ROSSUMMER PROFITEERT MET PRIMA VAARDIGHEID BIJNA VAN MINDERE DAG KOOS DE RONDE

Mark Weusthof nog dicht bij titel

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag kwam hij uiteindelijk minder dan 2,5 punt te kort voor het kampioenschap.
 

Met een derde plaats in de vaardigheid deed Weusthof het prima, maar het ene balletje dat van de kegels viel war er aan het eind net eentje te veel. Dat kwam ook omdat Koos de Ronde in het afsluitende onderdeel niet zo zeker reed als hij gewend is. De titelverdediger liep meer dan tien strafpunten op.

Achteraf kon Mark Weusthof, toch nog vijfde in de internationale rangschikking, wel enkele momenten vinden waarop hij tegen De Ronde het beslissende verschil had kunnen maken. “Als ik vrijdag in de dressuur onder de vijftig punten had gescoord, wat er met dit span in zit, had ik in de marathon na Koos kunnen starten en het nog beter kunnen bekijken. En nu zeg ik: misschien had ik gisteren in de laatste hindernis van de marathon niet zoveel risico’s moeten nemen. Maar ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat Koos vandaag zoveel strafpunten zou oplopen. Want normaal is hij heel goed en zeker op dit onderdeel.”

De ene bal, die in de rit van Mark Weusthof viel, was net te veel om alsnog voor een daverende verrassing te kunnen zorgen. “Tja, als die was blijven liggen”, verzuchtte de Rossummer. “Potverdorie, wat enorm jammer, want het liep zo goed vandaag.”

In de ‘kegeltjesproef’ liepen alle deelnemers averij op, op de Belgische surprise Dries de Grieck na, die als enige foutloos en binnen de tijd bleef. Hij eindigde als tweede in Beekbergen, achter de Fransman Benjamin Aillaud en voor de Amerikaan Chester Weber, die terugviel van de eerste naar de derde positie. Achter het leidende trio volgden de twee Nederlanders, tussen wie het verschil jaren niet zo klein was. Wel was de bezetting van het podium van het NK precies hetzelfde als vorig jaar, want ook nu werd Peter de Ronde derde.

De toppers in de nationale titelstrijd waren het er wel over eens dat het parcours van de vaardigheid wat hen beter had gekund. “Het was niet mooi”, dacht Mark Weusthof er hetzelfde over als Koos de Ronde, die zijn vijfde nationale titel mocht vieren. “Dat er maar één span foutloos bleef en binnen de tijd reed, zegt wel genoeg. Het was veel te veel draaien, wat ook veel meer tijd kost. Met meer lengte in het parcours en daardoor meer snelheid, maak je het ook veel vriendelijker voor de paarden.”

EINDSTAND CAI BEEKBERGEN
1.  Benjamin Aillaud (Fra) 129,70 punt
2.  Dries de Grieck (Bel) 131,54
3.  Chester Weber (USA) 131,58
4.  Koos de Ronde 134,88 (nationaal kampioen)
5.  Mark Weusthof 137,36 (tweede NK)
10.Peter de Ronde 146,78 (derde NK)
 

Meer Mennen

VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)