BORNERBROEKSE SLUIT DEBUUT AF MET IMPOSANTE ZEGE IN VAARDIGHEID

Prachtig WK-slot Marijke Hammink

MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd mennen. De 26-jarige Bornerbroekse was zondag in Minden de absolute uitblinker op het onderdeel vaardigheid. Door als enige foutloos en binnen de tijd te blijven schreef ze de kegeltjesproef op haar naam, wat haar uiteindelijk zilver met het Nederlandse team en een fraaie vijfde plaats in de individuele eindrangschikking opleverde.

“Na de dressuur waarin ik als zestiende eindigde, had ik daar niet meer op durven rekenen”, aldus de goedgemutste Marijke Hammink. “Toen was een van mijn pony’s erg onder de indruk van de entourage en kon ik alleen nog maar proberen zoveel mogelijk terrein goed te maken.”
Dat lukte al ten dele door een verdienstelijke marathon, die ze als vierde afsloot en waardoor ze naar de achtste plek klom.

“We hadden een paar kleine haperingen en misschien had ik mijn voorspan ook wel moeten omspannen, maar alles is na afloop altijd als, als… En iedereen heeft in de marathon wel iets dat beter had gekund. Het waren acht technische hindernissen en dan horen dat soort kleine missertjes er nu eenmaal bij.”

In de vaardigheid echter reed de nuchtere Twentse formidabel en secuur naar de finish. “Als je dan als enige foutloos blijft, is dat ook meteen mooi voor het team. Goud zat er al niet meer in, dan is het fijn als je zo kunt bijdragen aan het veilig stellen van zilver. Het liep ook gewoon goed.”

Met een beetje meer fortuin zou Marijke Hammink ook individueel in de medailles zijn gevallen. Ze kan er vrede mee hebben dat het niet lukte. “Uiteindelijk waren de verschillen inderdaad niet groot, maar na de dressuur had ik het idee dat een plek bij de eerste tien mooi en bij de eerste vijf eindigen fantastisch zou zijn. Ik ben gewoon heel tevreden hoe ik het WK de laatste twee dagen heb kunnen afsluiten. Ik heb ook erg genoten, want alles in Minden was tot in de puntjes geregeld.”

De enige individuele medaille voor Nederland was voor Jan de Boer die bij de tweespannen als tweede eindigde. Hij maakte geen deel uit van de equipe, waarvoor behalve Marijke Hammink Edith Chardon (vierde) was geselecteerd. Bij de teams, waarin de resultaten van drie eenspannen, drie tweespannen en twee vierspannen bepalend waren voor het resultaat, moest titelverdediger Oranje gastheer Duitsland voorrang verlenen. België pakte het brons.

Eindstand WK tweespannen
1) Michael Bugener (D) 169,92 minuspunt
2) Jan de Boer (Ned) 173,07
3)  Tinne Bax (B) 173,90
4) Edith Chardon (Ned) 174,19
5) Marijke Hammink (Ned) 176,86

Eindstand equipes
1) Duitsland 800,82
2) Nederland 812,86
3) België 834,89

Foto’s © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)