‘VASTLOPER’ IN LAATSTE HINDERNIS VAN MARATHON ZORGT VOOR DECEPTIE

Mark Weusthof kan stunt vergeten

BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de marathon is zijn zesde tweede plek in zijn loopbaan, dit keer achter Koos de Ronde, het meest waarschijnlijk.

De menner uit Rossum verspeelde zijn kansen in de laatste hindernis van een verder aardig verlopen marathon, toen hij met zijn span achter een paal tussen A en B bleef steken (zie onderste foto). “Het rechter voorpaard kwam niet genoeg op”, gaf Weusthof als oorzaak op voor de ‘vastloper’ die hem vele seconden tijd kostte. Mark Weusthof behield wel zijn zesde plaats in de algemene rangschikking en zijn tweede in het NK. De marge met titelverdediger en WK-ganger Koos de Ronde werd echter ruim groter. En dat was ronduit balen.

Niet de bedoeling
De deceptie kwam onverwacht, omdat Weusthof naarmate de marathon vorderde alleen maar beter ging rijden. De start was voor zijn doen nog wat vlakjes. “Dat was niet de bedoeling”, liet de gedreven amateur weten. “Soms gaat dat zo. Ik was echt wel van plan meteen hard te gaan, maar soms kom je niet goed uit en dan lukt dat niet. De voorpaarden wilden eerst naar een andere positie. Dan kost het even tijd om dat het herstellen. Bij hindernis 2 ging het al veel beter, al had ik daar zelf wel iets dichter bij de paarden mogen blijven.”

Op het water van hindernis 4 (foto boven) liep het vlotjes, al had Weusthof zelf ook daar wel een verbeterpuntje gesignaleerd. “Zaza was niet echt van plan het water in te duiken.” Hindernis 5 werd zelfs door niemand sneller afgelegd dan door de Twentenaar.

Snelle kans op herstel
Al komende week krijgt Mark Weusthof, eerste reserve voor het WK vierspannen in het Amerikaanse Tryon, de kans zich te herstellen van de deceptie in Beekbergen. Dan komt hij alweer aan de start in het Duitse Donaueschingen. Twee pittige wedstrijden in anderhalve week, het lijkt wat veel van het goede. “Valt wel mee hoor. Het is een mooie wedstrijd daar en de laatste van het seizoen, daarna hebben de paarden alle tijd om uit te rusten. Bovendien was deze hier niet zo loeizwaar, dus normaal gesproken moet het wel kunnen. Ik wil daar het seizoen gewoon netjes afsluiten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)