Mark Weusthof neemt twijfels weg

BEEKBERGEN – Mark Weusthof onderstreepte zondag zijn kandidatuur voor een startplaats tijdens het WK in Riesenbeck op indrukwekkende wijze. De menner uit Rossum won na de marathon op zaterdag ook de afsluitende vaardigheidsproef. Weusthof was de enige die foutloos en binnen de tijd bleef. Weusthof was de enige die foutloos en binnen de tijd bleef. Dat lukte op de slotdag van 'Beekbergen' ook in de andere categorieën - 91 deelnemers in totaal - verder niemand.

De geweldige rit zorgde achterop de koets voor vreugdetranen bij Mark's vrouw Marieke en groom Linda Baveld. Weusthof bleef derde in het klassement. Het verschil met winnaar Georg von Stein en nummer twee Koos de Ronde was echter minimaal.Herman ter Harmsel eindigde in de vaardigheid als negende met 7,67 strafpunten en bezette in de eindrangschikking als derde Nederlander de achtste plek.

In theorie is het denkbaar dat De Ruyter nog puzzelt of hij Weusthof alsnog moet opnemen in zijn team in Riesenbeck, nadat de lange Tukker eerder ook in het Duitse Lähden na een prima marathon een foutloze kegeltjesproef afwerkte. Maar daarmee houdt zelfs Mark Weusthof geen rekening. Het drietal zal zo goed als zeker worden gevormd door IJsbrand Chardon (Schipluiden), Theo Timmerman (Putten) en Koos de Ronde (Zwartewaal). Van dat trio kwam alleen De Ronde  in Beekbergen in actie.

“Die hebben het ook in Aken weer heel goed gedaan”, is Weusthof realist. “Ik heb ze niet één keer verslagen en ze hebben als team tot nu toen alles gewonnen. De enige keer dat de laatste jaren iemand anders in de ploeg zat, was in 2010 in Breda. Toen mocht ik meedoen omdat IJsbrand er niet bij was. Ook toen werden we trouwens wel eerste.”

Met zijn puike prestaties was Mark Weusthof al meer dan tevreden. Weusthof verspeelde zelf door enkele foutjes een voor zijn doen opmerkelijk hoge klassering in de dressuur en de zege in het eindklassement, maar reed op de beide volgende onderdelen uiterst geconcentreerd en onberispelijk zijn doel tegemoet. “Ik heb gedaan wat ik moest doen. En inderdaad, ook ik ga ervan uit dat mijn resultaten van Lähden en Beekbergen de bondscoach voldoende hebben overtuigd. Ik werk vanaf nu met een heel goed gevoel toe naar het WK in Riesenbeck.”

Eindstand Beekbergen
1) Georg von Stein (Dui) 129,52
2) Koos de Ronde (Zwartewaal) 130,30
3) Mark Weusthof (Rossum) 130,54
4) Chester Weber (USA) 135,17
5) Tomas Eriksson (Zwe) 143,24
8) Herman ter Harmsel (Rijssen) 152,08

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)