BORNERBROEKSE SLUIT DEBUUT AF MET IMPOSANTE ZEGE IN VAARDIGHEID

Prachtig WK-slot Marijke Hammink

MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd mennen. De 26-jarige Bornerbroekse was zondag in Minden de absolute uitblinker op het onderdeel vaardigheid. Door als enige foutloos en binnen de tijd te blijven schreef ze de kegeltjesproef op haar naam, wat haar uiteindelijk zilver met het Nederlandse team en een fraaie vijfde plaats in de individuele eindrangschikking opleverde.

“Na de dressuur waarin ik als zestiende eindigde, had ik daar niet meer op durven rekenen”, aldus de goedgemutste Marijke Hammink. “Toen was een van mijn pony’s erg onder de indruk van de entourage en kon ik alleen nog maar proberen zoveel mogelijk terrein goed te maken.”
Dat lukte al ten dele door een verdienstelijke marathon, die ze als vierde afsloot en waardoor ze naar de achtste plek klom.

“We hadden een paar kleine haperingen en misschien had ik mijn voorspan ook wel moeten omspannen, maar alles is na afloop altijd als, als… En iedereen heeft in de marathon wel iets dat beter had gekund. Het waren acht technische hindernissen en dan horen dat soort kleine missertjes er nu eenmaal bij.”

In de vaardigheid echter reed de nuchtere Twentse formidabel en secuur naar de finish. “Als je dan als enige foutloos blijft, is dat ook meteen mooi voor het team. Goud zat er al niet meer in, dan is het fijn als je zo kunt bijdragen aan het veilig stellen van zilver. Het liep ook gewoon goed.”

Met een beetje meer fortuin zou Marijke Hammink ook individueel in de medailles zijn gevallen. Ze kan er vrede mee hebben dat het niet lukte. “Uiteindelijk waren de verschillen inderdaad niet groot, maar na de dressuur had ik het idee dat een plek bij de eerste tien mooi en bij de eerste vijf eindigen fantastisch zou zijn. Ik ben gewoon heel tevreden hoe ik het WK de laatste twee dagen heb kunnen afsluiten. Ik heb ook erg genoten, want alles in Minden was tot in de puntjes geregeld.”

De enige individuele medaille voor Nederland was voor Jan de Boer die bij de tweespannen als tweede eindigde. Hij maakte geen deel uit van de equipe, waarvoor behalve Marijke Hammink Edith Chardon (vierde) was geselecteerd. Bij de teams, waarin de resultaten van drie eenspannen, drie tweespannen en twee vierspannen bepalend waren voor het resultaat, moest titelverdediger Oranje gastheer Duitsland voorrang verlenen. België pakte het brons.

Eindstand WK tweespannen
1) Michael Bugener (D) 169,92 minuspunt
2) Jan de Boer (Ned) 173,07
3)  Tinne Bax (B) 173,90
4) Edith Chardon (Ned) 174,19
5) Marijke Hammink (Ned) 176,86

Eindstand equipes
1) Duitsland 800,82
2) Nederland 812,86
3) België 834,89

Foto’s © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)