RIJSSENAAR IN DUITSE DREBKAU ZEVENDE IN DRESSUUR

Goed begin Antonie ter Harmsel

DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur.

De Rijssenaar hield met een nette proef prima aansluiting met de toppers in het klassement, dat na het eerste onderdeel als verwacht wordt aangevoerd door regerend wereldkampioen Martin Holle.
Met de KWPN-merrie Enola (v. Victory) en de KWPN-ruin Zardonis (v. Patijn) behaalde de 28-jarige Antonie een score van 49,43 punt. Hij eindigde hiermee nipt achter gastheer en regerend Duits kampioen Sandro Koalick.

Martin Hölle werd door het vijfkoppige internationale jurycorps unaniem als nummer één aangewezen en beloond met een score van 36,40 punt. Hölle maakte in Drebkau gebruik van de 9-jarige Eppie (v. Victory) en 7-jarige Gabber. Marco Freund reed zijn tweespan naar de tweede plaats. Hij moet zaterdag negen punten inhalen op Hölle in de marathon. Lars Schwitte staat op de derde plaats, gevolgd door Sebastian Warneck en de Argentijnse Amely von Buchholtz, die de leiding na de eerste dressuurdag moest afstaan.

Compact naast elkaar
Voor zaterdag staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha. De hindernissen zijn alle compact naast elkaar gesitueerd op het hoofdterrein, zodat de verrichtingen van de menners gemakkelijk te volgen zijn.

Behalve de marathon is er voor het publiek nog meer te beleven in Drebkau. Zo is er zowel op zaterdag als op zondag een middeleeuws spektakel met diverse optredens, een markt en eten en drinken. Ook aan de kinderen is gedacht met onder meer een springkussen en diverse cowboy- en Indianenactiviteiten. Voor zaterdagavond staat de eerste editie van het Lausitzer Oktoberfest op het programma in de grote feesttent, waarbij ruim 600 feestgangers verwacht worden.

Foto Antonie ter Harmsel © dr. Jürgen Schwarzl/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)