MENNER UIT ROSSUM EERSTE RESERVE VOOR TEAM BIJ WK VIERSPANNEN VALKENSWAARD

Mark Weusthof vierde man Oranje

Archieffoto Mark Weusthof © Richard Julliart/FEI

ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard.

Bij de mondiale titelstrijd, van 7 tot en met 11 oktober op de terreinen van vijfvoudig wereldkampioen Boyd Exell, wordt de Nederlandse equipe gevormd door vader IJsbrand en zoon Bram Chardon en Koos de Ronde. Het driemanschap was al vele malen succesvol als equipe en vormde ook tijdens de laatste wereldkampioenschappen in het Amerikaanse Tryon het Nederlandse team. De formatie won toen na een verhitte strijd zilver.  

In Valkenswaard mogen behalve de teamleden nog drie Nederlandse vierspanrijders van start. Dit is het maximum aantal deelnemers dat volgens het internationale reglement is toegestaan. Behalve Weusthof zijn dat Edwin van der Graaf en Peter de Ronde.

Veel getraind
Bondscoach Ad Aarts: “Vanaf het moment dat bekend werd dat er toch een WK in Nederland, in Valkenswaard, zou plaatsvinden heeft iedereen de training weer volop opgepakt. Door de coronacrisis kon er slechts een klein aantal wedstrijden ter voorbereiding worden gereden, maar dit hebben we kunnen opvangen door diverse meet-en trainingsmomenten in te bouwen. De menners hebben zowel thuis als op ‘vreemd’ terrein veel getraind, waarbij ze ook werden beoordeeld door internationale juryleden.”

Harry Streutker en Hans Heus nemen op het WK-terrein in Valkenswaard deel aan de tweesterrenwedstrijd, die gelijktijdig met het kampioenschap verreden wordt.
Het begeleidingsteam in Valkenswaard bestaat uit bondscoach Ad Aarts en teamveterinair Albert van Unen.

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)