Mark Weusthof zet even stapje terug

ROSSUM - Mark Weusthof houdt het internationale wedstrijdcircuit in 2015 even voor gezien. De menner uit het Overijsselse Rossum zal dit jaar niet in de hoogste klasse te bewonderen zijn. Weusthof doet bewust tijdelijk een stapje terug omdat hij dit jaar niet beschikt over een hoofdsponsor. In 2016 wil hij hoe dan ook weer van de partij zijn op topniveau als het wereldkampioenschap voor vierspanrijders in Breda wordt gehouden.

Mark Weusthof legt uit: “Als je geen echte hoofdsponsor hebt, scheelt dat op jaarbasis veel geld. Om ons te kwalificeren voor het WK in Breda hoeven we niet heel Europa door. Het is misschien niet ideaal omdat we eigenlijk iets minder doen dan we gewend zijn, maar de situatie is nu eenmaal zo. We moeten even een pas op de plaats maken. Rijd ik nu gewoon door, dan denkt iedereen dat het allemaal wel als vanouds verder gaat. Maar zo ligt het nu even niet.”

Weusthof gaat dit jaar gebruiken om samen met de Stichting Twents Vierspan Theo Weusthof een nieuwe geldschieter voor zijn vierspan te zoeken. “Die moeten we hebben als we tijdens het WK in Breda gedegen aan de start willen komen. Uiterlijk in september moet die er zijn, anders komen we wel wat in de problemen. Dat hoeft overigens niet één bedrijf te zijn. Als het er een paar zijn die het samen doen, is het natuurlijk ook goed. Maar wil ik in Breda echt iets kunnen betekenen, dan zal ik me voor die tijd wel een paar keer internationaal moeten kunnen laten zien. Dankzij een grote en enorm trouwe basis aan enthousiaste sponsoren zijn we gelukkig nog steeds in staat op een heel hoog niveau te presteren. Zonder hun inbreng is dat echt niet mogelijk, Maar om ons echt te melden op het wereldniveau hebben we daar boven op nog een goede hoofdsponsor nodig."

Alle lof voor Kuipers
Mark Weusthof moest onlangs na vier jaar afscheid moeten nemen van zijn hoofdsponsor Kuipers Logistics uit Oldenzaal. “Jammer genoeg wel. Ik was heel blij met die samenwerking. Alle lof voor Harry Kuipers dat hij me al die tijd zo heeft gesteund. Hij is ook niet gestopt, maar heeft het nog twee jaar langer gedaan dan aanvankelijk was afgesproken.”

Mark Weusthof verkeert binnen de vaderlandse mensport in een soms ongelukkige positie. Hij is al enkele jaren onbetwist de vierde man van Oranje. Maar topland Nederland mag naar internationale kampioenschappen maar een trio menners afvaardigen, hoewel Mark Weusthof zich daar als nummer acht van de wereldranglijst vermoedelijk zonder problemen bij de beste tien van het klassement zou rijden.

“De situatie is nu eenmaal zo”, berust Mark Weusthof. “Die regels kan ik niet in mijn eentje veranderen. Vervelend is het natuurlijk wel. Ik heb nu bijvoorbeeld een indoorspan, waarmee ik denk ik de finale van de Wereldbeker zou kunnen halen. Dat ik nu een stapje terug doe, is niet uit weelde, maar ik wil wel wedstrijden blijven rijden om mijn paarden in vorm te houden. Want laat daar geen misverstand over bestaan: mijn ambitie is er nog steeds. Het is wel de bedoeling dat ik er bij het WK van 2016 weer sta, anders heeft het geen zin. En me daarop voorbereiden kan voorlopig heel goed in eigen land.”

Foto van Wilco van Driessen

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)