MENNER UIT ROSSUM BEGINT VOL VERTROUWEN AAN EEN NIEUW SEIZOEN

Mark Weusthof gaat er op vooruit

ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens zijn jaarlijkse en inmiddels tot een traditie uitgegroeide sponsor- en relatiedag zijn vierspan voor de nieuwe jaargang, die over een kleine twee weken begint in het Limburgse Kronenberg. Met een nieuw allround paard, een nieuwe hoofdsponsor en een nieuwe voorzitter van de Stichting Twents Vierspan.

Weusthof heeft afscheid genomen van Allure en diens plekje in het span wordt ingenomen door Zaza (links op foto boven), afkomstig uit de stal van voormalig tweespanmenner Aart de Leeuw. De dertienjarige bruine ruin (v. Pattijn) is een tuigpaard met veel ervaring en kan in alle disciplines (dressuur, marathon en vaardigheid) uitstekend uit de voeten. Mark Weusthof: “Ik denk dat we er met hem op alle onderdelen op vooruit gaan, naar zo eentje waren we een beetje op zoek. Het stemt me optimistisch, maar ik weet ook als geen ander dat je geen garanties hebt. In 2016 dacht ik ook dat ik een span had dat er zou komen, maar vorig jaar hebben we daar toch wat mee stil gestaan.”

Naar Windsor Castle
Bondscoach Harry de Ruyter heeft hem ondertussen al toegezegd dat hij mag starten in de internationale wedstrijd op de koninklijke Engelse domeinen van Windsor Castle. “Het wordt een eerlijk seizoen, waarin we elkaar allemaal tegenkomen. We moeten maar zien hoever we komen, want ik weet nog niet hoe de concurrentie er precies voor staat. Maar wel dat mijn niveau omhoog gaat.”

 Het voorseizoen, te beginnen in Horst (De Peelbergen) wordt belangrijk, weet Mark Weusthof. “Vanaf het begin moet ik zien bovenin mee te doen, ik moet niet alleen bezig zijn met een poging het WK te halen. Daarvoor is Beekbergen de laatste wedstrijd, maar ik denk dat het team al eerder bekend wordt. Eerst maar eens zorgen dat ik in de dressuur onder de vijftig punten kom en dat ik de andere onderdelen beresterk voor elkaar heb. Ik het gevoel dat we het aardig op de rit hebben."

Alfons Engbers hoofdsponsor
Mooie steun in de rug voor Mark Weusthof is dat collega Alfons Engbers met zijn bedrijf ECW (Engbers Cool Warehouse) de komende drie jaar, tot en met het WK in eigen land van 2020 (in Horst/De Peelbergen) als zijn hoofdsponsor zal optreden. De Vassenaar behoort al 25 jaar tot zijn vaste groep sponsors, maar breidt zijn aandeel uit. “Het is belangrijk dat Mark het aan de gang houdt”, luidt de simpele verklaring van Engbers. “Ik help hem mee met de financiën en waar het kan aan paarden.” Kuipers Logistics blijft aan als sponsor van de vrachtwagen voor vervoer naar en van wedstrijden. Achterbosch Machinebouw had zich al medio vorig jaar tot en met 2020 als koetssponsor verbonden aan het Twents Vierspan.

De Stichting Twents Vierspan nam na drie jaar afscheid van voorzitter Alwin Maaskant. Die liet weten ‘met een lach en een traan’ te vertrekken. “Met een lach omdat het vierspan van Mark de afgelopen drie jaar op een hoger plan is gekomen, met een traan omdat ik deze geweldige hechte club echt zal missen.”

Cees Haulo opvolger voorzitter Alwin Maaskant
Maaskant wordt opgevolgd door Cees Haulo (55). De in Losser woonachtige verkoopadviseur van Hamacher Transport uit Gronau nam in zijn jeugdjaren twee keer deel aan het NK springen voor ponyruiters en is zelf menner van een enkelspan. “Alwin is een goede vriend van me en hij benaderde mij om zijn rol over te nemen. Tja, dan kun je al bijna niet weigeren… Af en toe krijg ik les van Mark en ik was al een paar keer op de sponsordag geweest. ”

In het verleden was Cees Haulo al eens elf jaren lang voorzitter van de 250 leden tellende carnavalsvereniging De Martinikeerlkes in zijn woonplaats. “Bij het Twents Vierspan krijg ik je maken met een club die veel meer aan elkaar hangt en op één lijn zit, dus ik verwacht absoluut niet dat het een moeilijke taak wordt”, denkt de nieuwe preses. “Dingen op dit moment veranderen heeft sowieso geen zin, want we zitten in de lift. De stijgende lijn zit er mooi in. En sturen moet Mark zelf doen. Er loopt een perfect team om hem heen, dus is het ook beter dat ik me daar niet mee bemoei.”

De Stichting Twents Vierspan kreeg er in de persoon van Hans IJland overigens nog een tweede nieuw bestuurslid bij.

Op de foto onder vanaf links Cees Haulo, Mark Weusthof, Alwin en Patricia Maaskant.

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)