OOK ANTONIE TER HARMSEL EN MARIJKE HAMMINK BEGINNEN GOED IN LÄHDEN

Mark Weusthof in prijzen in dressuur

LÄHDEN - In een zonnige ambiance viel Mark Weusthof vrijdag in de prijzen na de dressuurproef van de internationale vierspanwedstrijden in het Duitse Lahden. Op het terrein van de Duitse topper Christoph Sandmann eindigde de Rossummer verdienstelijk Als achtste met een score van 53,27 punt.

Theo Timmerman zette de winnende proef neer en gaat hiermee aan de leiding bij de vierspannen, voor Mareike Harm en József Dobrovitz. “Theo reed vandaag een nette en degelijke proef,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het was zijn beste proef van dit jaar tot  .” De Europees kampioen van 2013 werd door vier van de vijf internationale juryleden op de eerste plaats gezet en verliet met een score van 46,84 punt de hoofdpiste. Hans Heus eindigde als elfde. Gastheer Christoph Sandmann had zijn beste paarden ter beschikking gesteld aan zijn dochter Anna, die ze vervolgens naar een mooie vijfde plaats reed. Sandmann zelf moest genoegen nemen met de tiende positie.

Antonie ter Harmsel
Bij de tweespan paarden zette Antonie ter Harmsel het beste Nederlandse resultaat neer. De menner uit Rijssen reed zijn paarden Enola en Zardonia naar de vierde plaats. Lars Schwitte is ook in Lähden in de winning mood. Na zijn dressuurzeges in Windsor en Valkenswaard schreef hij ook hier de dressuur op zijn naam. Marco Freund maakt in Lähden na een jaar pauze zijn rentree in de wedstrijdsport en stuurde de KWPN-ruinen Crack en Fygo naar de tweede plaats, voor zijn landgenoot Stefan Schottmüller. Sanny Hagen-Dijkhuis werd vandaag tiende, Han Gankema en Raymond Letteboer eindigden ex-aequo op de negentiende plek.

Marijke Hammink
Marijke Hammink hield met haar vierde plaats in de dressuur uitstekend aansluiting met haar Duitse concurrenten. Duits kampioen Steffen Brauchle won de dressuur met een score van 50,79, gevolgd door wereldkampioen Michael Bügener en Jaqueline Walter. Het verschil tussen Brauchle en Hammink bedraagt iets meer dan één punt zodat het zaterdag een spannende marathon belooft te worden.
Jannes Kinds viel met zijn achtste plaats nog net binnen de prijzen. René Limpens werd vijftiende. Aart van de Kamp jr. zette een nieuwe voorpony in en eindigde op de achttiende plaats.

Zaterdag om 08.30 uur gaat de marathon van start voor de internationale rubrieken. Voor de pony’s bestaat de marathon uit zeven hindernissen, de paarden rijden er acht, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Jeroen Houterman.

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

Foto's Mark Weusthof (boven) en Marijke Hammink © Krzistina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)