ALBERGENAAR IN DIEPENHEIM VERRAST DOOR BENOEMING TOT LID IN ORDE VAN ORANJE NASSAU

Erik Eshuis is even sprakeloos…

ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat. Zondag was hij echter eventjes sprakeloos, toen hij in Diepenheim koninklijk werd onderscheiden als Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Op de fraaie terreinen van Kasteel Warmelo kondigde voorzitter van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij (NVTG)  tijdens de afsluitende ceremonie van het NK authentiek gerij onverwacht nog een spreker aan: burgemeester Wilmien Haverkamp van Tubbergen.  Zij was naar Diepenheim afgereisd om explicateur Erik Eshuis in het zonnetje te zetten voor zijn vele verdiensten voor de aangespannen sport, het behoud van de traditionele rijtuigen en de kennis daarover.

‘Dit gaat over mij’
De doorgaans niet om woorden verlegen Eshuis stond even met de mond vol tanden. “Wie ben ik om te zeggen dat ik zo’n lintje verdien? Normaal heb ik wel in de gaten als zoiets speelt, maar nu totaal niet. Ik had mijn woordje gedaan tijdens het defilé en de prijsuitreiking van het NK, toen  onze burgemeester opeens in beeld kwam. Toen ze aan het praten was, dacht ik ineens: verdomd, dit gaat over mij.. “

Erik Eshuis genoot  met volle teugen van de waardering. “Het was helemaal geweldig, een hele ervaring. Ik heb ook enorm veel reacties gehad, vooral uit de aangespannen wereld en de authentieke hoek.”

Trouwambtenaar
De Albergenaar verricht tal van activiteiten in de hippische wereld. Hij zet of zette zich intensief in voor het in stand houden van het rijdend cultureel erfgoed, als jurylid en federatievertegenwoordiger van de KNHS, als instructeur en examinator voor cursisten van het koetsiersbewijs. Ook treedt Eshuis al 25 jaar op als trouwambtenaar in zijn gemeente. “Ze vonden daarom dat ik dit lintje moest hebben”, concludeert de behalve door zijn enorme kennis als ‘wandelende paardenencyclopedie’ ook door zijn droge humor bekende commentator, die als gespecialiseerd omroeper het hele land doorkruist en ook geregeld België aandoet.

Overigens is 'horsedidact' Erik Eshuis ook zelf een verwoed verzamelaar van authentiek gerij. In het weekend van zaterdag 5 en zondag 6 oktober zijn belangstellenden van 10.00 tot 16.00 van harte welkom aan de Ootmarsumseweg 33 in Albergen. Ze kunnen dan het koetswerk van de ‘collectioneur’ komen bewonderen tijdens de open dagen van de Twentse koetshuizen. Ook op vier andere adressen in Twente wordt dan het authentiek gerij gepresenteerd.

Meer Mennen

VALKENSWAARD - Het organisatiecomité van Driving Valkenswaard International is verheugd te kunnen melden dat het WK vierspannen in oktober van dit... (06-07-2020)
VALKENSWAARD – Het heeft er alle schijn van dat het WK voor vierspannen dit jaar alsnog doorgang kan vinden. Dat zal dan echter niet gebeuren in en... (18-06-2020)
In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)