ROSSUMMER  IN GROEPJE OP AFSTAND VAN SUPERIEUR TRIO CHARDON (2X) EN WEBER

Mark Weusthof zesde in Riesenbeck

RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale wedstrijd bij de vierspannen als zesde.

Na zijn prima optreden in de dressuur, die hem een zesde positie opleverde, liet Weusthof er een goede marathon (vijfde) en vaardigheidsproef (negende) op volgen. In het eindklassement zegevierde Bram Chardon met een kleine voorsprong op zijn vader IJsbrand. De Amerikaan Chester Weber legde beslag op  de derde plek.

Mark Weusthof: “In de marathon reden Georg von Stein en Michael Brauchle zo sterk, dat ze me inhaalden. Er werd echt hard gereden zaterdag. Bij de hindernissen 1 en 3 gingen de voorpaarden een beetje terug, bij de andere liep het allemaal wel naar behoren. Ik had alleen nog wel een bal op vier. Tja, dan eindig je als vijfde in de marathon…”

Mark Weusthof maakte vervolgens zondag in de vaardigheid een prima indruk. “Ik reed keurig  binnen de tijd, maar er ging een bal af. Charly liep die eraf in de zigzag. Ik had het gevoel dat ik goed zat, maar hij lette even niet goed op. Dat foutje was niet nodig. Verder liep de vaardigheid als een tierelier. Uiteindelijk sta ik één seconde achter Von Stein en is het verschil met Brauchle zes punten. Ik ben ervan overtuigd dat ik me met die twee wel kan meten. De eerste drie had ik sowieso niet kunnen pakken, daar moet ik reëel in zijn.

“Voor Mark Weusthof wordt de strijd om het nationaal kampioenschap van komend weekeinde in Beekbergen de afsluiter van het seizoen. Hij verdedigt er zijn zilveren plak van vorig jaar. “Het is wel kort na Riesenbeck, maar daar wilde ik rijden omdat het verreweg de mooiste wedstrijd is. Gelukkig hebben de paarden daar niet veel te lijden gehad en zich prima hersteld.”

Foto´s © Jürgen Schwarzl  

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)