SCHITTERENDE ZEGE MARK WEUSTHOF IN VAARDIGHEID BIJ EK DONAUSCHINGEN

Perfecte revanche na deceptie

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een mislukte marathon op zaterdag.

De menner uit Rossum klopte op de slotdag van het EK in Donaueschingen vijf tegenstanders, die net als hij in de eerste omloop foutloos waren gebleven. Het lukte alleen Weusthof dat kunststukje in de winning round te herhalen. Het leverde hem uiteindelijk een 22ste plaats in het eindklassement op.

Mark Weusthof werd beloond voor zijn sterke mentaliteit en wilskracht en voor de eerste keer werd tijdens het EK het Wilhelmus gespeeld. "Een mooie afsluiting zo toch?", stelde Mark Weusthof breed lachend een retorische vraag. "We moesten dit wel doen, er waren zoveel mensen van ons die kwamen kijken... De vaardigheid liep de laatste tijd steeds al goed, maar elke keer viel er een balletje. Nu was er geen vuiltje aan de lucht en bleven we netjes binnen de tijd. De barrage rijden is altijd even spannend, want dat kunnen ze allemaal. Omdat ik als eerste naar binnen moest, zat er niks anders op dan een snelle tijd neerzetten en ook dat lukte op een heel mooie manier."

Bram Chardon pakt titel
Het Wilhelmus klonk 's middags nogmaals. Nu voor Bram Chardon (rechts). Bij de opvolger van zijn vader IJsbrand als Europees kampioen viel al vroeg in het parcours een bal, maar Chardon hield zijn hoofd koel en behield een voordelige marge op de concurrentie en veroverde de titel, voor Benjamin Aillaud uit Frankrijk en de Belg Glenn Geerts, die alsnog Georg von Stein van het brons afhield.

Duitsland won het landenklassement en werd op het podium gesecondeerd door de Belgen en de Fransen. Nederland finishte niet met het team, omdat Koos de Ronde het laatste onderdeel liet schieten na het ook voor hem zo teleurstellend verloop van de marathon.

Foto's © Krisztina Horvath/Hoefnet
 

Meer Mennen

RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer is donderdag prima begonnen aan het WK tweespannen in Kronenberg. De menner uit Oud-Ootmarsum eindigde op de eerste... (09-09-2021)
KRONENBERG – Twee jaar geleden eindigde Antonie ter Harmsel bij het WK voor tweespannen in het Duitse Drebkau al negende in het individuele... (08-09-2021)
KRONENBERG – Met het tweespan waarmee hij onlangs voor de tweede keer in zijn loopbaan de nationale titel veroverde, is Raymond Letteboer net als... (07-09-2021)
BOEDAPEST -  Mark Weusthof heeft het EK vierspannen in Boedapest afgesloten op een uitstekende zevende plaats. De koetsier uit Rossum eindigde in de... (05-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof is zaterdag via een zesde plaats in de marathon tijdens het EK Boedapest gestegen van de vijftiende naar de negende positie... (04-09-2021)
BOEDAPEST – De eerste missie van Mark Weusthof tijdens het EK vierspannen in Boedapest is geslaagd. De Rossummer wilde het eerste onderdeel van de... (03-09-2021)
BOEDAPEST – Mark Weusthof en zijn team hebben maandag hun intrek genomen in het Kincsem Park van Boedapest. Daar, centraal in de Hongaarse hoofdstad... (31-08-2021)
ERMELO - Bondscoach Ad Aarts heeft zoals verwacht Marijke Hammink uit Bornerbroek opgenomen in zijn selectie voor het WK vierspannen pony’s, dat van... (18-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof kende zondag een perfecte afsluiting van de internationale menwedstrijden in het Duitse Drebkau. Als enige menner slaagde hij... (15-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof bezet dankzij een derde plaats in de marathon na twee onderdelen de vierde positie tijdens de internationale wedstrijd voor... (14-08-2021)
DREBKAU – Mark Weusthof beleeft dit weekend zijn generale repetitie voor het EK in Boedapest. In het Duitse Drebkau begon hij met een zevende plaats... (13-08-2021)
TUBBERGEN – Zo’n zeventig deelnemers in bijpassende kledij en begeleiders konden zaterdag genieten van een ingelaste rit met authentieke koetsen door... (09-08-2021)