MARK WEUSTHOF GESELECTEERD VOOR HET EK VIERSPANNEN

Letteboer en Ter Harmsel naar het WK

Foto's Raymond Letteboer (boven), Antonie ter Harmsel (midden) en Mark Weusthof © Krisztina Horvath /Hoefnet

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof opgenomen in zijn selectie voor het EK vierspannen, van 30 augustus tot en met 5 september in Boedapest. Raymond Letteboer en Antonie ter Harmsel maken deel uit van de groep, die van 8 tot en met 12 september deelneemt aan het WK tweespannen in Kronenberg.

Ad Aarts nam in zijn negenkoppige selectie voor het WK in het Limburgse Kronenberg het voltallige team op dat twee jaar geleden teamzilver won op het WK.
Aarts mag negen tweespanrijders meenemen naar het prachtige wedstrijdterrein van Grandorse in Kronenberg. De bondscoach kan steunen op zeer ervaren rijders, want zeven van de geselecteerden hebben al enkele WK’s gereden in één of meerdere mensportdisciplines. “Een WK in eigen land wordt denk ik heel mooi. Ik hoop dat er veel publiek bij aanwezig mag zijn”, zegt Aarts. 

Selectieproces
Voor de bondscoach waren het Nederlands kampioenschap in Maasdijk en de internationale menwedstrijd in Valkenswaard van vorige week de belangrijkste observatiemomenten om tot zijn selectie te komen. “We hebben een brede groep en het zijn allemaal ervaren rijders die al langer in de tweespanklasse rijden”, vertelt Aarts. “Ik heb er een goed gevoel bij. Met het landenteam ga ik voor een medaille.”
Aarts belegt in augustus nog een trainingsweekend om aan de dressuur nog wat extra aandacht te kunnen geven. “Zo kunnen we ook een beetje wedstrijdritme creëren om zo goed mogelijk naar Kronenberg toe te werken.” Aarts maakt op een later moment bekend wie er voor Nederland in het team zitten. “Het team formeren is nog een puzzel. Bij die beslissing laat ik ook het trainingsweekend nog meewegen, want daar kan ik zien welke paarden in vorm zijn. Bij het verdelen van de medailles gaat het soms maar om een paar punten verschil.”

De geselecteerden voor het EK vierspannen zijn Stan van Eijk, Antonie ter Harmsel, Ton Vreugdenhil, Raymond Letteboer, Geert Dijkhof, Ewoud Boom, Theo Timmerman, Carlo Vermeulen en Henk Garrits. Erik Evers is als eerste reserve aangewezen, Anna de Ronde als tweede reserve.

De selectie bij het EK vierspannen bestaat uit Bram en IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof, Edwin van der Graaf en Hans Heus. De eerste drie vormen in Boedapest het Nederlandse team, waarvoor Mark Weusthof als reserve is aangewezen.

 

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)