MENNER UIT ROSSUM BEGINT VOL VERTROUWEN AAN EEN NIEUW SEIZOEN

Mark Weusthof gaat er op vooruit

ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens zijn jaarlijkse en inmiddels tot een traditie uitgegroeide sponsor- en relatiedag zijn vierspan voor de nieuwe jaargang, die over een kleine twee weken begint in het Limburgse Kronenberg. Met een nieuw allround paard, een nieuwe hoofdsponsor en een nieuwe voorzitter van de Stichting Twents Vierspan.

Weusthof heeft afscheid genomen van Allure en diens plekje in het span wordt ingenomen door Zaza (links op foto boven), afkomstig uit de stal van voormalig tweespanmenner Aart de Leeuw. De dertienjarige bruine ruin (v. Pattijn) is een tuigpaard met veel ervaring en kan in alle disciplines (dressuur, marathon en vaardigheid) uitstekend uit de voeten. Mark Weusthof: “Ik denk dat we er met hem op alle onderdelen op vooruit gaan, naar zo eentje waren we een beetje op zoek. Het stemt me optimistisch, maar ik weet ook als geen ander dat je geen garanties hebt. In 2016 dacht ik ook dat ik een span had dat er zou komen, maar vorig jaar hebben we daar toch wat mee stil gestaan.”

Naar Windsor Castle
Bondscoach Harry de Ruyter heeft hem ondertussen al toegezegd dat hij mag starten in de internationale wedstrijd op de koninklijke Engelse domeinen van Windsor Castle. “Het wordt een eerlijk seizoen, waarin we elkaar allemaal tegenkomen. We moeten maar zien hoever we komen, want ik weet nog niet hoe de concurrentie er precies voor staat. Maar wel dat mijn niveau omhoog gaat.”

 Het voorseizoen, te beginnen in Horst (De Peelbergen) wordt belangrijk, weet Mark Weusthof. “Vanaf het begin moet ik zien bovenin mee te doen, ik moet niet alleen bezig zijn met een poging het WK te halen. Daarvoor is Beekbergen de laatste wedstrijd, maar ik denk dat het team al eerder bekend wordt. Eerst maar eens zorgen dat ik in de dressuur onder de vijftig punten kom en dat ik de andere onderdelen beresterk voor elkaar heb. Ik het gevoel dat we het aardig op de rit hebben."

Alfons Engbers hoofdsponsor
Mooie steun in de rug voor Mark Weusthof is dat collega Alfons Engbers met zijn bedrijf ECW (Engbers Cool Warehouse) de komende drie jaar, tot en met het WK in eigen land van 2020 (in Horst/De Peelbergen) als zijn hoofdsponsor zal optreden. De Vassenaar behoort al 25 jaar tot zijn vaste groep sponsors, maar breidt zijn aandeel uit. “Het is belangrijk dat Mark het aan de gang houdt”, luidt de simpele verklaring van Engbers. “Ik help hem mee met de financiën en waar het kan aan paarden.” Kuipers Logistics blijft aan als sponsor van de vrachtwagen voor vervoer naar en van wedstrijden. Achterbosch Machinebouw had zich al medio vorig jaar tot en met 2020 als koetssponsor verbonden aan het Twents Vierspan.

De Stichting Twents Vierspan nam na drie jaar afscheid van voorzitter Alwin Maaskant. Die liet weten ‘met een lach en een traan’ te vertrekken. “Met een lach omdat het vierspan van Mark de afgelopen drie jaar op een hoger plan is gekomen, met een traan omdat ik deze geweldige hechte club echt zal missen.”

Cees Haulo opvolger voorzitter Alwin Maaskant
Maaskant wordt opgevolgd door Cees Haulo (55). De in Losser woonachtige verkoopadviseur van Hamacher Transport uit Gronau nam in zijn jeugdjaren twee keer deel aan het NK springen voor ponyruiters en is zelf menner van een enkelspan. “Alwin is een goede vriend van me en hij benaderde mij om zijn rol over te nemen. Tja, dan kun je al bijna niet weigeren… Af en toe krijg ik les van Mark en ik was al een paar keer op de sponsordag geweest. ”

In het verleden was Cees Haulo al eens elf jaren lang voorzitter van de 250 leden tellende carnavalsvereniging De Martinikeerlkes in zijn woonplaats. “Bij het Twents Vierspan krijg ik je maken met een club die veel meer aan elkaar hangt en op één lijn zit, dus ik verwacht absoluut niet dat het een moeilijke taak wordt”, denkt de nieuwe preses. “Dingen op dit moment veranderen heeft sowieso geen zin, want we zitten in de lift. De stijgende lijn zit er mooi in. En sturen moet Mark zelf doen. Er loopt een perfect team om hem heen, dus is het ook beter dat ik me daar niet mee bemoei.”

De Stichting Twents Vierspan kreeg er in de persoon van Hans IJland overigens nog een tweede nieuw bestuurslid bij.

Op de foto onder vanaf links Cees Haulo, Mark Weusthof, Alwin en Patricia Maaskant.

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)