BORNERBROEKSE SLUIT DEBUUT AF MET IMPOSANTE ZEGE IN VAARDIGHEID

Prachtig WK-slot Marijke Hammink

MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd mennen. De 26-jarige Bornerbroekse was zondag in Minden de absolute uitblinker op het onderdeel vaardigheid. Door als enige foutloos en binnen de tijd te blijven schreef ze de kegeltjesproef op haar naam, wat haar uiteindelijk zilver met het Nederlandse team en een fraaie vijfde plaats in de individuele eindrangschikking opleverde.

“Na de dressuur waarin ik als zestiende eindigde, had ik daar niet meer op durven rekenen”, aldus de goedgemutste Marijke Hammink. “Toen was een van mijn pony’s erg onder de indruk van de entourage en kon ik alleen nog maar proberen zoveel mogelijk terrein goed te maken.”
Dat lukte al ten dele door een verdienstelijke marathon, die ze als vierde afsloot en waardoor ze naar de achtste plek klom.

“We hadden een paar kleine haperingen en misschien had ik mijn voorspan ook wel moeten omspannen, maar alles is na afloop altijd als, als… En iedereen heeft in de marathon wel iets dat beter had gekund. Het waren acht technische hindernissen en dan horen dat soort kleine missertjes er nu eenmaal bij.”

In de vaardigheid echter reed de nuchtere Twentse formidabel en secuur naar de finish. “Als je dan als enige foutloos blijft, is dat ook meteen mooi voor het team. Goud zat er al niet meer in, dan is het fijn als je zo kunt bijdragen aan het veilig stellen van zilver. Het liep ook gewoon goed.”

Met een beetje meer fortuin zou Marijke Hammink ook individueel in de medailles zijn gevallen. Ze kan er vrede mee hebben dat het niet lukte. “Uiteindelijk waren de verschillen inderdaad niet groot, maar na de dressuur had ik het idee dat een plek bij de eerste tien mooi en bij de eerste vijf eindigen fantastisch zou zijn. Ik ben gewoon heel tevreden hoe ik het WK de laatste twee dagen heb kunnen afsluiten. Ik heb ook erg genoten, want alles in Minden was tot in de puntjes geregeld.”

De enige individuele medaille voor Nederland was voor Jan de Boer die bij de tweespannen als tweede eindigde. Hij maakte geen deel uit van de equipe, waarvoor behalve Marijke Hammink Edith Chardon (vierde) was geselecteerd. Bij de teams, waarin de resultaten van drie eenspannen, drie tweespannen en twee vierspannen bepalend waren voor het resultaat, moest titelverdediger Oranje gastheer Duitsland voorrang verlenen. België pakte het brons.

Eindstand WK tweespannen
1) Michael Bugener (D) 169,92 minuspunt
2) Jan de Boer (Ned) 173,07
3)  Tinne Bax (B) 173,90
4) Edith Chardon (Ned) 174,19
5) Marijke Hammink (Ned) 176,86

Eindstand equipes
1) Duitsland 800,82
2) Nederland 812,86
3) België 834,89

Foto’s © Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

WINDSOR – Mark Weusthof had zich na een goede seizoenouverture in Kronenberg veel voorgesteld van zijn eerste internationale wedstrijd van dit... (13-05-2018)
KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de... (23-04-2018)
ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens... (08-04-2018)
EXLOO – Marijke Hammink toonde zich afgelopen weekend op alle fronten de sterkste in de wedstrijd voor vierspannen pony’s in Exloo. De Bornerbroekse... (02-04-2018)
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder... (21-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner... (06-08-2017)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)