‘VASTLOPER’ IN LAATSTE HINDERNIS VAN MARATHON ZORGT VOOR DECEPTIE

Mark Weusthof kan stunt vergeten

BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de marathon is zijn zesde tweede plek in zijn loopbaan, dit keer achter Koos de Ronde, het meest waarschijnlijk.

De menner uit Rossum verspeelde zijn kansen in de laatste hindernis van een verder aardig verlopen marathon, toen hij met zijn span achter een paal tussen A en B bleef steken (zie onderste foto). “Het rechter voorpaard kwam niet genoeg op”, gaf Weusthof als oorzaak op voor de ‘vastloper’ die hem vele seconden tijd kostte. Mark Weusthof behield wel zijn zesde plaats in de algemene rangschikking en zijn tweede in het NK. De marge met titelverdediger en WK-ganger Koos de Ronde werd echter ruim groter. En dat was ronduit balen.

Niet de bedoeling
De deceptie kwam onverwacht, omdat Weusthof naarmate de marathon vorderde alleen maar beter ging rijden. De start was voor zijn doen nog wat vlakjes. “Dat was niet de bedoeling”, liet de gedreven amateur weten. “Soms gaat dat zo. Ik was echt wel van plan meteen hard te gaan, maar soms kom je niet goed uit en dan lukt dat niet. De voorpaarden wilden eerst naar een andere positie. Dan kost het even tijd om dat het herstellen. Bij hindernis 2 ging het al veel beter, al had ik daar zelf wel iets dichter bij de paarden mogen blijven.”

Op het water van hindernis 4 (foto boven) liep het vlotjes, al had Weusthof zelf ook daar wel een verbeterpuntje gesignaleerd. “Zaza was niet echt van plan het water in te duiken.” Hindernis 5 werd zelfs door niemand sneller afgelegd dan door de Twentenaar.

Snelle kans op herstel
Al komende week krijgt Mark Weusthof, eerste reserve voor het WK vierspannen in het Amerikaanse Tryon, de kans zich te herstellen van de deceptie in Beekbergen. Dan komt hij alweer aan de start in het Duitse Donaueschingen. Twee pittige wedstrijden in anderhalve week, het lijkt wat veel van het goede. “Valt wel mee hoor. Het is een mooie wedstrijd daar en de laatste van het seizoen, daarna hebben de paarden alle tijd om uit te rusten. Bovendien was deze hier niet zo loeizwaar, dus normaal gesproken moet het wel kunnen. Ik wil daar het seizoen gewoon netjes afsluiten.”

STARTLIJSTEN EN UITSLAGEN

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)