IJsbrand Chardon bij jubileum Twents Vierspan

ROSSUM - IJsbrand Chardon, met afstand Nederlands beste menner aller tijden, is zaterdagavond te gast op de jaarlijkse sponsoravond van de Stichting Twents Vierspan. De bijeenkomst staat in het teken van het 25-jarig bestaan van de stichting, die in 2002 werd opgericht om Theo Weusthof te kunnen ondersteunen richting het WK van dat jaar in het Duitse Riesenbeck. Ze bleef ook na het overlijden van de koetsier trouw aan het vierspan, dat ondertussen was overgenomen door Mark Weusthof.

De stichting werd 25 jaar geleden opgericht door vier enthousiaste volgers van Theo Weusthof. Het kwartet, bestaande uit Gerard Paus (voorzitter), Marjo Lentfert-Dijkers (penningmeester) en Paulien Plomp (secretaris) en Anne Jonker (lid), vormde ook het eerste bestuur.

IJsbrand Chardon veroverde in zijn imposante loopbaan vier keer individueel de wereldtitel en werd zes maal wereldkampioen met de Nederlandse equipe. Drie keer gwerd hij eerste in de strijd om de Wereldbeker indoor. Liefst 27 keer liet hij zich kronen tot beste vierspanrijder van Nederland. Van 1988 tot en met 2002 lukte hem dat zelfs vijftien jaar op rij. Met elf zeges is hij ook de man, die meer overwinningen dan wie ook boekte tijdens het vermaarde CHIO van Aken.

Tijdens de sponsoravond aan de Weeldbaan 1 in Rossum zit IJsbrand Chardon aan tafel samen met Mark Weusthof. Beiden ontvouwen onder leiding van gespreksleider Willem Pfeiffer van Hippisch Twente hun plannen en verwachtingen voor het naderende seizoen. Chardon zal ook herinneringen ophalen aan de tijd, dat hij samen met Mark’s vader Theo deel uitmaakte van de Nederlandse equipe. En uiteraard komt ook zijn ongekend succesvolle loopbaan tot nu toe uitgebreid aan de orde.

Eerder op de avond praten Johan Spenkelink en de ook in de sport actieve Alfons Engbers over hun ervaringen als jarenlange sponsor van de Stichting Twents Vierspan met interviewer Erik Eshuis.

Het officiële gedeelte van de bijeenkomst begint om 20.30 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 20.00 uur (inloop met koffie). Vanaf 21.30 uur wordt er nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Foto IJsbrand Chardon van Krisztina Horvath/Hoefnet

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)