MARK WEUSTHOF GRIJPT NET NAAST DE ZEGE OP SLOTDAG

Marijke Hammink superieur in Exloo

EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en daarmee alle onderdelen. Mark Weusthof had bij de paarden ook uitzicht op de eindoverwinning, maar moest die aan de Belg Dries Degrieck laten.

Marijke Hammink bleef in de afsluitende kegeltjesproef als enige zonder strafpunten en voltooide daarmee op imponerende wijze haar trilogie in Exloo. “Het ging hartstikke fijn. Het was voor ons de eerste en misschien ook wel de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ik ben blij dat we weer konden rijden, al had ik wel al een kadertraining gehad. Ik had een nieuwe pony mee, die ik eigenlijk begin dit jaar al wilde uitproberen. Dat pakte voor een eerste keer heel goed uit.”

Plezierige bijkomstigheid voor de Bornerbroekse was, dat haar dressuurresultaat een pluspunt betekent voor het WK van volgend jaar. “Ik moet het in 2021 nog een tweede keer halen, maar deze hebben we tenminste alvast binnen.” Nummer twee Jan de Boer moest uiteindelijk ruim acht punten op Marijke Hammink toegeven.

Wel langs nummer twee EK
Mark Weusthof (rechts) passeerde op de slotdag wel de leidende Fransman en nummer twee van het laatste EK Benjamin Aillaud in het klassement, maar dat was niet voldoende om zelf de winst te grijpen. Een vallende bal op poortje 13C en een lichte overschrijding van de tijd zorgden ervoor dat de Belg Dries Degrieck met de overwinning aan de haal ging.

“Dat was niet nodig geweest”, constateerde de menner uit Rossum naderhand. “Ik had in die zigzag-poort snel de lussen moeten pakken, dat heb ik niet goed gedaan. Jammer, want natuurlijk had ik graag gewonnen, maar het was mijn eigen schuld. Al met al ben ik toch tevreden. Het hele parcours liep verder vlekkeloos en zonder bal had ik die tijd wel gehaald. Maar toen die viel maakte het ook niet meer uit of ik tweede of derde werd. Voor mijn doen heb ik een heel goede wedstrijd achter de rug. Ik ben geen Boyd Exell en evenmin Chardon. En Degrieck is ook een prima chauffeur hoor. Ik heb gewoon al een heel goed niveau te pakken.”
Herman ter Harmsel moet na zijn terugkeer bij de vierspannen het juiste ritme begrijpelijk nog weer vinden. Hij zakte op de laatste dag naar de elfde positie in het eindklassement.

Eindstand vierspannen pony’s
1. Marijke Hammink 108,12 minuspunt.
2. Jan de Boer 116,48
3. Julian Vanhoenacker (Bel) 131,85

Eindstand vierspannen paarden
1.  Dries Degrieck (Bel) 123,88
2.  Mark Weusthof 126,18
3.  Benjamin Aillaud 128,80
11.Herman ter Harmsel 159,70  

Foto Marijke Hammink (bobven) © Gerben Olthof
Foto Mark Weusthof © Krzistina Horvath/Hoefnet  

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)