‘VASTLOPER’ IN LAATSTE HINDERNIS VAN MARATHON ZORGT VOOR DECEPTIE

Mark Weusthof kan stunt vergeten

BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de marathon is zijn zesde tweede plek in zijn loopbaan, dit keer achter Koos de Ronde, het meest waarschijnlijk.

De menner uit Rossum verspeelde zijn kansen in de laatste hindernis van een verder aardig verlopen marathon, toen hij met zijn span achter een paal tussen A en B bleef steken (zie onderste foto). “Het rechter voorpaard kwam niet genoeg op”, gaf Weusthof als oorzaak op voor de ‘vastloper’ die hem vele seconden tijd kostte. Mark Weusthof behield wel zijn zesde plaats in de algemene rangschikking en zijn tweede in het NK. De marge met titelverdediger en WK-ganger Koos de Ronde werd echter ruim groter. En dat was ronduit balen.

Niet de bedoeling
De deceptie kwam onverwacht, omdat Weusthof naarmate de marathon vorderde alleen maar beter ging rijden. De start was voor zijn doen nog wat vlakjes. “Dat was niet de bedoeling”, liet de gedreven amateur weten. “Soms gaat dat zo. Ik was echt wel van plan meteen hard te gaan, maar soms kom je niet goed uit en dan lukt dat niet. De voorpaarden wilden eerst naar een andere positie. Dan kost het even tijd om dat het herstellen. Bij hindernis 2 ging het al veel beter, al had ik daar zelf wel iets dichter bij de paarden mogen blijven.”

Op het water van hindernis 4 (foto boven) liep het vlotjes, al had Weusthof zelf ook daar wel een verbeterpuntje gesignaleerd. “Zaza was niet echt van plan het water in te duiken.” Hindernis 5 werd zelfs door niemand sneller afgelegd dan door de Twentenaar.

Snelle kans op herstel
Al komende week krijgt Mark Weusthof, eerste reserve voor het WK vierspannen in het Amerikaanse Tryon, de kans zich te herstellen van de deceptie in Beekbergen. Dan komt hij alweer aan de start in het Duitse Donaueschingen. Twee pittige wedstrijden in anderhalve week, het lijkt wat veel van het goede. “Valt wel mee hoor. Het is een mooie wedstrijd daar en de laatste van het seizoen, daarna hebben de paarden alle tijd om uit te rusten. Bovendien was deze hier niet zo loeizwaar, dus normaal gesproken moet het wel kunnen. Ik wil daar het seizoen gewoon netjes afsluiten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof is de internationale vierspanwedstrijd in Riesenbeck uitstekend begonnen. De Rossummer reed een prima dressuurproef,... (23-06-2018)