KNAPPE TWEEDE PLEK BIJ TWEEESPANRIJDERS IN LÄHDEN  

Prima prestatie Raymond Letteboer 

LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit Oud-Ootmarsum eindigde als tweede achter de Duitser Sandro Koalick, die alle drie onderdelen op zijn naam schreef.

Met zijn ruinen Guus GS en Viandor R kwam Letteboer zaterdag op het zware parcours van de marathon niet in de problemen. Hij was dan ook terecht zeer tevreden over zijn optreden en dat van zijn span. "Achteraf kun je zeggen dat ik geluk heb gehad met mijn keuze voor Lähden en dat ik niet voor Maasdijk heb ingeschreven, want die wedstrijd ging niet door. Het was hier weer prachtig rijden in een mooie en pittige marathon. Een paar weken geleden won ik hier nog een nationale wedstrijd en vandaag ging het weer prima. Als je hier mee komt, kom je overal mee. Je rijdt hier echt op kracht en technisch krijg je van alles voor je kiezen."

Niet in de gaten
In de afsluitende vaardigheid had een vallend balletje in de voorlaatste negentiende poort van de ‘kegeltjesproef’ geen gevolgen voor zijn positie. “Zelf had ik het niet eens in de gaten en voor de uitslag maakte het gelukkig niet uit. Je moest wel tempo maken en iedereen reed daar ook op, maar ik kon fijn binnen de tijd rijden. Al die Duitsers reden op scherp, omdat hun nationaal kampioenschap eraan vast hing. Ik heb me toch mooi tussen die gasten kunnen wurmen.”

Voor Raymond Letteboer is het seizoen na zondag voorbij. Hij aarzelde aanvankelijk nog of hij zou deelnemen aan de tweespanwedstrijd tijdens het WK voor vierspannen in Valkenswaard, maar ziet daar van af. " Het stond al niet op mijn planning. Half oktober is laat in de tijd. Dan is het vroeg donker en meestal niet meer zo'n pretje op de camping te staan. Het is goed zo.”

Eindstand tweespannen
1) Sandro Koalick (Dui) 140,55
2) Raymond Letteboer 148,93
3) Lars Schwitte (Dui) 155,62
7) Anna de Ronde (Ned) 166,10 

Foto’s Raymond Letteboer tijdens de marathon (boven) en in het midden tijdens de prijsuitreiking © Sonja Scharf/Hoefnet

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)