Machtsvertoon van Herman ter Harmsel

BALVE - Herman ter Harmsel heeft met groot vertoon van macht de vierspanwedstrijd in Diepenheim op zijn naam geschreven. De Rijssenaar was ook in de afsluitende marathon een klasse apart en zette zijn naaste belagers Ton Monhemius en Aad Aarts op grote achterstand. Bij de tweespannen kon Raymond Letteboer zijn leidende positie niet vasthouden. Jacob Jan Kramer stak hem op de slotdag nog net voorbij. Alfons Egbers won twee plaatsen en eindigde als achtste.

Herman ter Harmsel kon uiteraard alleen maar tevreden zijn met zijn prestatie, veertien dagen na het voor hem teleurstellend verlopen NK in Zelhem. "Een pittige en voor ons goede wedstrijd", vatte hij samen. "De dressuur was goed, de vaardigheid ook en de marathon verliep top. Gewoon super. Vooral Simon deed het in de marathon geweldig, nadat hij het in Zelhem nog een beetje verziekt had. Hij zat er super bij dit keer. Dat is het punt als je met jonge paarden rijdt, die moeten gewoon nog leren en dan kan de prestatie nog wel eens wisselen. Dit keer ging het heerlijk en dat geeft weer een mooie stimulans voor de toekomst."

Vierspanrijder Mark Weusthof spaarde zijn paarden, omdat hij over twee weken wil deelnemen aan de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden. "Daar zijn punten te verdienen voor de Wereldbeker en daarom heb ik mijn programma omgezet, nu ik niet naar Aken ga. De vorm is niet slecht en daarom hoop ik ook in Oostenrijk en vervolgens in Breda te scoren. Wie weet wat er dan komende winter allemaal nog mogelijk is."

Waar Ter Harmsel royaal de beste was op de terreinen van kasteel Warmelo, lukte dat Raymond Letteboer net niet. Dit keer troefde Jacob Jan Kramer hem op het nippertje af. Toch was er bij de koetsier uit Oud Ootmarsum nauwelijks een spoortje van deceptie te bekennen. "Natuurlijk baal je wel een beetje. Als ik twee seconden sneller had gereden, had ik gewonnen. Maar de concurrentie is groot in onze klasse en de strijd elke keer weer heftig. Dat is ook wel mooi, elke keer iemand anders die wint. Misschien was het ook anders gelopen als ik niet wat pech had gehad. Vrijdag moesten we mijn dressuurpaard Picora al ziek naar huis brengen. Olaf en Edje deden het echter op alle drie onderdelen goed. Alleen de laatste hindernis zat het even tegen. Daar vloog ik bijna door de C-poort en kwam ik even stil te staan. Het ging allemaal net goed, maar de seconden die ik daar verloor kwam ik op het eind tekort. Jammer, maar ook nu ben ik dik tevreden. Het was een mooie wedstrijd."

Uitslag vierspannen:
1. Herman ter Harmsel 130,44; 2. Ton Monhemius 166,16; 3. Aad Aarts 169,79.

Uitslag tweespannen:
1. Jacob Jan Kramer 121,96; 2. Raymond Letteboer 122,35; 3. Carlo Vermeulen 123,75; 8. Alfons Engbers 142,15.

Archieffoto Herman ter Harmsel van Han de Haas

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)