OOK ANTONIE TER HARMSEL EN MARIJKE HAMMINK BEGINNEN GOED IN LÄHDEN

Mark Weusthof in prijzen in dressuur

LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse Lahden. Op het terrein van de Duitse topper Christoph Sandmann eindigde de Rossummer verdienstelijk Als achtste met een score van 53,27 punt.

Theo Timmerman zette de winnende proef neer en gaat hiermee aan de leiding bij de vierspannen, voor Mareike Harm en József Dobrovitz. “Theo reed vandaag een nette en degelijke proef,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het was zijn beste proef van dit jaar tot  .” De Europees kampioen van 2013 werd door vier van de vijf internationale juryleden op de eerste plaats gezet en verliet met een score van 46,84 punt de hoofdpiste. Hans Heus eindigde als elfde. Gastheer Christoph Sandmann had zijn beste paarden ter beschikking gesteld aan zijn dochter Anna, die ze vervolgens naar een mooie vijfde plaats reed. Sandmann zelf moest genoegen nemen met de tiende positie.

Antonie ter Harmsel
Bij de tweespan paarden zette Antonie ter Harmsel het beste Nederlandse resultaat neer. De menner uit Rijssen reed zijn paarden Enola en Zardonia naar de vierde plaats. Lars Schwitte is ook in Lähden in de winning mood. Na zijn dressuurzeges in Windsor en Valkenswaard schreef hij ook hier de dressuur op zijn naam. Marco Freund maakt in Lähden na een jaar pauze zijn rentree in de wedstrijdsport en stuurde de KWPN-ruinen Crack en Fygo naar de tweede plaats, voor zijn landgenoot Stefan Schottmüller. Sanny Hagen-Dijkhuis werd vandaag tiende, Han Gankema en Raymond Letteboer eindigden ex-aequo op de negentiende plek.

Marijke Hammink
Marijke Hammink hield met haar vierde plaats in de dressuur uitstekend aansluiting met haar Duitse concurrenten. Duits kampioen Steffen Brauchle won de dressuur met een score van 50,79, gevolgd door wereldkampioen Michael Bügener en Jaqueline Walter. Het verschil tussen Brauchle en Hammink bedraagt iets meer dan één punt zodat het zaterdag een spannende marathon belooft te worden.
Jannes Kinds viel met zijn achtste plaats nog net binnen de prijzen. René Limpens werd vijftiende. Aart van de Kamp jr. zette een nieuwe voorpony in en eindigde op de achttiende plaats.

Zaterdag om 08.30 uur gaat de marathon van start voor de internationale rubrieken. Voor de pony’s bestaat de marathon uit zeven hindernissen, de paarden rijden er acht, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Jeroen Houterman.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Mark Weusthof (boven) en Marijke Hammink © Krzistina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)