaar zich en legde hij beslag op de negende positie, wat hem uiteindelijk als veertiende in de uitslag deed belanden.
IJsbrand Chardon verknalde zijn marathon en sloot de wedstrijd in Kronenberg met een voor zijn doen ongekend matige achttiende plaats af.

Raymond Letteboer
Raymond Letteboer (onderste foto) eindigde in de middenmoot bij de tweespannen. De koetsier uit Oud-Ootmarsum kon zich op geen enkel onderdeel mengen in de strijd om de topposities. Hij werd zevende in de dressuur, vijftiende in de marathon en negende in de vaardigheid. Dat leverde hem uiteindelijk de tiende positie in de rangschikking op.

UITSLAGEN KRONENBERG

Foto's © Krzistina Horvath/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

WINDSOR – Mark Weusthof had zich na een goede seizoenouverture in Kronenberg veel voorgesteld van zijn eerste internationale wedstrijd van dit... (13-05-2018)
ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens... (08-04-2018)
EXLOO – Marijke Hammink toonde zich afgelopen weekend op alle fronten de sterkste in de wedstrijd voor vierspannen pony’s in Exloo. De Bornerbroekse... (02-04-2018)
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner... (06-08-2017)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)