MENNER UIT LONNEKER BLIJFT ZIJN LERAAR MARK WEUSTHOF VOOR

Dennis Peters verrast alle toppers

TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder Masterclass. De menner uit Lonneker reed met Twister en El Chico naar een even knappe als onverwachte zege en besliste de strijd in een spectaculaire tweede ronde in zijn voordeel.

“Het is een uit de hand gelopen spelletje in zo’n klein bakje”, relativeerde Dennis Peters na afloop zijn triomf. “Er komt zoveel kracht op die karretjes, dat ze gaan driften als een idioot. Het is ook wel een beetje mikken, maar het pakte heel goed uit.”

Dat het hem lukte met onder meer El Chico gaf de uitslag een extra dimensie. Peters nam de zeventienjarige een maand geleden over van Mark Weusthof, die hij nu net voorbleef. “Hij is mijn leraar, met wie ik altijd alles overleg. Dus je kunt zeggen dat ik hem met zijn eigen paard heb terug gereden. Vooral had ik hem nog aangeboden dat hij best met El Chico mocht rijden, maar Mark vond dat die nu van mij is en dat het niet hoefde. Ik hoef er dus geen buikpijn van te hebben, haha. We hebben El Chico gekocht als opleidingspaard voor onze stal Het Twentsche Veld. Hij is nog steeds erg snel, dat is wel duidelijk.”

In de eerste ronde moest hij zijn leermeester nog voorrang verlenen. “Toen ging er met een hapwring iets mis. In de tweede ronde moest ik onder de tachtig seconden blijven. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik kwam er met 76 seconden uit en bleef Mark net voor, ook al omdat hij net als in de eerste ronde weer een balletje had.”
Achter Weusthof, die Charly en Jack had ingespannen, nam Antonie ter Harmsel de derde plaats voor zijn rekening. Patrick Harink, Herman ter Harmsel en Tom Engbers completeerden in deze volgorde de uitslag.

Dennis Peters, met zijn hoefsmid Jelmer Rijssevoort achterop de koets, kon aldus met een goed gevoel huiswaarts. “Het was sowieso een heel geslaagde avond. Ben en Wim Schröder wilden het mennen er graag bij doen en hebben dit vorig jaar opgepakt met Alfons Engbers, de man met de drive in onze sport. Het was strak voor mekaar. Toch mooi dat die jongens van Schröder dit er bij doen.”

Het publiek genoot met volle teugen van de menners en van tuigpaardspecialist Lambertus Huckriede die op zijn eigen markante wijze een mooie show ten beste gaf.

Foto © Fleur van Dijk 
 

Meer Mennen

DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.   (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)