KNAPPE TWEEDE PLEK BIJ TWEEESPANRIJDERS IN LÄHDEN  

Prima prestatie Raymond Letteboer 

LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit Oud-Ootmarsum eindigde als tweede achter de Duitser Sandro Koalick, die alle drie onderdelen op zijn naam schreef.

Met zijn ruinen Guus GS en Viandor R kwam Letteboer zaterdag op het zware parcours van de marathon niet in de problemen. Hij was dan ook terecht zeer tevreden over zijn optreden en dat van zijn span. "Achteraf kun je zeggen dat ik geluk heb gehad met mijn keuze voor Lähden en dat ik niet voor Maasdijk heb ingeschreven, want die wedstrijd ging niet door. Het was hier weer prachtig rijden in een mooie en pittige marathon. Een paar weken geleden won ik hier nog een nationale wedstrijd en vandaag ging het weer prima. Als je hier mee komt, kom je overal mee. Je rijdt hier echt op kracht en technisch krijg je van alles voor je kiezen."

Niet in de gaten
In de afsluitende vaardigheid had een vallend balletje in de voorlaatste negentiende poort van de ‘kegeltjesproef’ geen gevolgen voor zijn positie. “Zelf had ik het niet eens in de gaten en voor de uitslag maakte het gelukkig niet uit. Je moest wel tempo maken en iedereen reed daar ook op, maar ik kon fijn binnen de tijd rijden. Al die Duitsers reden op scherp, omdat hun nationaal kampioenschap eraan vast hing. Ik heb me toch mooi tussen die gasten kunnen wurmen.”

Voor Raymond Letteboer is het seizoen na zondag voorbij. Hij aarzelde aanvankelijk nog of hij zou deelnemen aan de tweespanwedstrijd tijdens het WK voor vierspannen in Valkenswaard, maar ziet daar van af. " Het stond al niet op mijn planning. Half oktober is laat in de tijd. Dan is het vroeg donker en meestal niet meer zo'n pretje op de camping te staan. Het is goed zo.”

Eindstand tweespannen
1) Sandro Koalick (Dui) 140,55
2) Raymond Letteboer 148,93
3) Lars Schwitte (Dui) 155,62
7) Anna de Ronde (Ned) 166,10 

Foto’s Raymond Letteboer tijdens de marathon (boven) en in het midden tijdens de prijsuitreiking © Sonja Scharf/Hoefnet

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)