Prachtige Hubertusrit Koets'nkeerls

ZENDEREN - Afdeling 1 van deTwentse Rijtuig- en arrensleevereniging Koets’nkeerls sloot zondagmiddag het seizoen af met de traditionele Hubertusrit. Dat deden de koetsiers met aanspanningen zoals de laatste jaren gebruikelijk bij De Tinkerhoeve aan de Zeilkerweg in Zenderen. Onder het genot van een kop snert, een braadworst en/of broodje hamburger genoten ze nippend aan een kruidenbittertje, wijntje of pilsje na van een prachtige herfstrit onder ideale weersomstandigheden.

Zeventien koetsen namen zondag deel aan de tocht. Dat waren er minder dan vorig jaar, wat veel te maken had met het evenement Paard en Koets dat zich dit weekeinde in Ermelo afspeelde. De oostelijke afdeling 1 telt momenteel nog zo’n honderd van de driehonderd leden van de totale vereniging. De aanwezigen waren in de ochtend al op tijd vanuit huis op pad gegaan. Soms individueel, maar niet zelden ook als groep. Zo vertrokken vanuit Geesteren zeven koetsen vanaf de Meijersweg.

Paardengek of niet
De aanspanningen varieerden van een enkelspan tot een driespan, met Friezen, Haflingers, KWPN’ers en een enkele hackney. De menners hebben gemeen dat ze het vooral leuk vinden. “Voor mij en de meesten hier is dit pure recreatie”, vertelt Gerrit Kamphuis uit Albergen. “Je bent paardengek of niet.” Kamphuis is een van de twaalf koetsiers die op vier doordeweekse dagen het huifbedrijden voor gehandicapten bij De Bosrand in Almelo mogelijk maakt.

Genieten doen ook koetsier Brian van Deth, zijn vader Bram, moeder Annelies en schoonvader Huub Engbers. Bram van Deth: “Het mooie van zo’n rit als vandaag is dat je door prachtige stukjes Twente rijdt waar je anders niet komt. We doen het mooi rustig aan, lekker relaxed. Gezelligheid, daar gaat het om.”

Koets'nkeerslied
Als volgens de gewoonte alle deelnemers samen het Koets’nkeerlslied hebben gezongen op de melodie van het Twents Volkslied, gaan ze weer hun eigen weg richting huis. Harry Muller stuurt zijn driespan Friezen met zijn gevolg nog even langs de Mariakapel op de route van de Kloosterpadwandeling. Een afsluiting in stijl.

BEKIJK HET FOTOALBUM

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)