TUKKERS OP DREEF IN TERREINRIT CAI EXLOO 

Marathonzeges Weusthof en Hammink

EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit Rossum klom door de winst naar de tweede plaats in het klassement, op zeer korte afstand van de Fransman Benjamin Aillaud.

“Als ik een seconde sneller was geweest, had ik hem zelfs kunnen pakken”, realiseerde Weusthof zich na afloop. “Een keertje op kop staan, zou ook wel leuk zijn.” Toch was hij prima te pas na de rit door het terrein. “De paarden zijn in goede doen en dat geeft een fijn gevoel. Dit is pas de eerste wedstrijd en dan is het toch allemaal weer aftasten hoe het loopt, omdat we ook geen oefenwedstrijd hebben gehad. Maar dit is wel een internationaal evenement, waar je beter van moet worden en dat is wel gelukt. Gisteren al met de dressuur en ook vandaag weer. Natuurlijk zijn er altijd wel wat kleine dingen, die beter kunnen. Maar over de hele lijn ben ik heel tevreden. Het ging gewoon heel vlot. Dat moest ook wel, anders win je zo’n marathon niet.”

Herman ter Harmsel sloot de marathon als negende af en staat nu achtste in de rangschikking. Zondag wordt afgesloten met de vaardigheidsproef.

Net als Mark Weusthof duldde ook Marijke Hammink geen concurrent voor zich. De menster uit Bornerbroek Ze won na de dressuur ook de marathon, al was het verschil met de Belg Julien Vanhoenacker erg klein. Jan de Boer werd derde en staat tweede in de tussenstand.

Tussenstand vierspannen paarden
1. Benjamin Aillaud (Fra) 122,22 minuspunt.
2. Mark Weusthof 122,89
8. Herman ter Harmsel 143,32

Tussenstand vierspannen pony’s
1. Marijke Hammink 108,12
2. Jan de Boer 114,29

Foto Mark Weusthof op de watercombinatie © Gerben Olthof

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het... (12-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)