SCHITTERENDE ZEGE MARK WEUSTHOF IN VAARDIGHEID BIJ EK DONAUSCHINGEN

Perfecte revanche na deceptie

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een mislukte marathon op zaterdag.

De menner uit Rossum klopte op de slotdag van het EK in Donaueschingen vijf tegenstanders, die net als hij in de eerste omloop foutloos waren gebleven. Het lukte alleen Weusthof dat kunststukje in de winning round te herhalen. Het leverde hem uiteindelijk een 22ste plaats in het eindklassement op.

Mark Weusthof werd beloond voor zijn sterke mentaliteit en wilskracht en voor de eerste keer werd tijdens het EK het Wilhelmus gespeeld. "Een mooie afsluiting zo toch?", stelde Mark Weusthof breed lachend een retorische vraag. "We moesten dit wel doen, er waren zoveel mensen van ons die kwamen kijken... De vaardigheid liep de laatste tijd steeds al goed, maar elke keer viel er een balletje. Nu was er geen vuiltje aan de lucht en bleven we netjes binnen de tijd. De barrage rijden is altijd even spannend, want dat kunnen ze allemaal. Omdat ik als eerste naar binnen moest, zat er niks anders op dan een snelle tijd neerzetten en ook dat lukte op een heel mooie manier."

Bram Chardon pakt titel
Het Wilhelmus klonk 's middags nogmaals. Nu voor Bram Chardon (rechts). Bij de opvolger van zijn vader IJsbrand als Europees kampioen viel al vroeg in het parcours een bal, maar Chardon hield zijn hoofd koel en behield een voordelige marge op de concurrentie en veroverde de titel, voor Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Belg Glenn Geerts, die alsnog Georg von Stein van het brons afhield.

Duitsland won het landenklassement en werd op het podium gesecondeerd door de Belgen en de Fransen. Nederland finishte niet met het team, omdat Koos de Ronde het laatste onderdeel liet schieten na het ook voor hem zo teleurstellend verloop van de marathon.

Foto's © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)