ROSSUMMER STIJGT OP SLOTDAG NOG PLEKJE EN WORDT ZEVENDE IN LÄHDEN

Foutloze afsluiting Mark Weusthof

Mark Weusthof in actie op de waterhindernis
LÄHDEN – Mark Weusthof steeg met een foutloze vaardigheidsproef nog een plekje in het klassement van de internationale vierspanwedstrijd in het Duitse Lähden en werd uiteindelijk zevende.

"Het was een goed rondje, stelde de menner uit Rossum tevreden vast. “Gisteren had ik nog het idee dat het een behoorlijk moeilijk parcours was, maar dat viel in de praktijk nog mee. Ik ben nergens in de problemen gekomen. Omdat de tijd niet al te krap stond, was het goed te doen.”

Een maand voor het WK in Valkenswaard kon Mark Weusthof een dag eerder tijdens de marathon niet de gehoopte rol van betekenis. Door enkele persoonlijke fouten van de menner op de hindernissen twee en drie verspeelde hij een mogelijke toppositie.

'Wat een amateur'
Weusthof stak na afloop de hand in eigen boezen. “Wat een amateur”, schamperde hij op zichzelf. In hindernis twee moest ik zorgen dat ik op tijd naar beneden kwam. Ik was nota bene gewaarschuwd, maar heb de kop er daar niet goed bijgehouden. Op drie wilde ik vlak langs een paal, maar stuurde ik wat te vroeg in, waardoor we vastliepen. Daar kunnen we het lang en breed over hebben, maar dat mag me op dit niveau gewoon niet gebeuren.”

Mark Weusthof eindigde uiteindelijk als zesde in het tweede onderdeel en stond na de marathon achtste in het algemeen klassement. “Ik kan mijn paarden niets verwijten”, voegde de koetsier uit Rossum eraan toe. “Die hebben niets verkeerd gedaan. Ik heb een goed stel paarden, maar of het ook een winnend span is, durf ik niet te zeggen. Op de eerste hindernis en de vierde tot en met zevende hebben we het goed gedaan, daar hoeven we ons niet voor te schamen. Ik reed qua tijden goed mee met Michael Brauchle en mijn paarden hebben niet geleden.”

Weusthof was in 2014 en 2018 de beste in de marathon van Lähden. Twee jaar geleden won hij de terreinrit met hetzelfde span, waarmee hij zaterdag in actie kwam: de ruinen Baarzens Romeo, Zatijn, Dorion Fortuna ('Charley')  en First One, waarvan de laatste twee schimmels zijn.

Toch weer Boyd Exell
Boyd Exell liep al in de eerste hindernis vast en het noodgedwongen afstappen van twee van zijn grooms kostten hem kostbare strafpunten. In de afsluitende vaardigheid haalde hij alsnog gastheer Christoph Sandmann en Koos de Ronde weer in, die hem na het tweede onderdeel waren gepasseerd. De strijd bij de vierspannen, die tevens in het teken stond van het Duits kampioenschap, was ongemeen spannend. Exell won met een minimale voorsprong van 0,01 seconde op Sandmann, Georg von Braun volgde met dezelfde kleine marge als derde. Dat ging ten koste van Koos de Ronde, die op de slotdag drie strafpunten moest incasseren vanwege een gevallen balletje.

Eindstand vierspannen
1) Boyd Exell (Aus) 155,53 minuspunt
2) Christoph Sandmann (Dui) 155,54
3) Georg von Stein (Dui) 155,55
4) Koos de Ronde (Ned) 155,71
5) Mareike Harm (Dui) 159,76
6) Michael Brauchle (Dui)  159,80.
7) Mark Weusthof (Ned) 167,73

Archieffoto Mark Weusthof in vaardigheid © Gerben Olthof
 

Meer Mennen

VALKENSWAARD – Het WK voor vierspannen, dat komende week zou worden gehouden in Valkenswaard, gaat niet door. De gemeente Valkenswaard heeft vanwege... (02-10-2020)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft Mark Weusthof uit Rossum aangewezen als eerste reserve voor TeamNL bij het WK vierspannen in Valkenswaard. (22-09-2020)
LÄHDEN – Tweespanrijder Raymond Letteboer kan terugzien op een uitstekende geslaagde wedstrijd voor tweespannen in het Duitse Lähden. De koetsier uit... (13-09-2020)
LÄHDEN – Mark Weusthof keek na afloop van de dressuurproef met gemengde gevoelens terug op het eerste onderdeel van de internationale... (11-09-2020)
EXLOO – Marijke Hammink soleerde zondag naar een indrukwekkende overwinning bij de vierspannen pony’s in Exloo. Ze won ook de vaardigheidsproef en... (16-08-2020)
EXLOO – Mark Weusthof deed zaterdag met een fraaie zege in de marathon prima zaken tijdens de internationale menwedstrijden in Exloo. De koetsier uit... (15-08-2020)
VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)