JURY BIJ DRESSUUR OVER HELE LINIE KARIG MET SCORES

Mark Weusthof voorlopig elfde

VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving Valkenswaard. Op de terreinen van meervoudig wereldkampioen Boyd Exell moest de koetsier uit Rossum het doen met een score van 56,84 minuspunt. Uiteindelijk was die goed voor de elfde plaats.

De waardering voor zijn proef viel vier punten minder goed uit dan enkele weken geleden in Windsor, maar Weusthof had niet het gevoel dat hij minder presteerde dan toen. “Dit seizoen heb ik drie keer gereden en al die keren had ik het gevoel dat ik het wel verdiende om onder de vijftig punten te blijven, zelfs als ik bedenk dat ik vandaag aan het eind van de proef twee echt zichtbare fouten maakte. Het is raar dat ik nog niet aan de scores van vorig jaar ben toegekomen. De dressuur loopt het hele jaar al goed en het beeld van het span is prima, maar de jury heb ik helaas nog niet voldoende kunnen overtuigen.”

Uiteindelijk normaal
Het was overigens opvallend dat de vijf juryleden over het algemeen karig waren in hun beoordelingen. “Over de hele linie werden veel minder punten gegeven dan normaal, dus als het daarom gaat kun je zeggen dat de uitslag uiteindelijk wel normaal was.”
Zoals verwacht gaat gastheer Boyd Exell aan de leiding met 35,19 minpunt, gevolgd door IJsbrand Chardon (41,39) en de Fransman Benjamin Aillaud (43,58). Koos de Ronde staat zevende (50,98).
Mark Weusthof begint zaterdag om ongeveer 14.30 uur aan zijn marathon.

Tweespannen
Bij de tweespannen moeten Raymond Letteboer (55,64 minuspunt) en Antonie ter Harmsel (56,30) zich voorlopig richten op een plek in de top tien. Ze staan na de dressuur van donderdag respectievelijk twaalfde en gedeeld dertiende. De Duitser Lars Schwitte voert het klassement aan met 45,91 punt. Theo Timmerman, die zich dit seizoen als tweespanrijder manifesteert, is voorlopig zevende (53,64, Henk Garrits tiende (54,51). Letteboer en Ter Harmsel komen vanaf circa 12.00 uur in actie in de marathon.

Foto © Gerben Olthof Driving Images

Meer Mennen

RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)