Mark Weusthof zet even stapje terug

ROSSUM - Mark Weusthof houdt het internationale wedstrijdcircuit in 2015 even voor gezien. De menner uit het Overijsselse Rossum zal dit jaar niet in de hoogste klasse te bewonderen zijn. Weusthof doet bewust tijdelijk een stapje terug omdat hij dit jaar niet beschikt over een hoofdsponsor. In 2016 wil hij hoe dan ook weer van de partij zijn op topniveau als het wereldkampioenschap voor vierspanrijders in Breda wordt gehouden.

Mark Weusthof legt uit: “Als je geen echte hoofdsponsor hebt, scheelt dat op jaarbasis veel geld. Om ons te kwalificeren voor het WK in Breda hoeven we niet heel Europa door. Het is misschien niet ideaal omdat we eigenlijk iets minder doen dan we gewend zijn, maar de situatie is nu eenmaal zo. We moeten even een pas op de plaats maken. Rijd ik nu gewoon door, dan denkt iedereen dat het allemaal wel als vanouds verder gaat. Maar zo ligt het nu even niet.”

Weusthof gaat dit jaar gebruiken om samen met de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof een nieuwe geldschieter voor zijn vierspan te zoeken. “Die moeten we hebben als we tijdens het WK in Breda gedegen aan de start willen komen. Uiterlijk in september moet die er zijn, anders komen we wel wat in de problemen. Dat hoeft overigens niet één bedrijf te zijn. Als het er een paar zijn die het samen doen, is het natuurlijk ook goed. Maar wil ik in Breda echt iets kunnen betekenen, dan zal ik me voor die tijd wel een paar keer internationaal moeten kunnen laten zien. Dankzij een grote en enorm trouwe basis aan enthousiaste sponsoren zijn we gelukkig nog steeds in staat op een heel hoog niveau te presteren. Zonder hun inbreng is dat echt niet mogelijk, Maar om ons echt te melden op het wereldniveau hebben we daar boven op nog een goede hoofdsponsor nodig."

Alle lof voor Kuipers
Mark Weusthof moest onlangs na vier jaar afscheid moeten nemen van zijn hoofdsponsor Kuipers Logistics uit Oldenzaal. “Jammer genoeg wel. Ik was heel blij met die samenwerking. Alle lof voor Harry Kuipers dat hij me al die tijd zo heeft gesteund. Hij is ook niet gestopt, maar heeft het nog twee jaar langer gedaan dan aanvankelijk was afgesproken.”

Mark Weusthof verkeert binnen de vaderlandse mensport in een soms ongelukkige positie. Hij is al enkele jaren onbetwist de vierde man van Oranje. Maar topland Nederland mag naar internationale kampioenschappen maar een trio menners afvaardigen, hoewel Mark Weusthof zich daar als nummer acht van de wereldranglijst vermoedelijk zonder problemen bij de beste tien van het klassement zou rijden.

“De situatie is nu eenmaal zo”, berust Mark Weusthof. “Die regels kan ik niet in mijn eentje veranderen. Vervelend is het natuurlijk wel. Ik heb nu bijvoorbeeld een indoorspan, waarmee ik denk ik de finale van de Wereldbeker zou kunnen halen. Dat ik nu een stapje terug doe, is niet uit weelde, maar ik wil wel wedstrijden blijven rijden om mijn paarden in vorm te houden. Want laat daar geen misverstand over bestaan: mijn ambitie is er nog steeds. Het is wel de bedoeling dat ik er bij het WK van 2016 weer sta, anders heeft het geen zin. En me daarop voorbereiden kan voorlopig heel goed in eigen land.”

Foto van Wilco van Driessen

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)