RIJSSENAAR IN DUITSE DREBKAU ZEVENDE IN DRESSUUR

Goed begin Antonie ter Harmsel

DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur.

De Rijssenaar hield met een nette proef prima aansluiting met de toppers in het klassement, dat na het eerste onderdeel als verwacht wordt aangevoerd door regerend wereldkampioen Martin Holle.
Met de KWPN-merrie Enola (v. Victory) en de KWPN-ruin Zardonis (v. Patijn) behaalde de 28-jarige Antonie een score van 49,43 punt. Hij eindigde hiermee nipt achter gastheer en regerend Duits kampioen Sandro Koalick.

Martin Hölle werd door het vijfkoppige internationale jurycorps unaniem als nummer één aangewezen en beloond met een score van 36,40 punt. Hölle maakte in Drebkau gebruik van de 9-jarige Eppie (v. Victory) en 7-jarige Gabber. Marco Freund reed zijn tweespan naar de tweede plaats. Hij moet zaterdag negen punten inhalen op Hölle in de marathon. Lars Schwitte staat op de derde plaats, gevolgd door Sebastian Warneck en de Argentijnse Amely von Buchholtz, die de leiding na de eerste dressuurdag moest afstaan.

Compact naast elkaar
Voor zaterdag staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met acht hindernissen, ontworpen door de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha. De hindernissen zijn alle compact naast elkaar gesitueerd op het hoofdterrein, zodat de verrichtingen van de menners gemakkelijk te volgen zijn.

Behalve de marathon is er voor het publiek nog meer te beleven in Drebkau. Zo is er zowel op zaterdag als op zondag een middeleeuws spektakel met diverse optredens, een markt en eten en drinken. Ook aan de kinderen is gedacht met onder meer een springkussen en diverse cowboy- en Indianenactiviteiten. Voor zaterdagavond staat de eerste editie van het Lausitzer Oktoberfest op het programma in de grote feesttent, waarbij ruim 600 feestgangers verwacht worden.

Foto Antonie ter Harmsel © dr. Jürgen Schwarzl/www.hoefnet.nl

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)