Mark Weusthof weer favoriet

DENEKAMP – Euregio Indoor Denekamp staat komend weekeinde in het teken van de mensport. Tal van internationale toppers onder de vier- en tweespanrijders zijn zaterdag 15 november vanaf 20.00 uur van de partij in manege De Zonnebeek om de strijd met elkaar aan te gaan. Een dag later wordt er in Denekamp gereden in het kader van zowel de Twente Cup als de Euregio Cup. In beide gevallen komt de concurrentie voor de Nederlandse menners vooral uit Duitsland.

Mark Weusthof, die bijna een abonnement op de eerste plaats lijkt te hebben, is op papier ook dit jaar de te kloppen man bij de vierspanrijders. Theo Timmerman is de aanvoerder van het contingent andere Nederlandse vierspanrijders, waarvan verder onder anderen Herman ter Harmsel, Hans Heus, Edwin Spek en Dennis Peters deel uitmaken. Ze moeten het opnemen tegen de aanstormende wereldtopper Daniel Schneiders, die vooral indoor zijn mannetje meer dan staat. Schneiders bewees het ruim een week geleden nog in Wierden, waar hij achter IJsbrand Chardon en voor Mark Weusthof tweede werd. Ook voormalig wereldbekerwinnaar Christoph Sandman is er bij. Net als de Belg Tom Leys, zaterdag nog goed voor de tweede plek in Nijkerk.

Tweespannen
Bij de tweespannen zijn Antonie ter Harmsel, Tom Engbers en Raymond Letteboer de belangrijkste kandidaten voor de zege. Ook Patrick Harink, Arjan Kleinjan, Rens Egberink en Marthijn Wevers komen aan de start. De tegenstand komt van de Duitse toppers Anna Sandmann en Jörg Zwiers.

Ook bij de vierspannen pony’s is er sprake van een sterk deelnemersveld. Aart van de Kamp sr, Marijke Hammink en Eric Mulder gaan de strijd aan tegen liefst zeven oosterburen, onder wie erkende koetsiers als Michael Bügener, Herbert Coper, Korbinian Dangel en Karl-Heinz Wanstrath.

Vanaf 18.30 uur komen achtereenvolgens de vierspannen pony’s, tweespannen paarden (20.00 uur) en vierspannen paarden (21.30) in de arena. Voorafgaand daaraan zijn er om 14.30 uur in het kader van de Rabo Jeugdmennen Challenge 2014 een wedstrijd voor de jeugd tot en met twaalf jaar (bixie) en om 16.00 uur een rubriek voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar. De finales voor de jeugd zijn om 18.00 uur.

Twente Cup en Euregio Cup
Euregio Indoor Denekamp betekent zondag 16 november tevens de aftrap voor de competities om de Twente Cup en de Euregio Cup Mennen voor een- en tweespannen paarden en pony’s. Die worden daarna vervolgd in Wierden (December) en Delden (februari). Voor de Twente Cup is Delden tevens de finaleplaats, in de Euregio Cup volgt de ontknoping eind februari in Emlichheim. Denekamp is deze zondag meteen ook het decor van de strijd om de districtskampioenschappen. Het programma begint om 9.00 uur.

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)