GOED HERSTEL NA MATIGE DRESSUURPROEF IN VALKENSWAARD

Mark Weusthof alsnog in top tien

Mark Weusthof tijdens de marathon.

VALKENSWAARD – Mark Weusthof sloot dit weekend de internationale wedstrijd voor  vierspannen op de terreinen van wereldkampioen Boyd Exell in Valkenswaard op de tiende plaats.

De koetsier uit Rossum begon matig aan het evenement met een verre van geslaagde dressuurproef. Met zijn tegenvallende score van 61,23 minuspunt werd hij veroordeeld tot een inhaalrace. “De dressuur ging niet best”, gaf Weusthof toe. “Het span liep een stuk minder dan de laatste tijd het geval was. Heel frustrerend. Het was dus zaak zaterdag een strakke marathon te rijden en ons zo omhoog te werken.”

Dat ging Mark Weusthof goed af. “Het was een moeilijk en lang parcours. In hindernis 1 moesten we iets afwijken van de route die we in ons hoofd hadden. En in hindernis 5 hadden we een extra volte nodig om poort F. Verder ging het voortvarend.”

Met de vijfde plaats in de marathon schoof Weusthof van de 21ste plek op naar de twaalfde. In de afsluitende vaardigheidsproef vielen twee ballen. “Zonde, dat had niet gehoeven. Zeker bij poortje 2 niet. De laatste kon, omdat we dat met snelheid namen.”

Met een zesde plek in de kegeltjesproef en twee ballen binnen de tijd haalde Mark Weusthof alsnog net een plekje in de top tien.

Ook Antonie ter Harmsel reed bij de vierspannen mee in Valkenswaard. De Rijssenaar, die overstapte vanuit de tweespannen, werd 23ste in het zeer sterke, 29-koppige deelnemersveld. Boyd Exell won de wedstrijd op eigen terrein, voor de Duitser Michael Brauchle en de Belg Glenn Geerts. IJsbrand Chardon werd vijfde, Koos de Ronde zevende en Bram Chardon achtste.

Meer Mennen

ERMELO - Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel behoren tot de groep van zes menners die Nederland van 22 tot en met 25 september in het Italiaanse... (05-08-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en Antonie ter Harmsel hebben het NK in Beekbergen prima afgesloten. Weusthof veroverde brons, de debuterende Ter Harmsel... (31-07-2022)
BEEKBERGEN – Met een vierde plaats in de marathon schoof Mark Weusthof op de tweede dag van het Paardenspektakel Beekbergen bij de vierspannen op van... (30-07-2022)
BEEKBERGEN - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof hebben elkaar bij het NK vierspannen in Beekbergen op het onderdeel dressuur weinig toegeven. De... (29-07-2022)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof en debutant Antonie ter Harmsel beginnen vrijdag met het onderdeel dressuur aan het NK vierspannen in Beekbergen. Behalve... (28-07-2022)
OIRSCHOT – Marijke Hammink blijft een klasse apart bij de vierspannen pony’s. Ook in Oirschot kon niemand van de concurrentie haar echt bedreigen. (18-07-2022)
LÄHDEN – Een constant presterende Raymond Letteboer won zondag In het Duitse Lähden met zijn tweespan paarden zijn eerste wedstrijd van het seizoen.... (01-05-2022)
KRONENBERG – Marijke Hammink bleek dit weekend weer eens ongenaakbaar bij de vierspannen pony’s. In het Limburgse Kronenberg zegevierde de... (19-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof ontbreekt dit weekend bij de menwedstrijden in het Limburgse Kronenberg. Zijn paard Ferdinand S (roepnaam Fender) is nog niet... (14-04-2022)
ROSSUM – Mark Weusthof mocht zich zondag verheugen in een flinke belangstelling voor zijn sponsordag. De vierspanrijder uit Rossum presenteerde zijn... (03-04-2022)
ROSSUM – Na een onderbreking van een jaar vanwege het heersende coronavirus houdt Mark Weusthof komende zondag 3 april weer zijn normaal jaarlijks op... (31-03-2022)
EXLOO – Er stond dit weekend weer eens geen maat op Marijke Hammink tijdens de menwedstrijden in Exloo. De wereldkampioene uit Bornerbroek was veruit... (27-03-2022)
RIJSSEN – Antonie ter Harmsel is begonnen aan een nieuw avontuur in zijn succesvolle loopbaan als menner. De koetsier uit Rijssen maakt sinds kort... (26-10-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink trok zondag op imponerende wijze haar wereldtitel vierspannen pony’s over de streep. Na de winst in de marathon was... (19-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink ligt na twee onderdelen bij het WK vierspannen pony’s op goudkoers. De Bornerbroekse won overtuigend de marathon en... (18-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marijke Hammink is het WK vierspannen pony’s in het Franse Le Pin au Haras goed begonnen. In de dressuur eindigde de menster uit... (17-09-2021)
LE PIN AU HARAS – Marloes van ’t Veld is woensdag bij het WK eenspannen voor pony’s goed van start gegaan. Haar dressuurproef met Brandon (Nebo... (16-09-2021)
KRONENBERG –  Met een keurige vijfde plaats in de afsluitende vaardigheid sloot Antonie ter Harmsel zondag het WK tweespannen in Kronenberg af op een... (12-09-2021)
KRONENBERG – Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel hebben na de marathon tijdens het WK tweespannen nog zicht op een plaats bij de beste tien. In... (12-09-2021)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel vond zichzelf vrijdag na de dressuur bij het WK tweespannen terug op de vijftiende plaats in het veld van liefst 97... (10-09-2021)