MENNER UIT LONNEKER BLIJFT ZIJN LERAAR MARK WEUSTHOF VOOR

Dennis Peters verrast alle toppers

TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder Masterclass. De menner uit Lonneker reed met Twister en El Chico naar een even knappe als onverwachte zege en besliste de strijd in een spectaculaire tweede ronde in zijn voordeel.

“Het is een uit de hand gelopen spelletje in zo’n klein bakje”, relativeerde Dennis Peters na afloop zijn triomf. “Er komt zoveel kracht op die karretjes, dat ze gaan driften als een idioot. Het is ook wel een beetje mikken, maar het pakte heel goed uit.”

Dat het hem lukte met onder meer El Chico gaf de uitslag een extra dimensie. Peters nam de zeventienjarige een maand geleden over van Mark Weusthof, die hij nu net voorbleef. “Hij is mijn leraar, met wie ik altijd alles overleg. Dus je kunt zeggen dat ik hem met zijn eigen paard heb terug gereden. Vooral had ik hem nog aangeboden dat hij best met El Chico mocht rijden, maar Mark vond dat die nu van mij is en dat het niet hoefde. Ik hoef er dus geen buikpijn van te hebben, haha. We hebben El Chico gekocht als opleidingspaard voor onze stal Het Twentsche Veld. Hij is nog steeds erg snel, dat is wel duidelijk.”

In de eerste ronde moest hij zijn leermeester nog voorrang verlenen. “Toen ging er met een hapwring iets mis. In de tweede ronde moest ik onder de tachtig seconden blijven. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik kwam er met 76 seconden uit en bleef Mark net voor, ook al omdat hij net als in de eerste ronde weer een balletje had.”
Achter Weusthof, die Charly en Jack had ingespannen, nam Antonie ter Harmsel de derde plaats voor zijn rekening. Patrick Harink, Herman ter Harmsel en Tom Engbers completeerden in deze volgorde de uitslag.

Dennis Peters, met zijn hoefsmid Jelmer Rijssevoort achterop de koets, kon aldus met een goed gevoel huiswaarts. “Het was sowieso een heel geslaagde avond. Ben en Wim Schröder wilden het mennen er graag bij doen en hebben dit vorig jaar opgepakt met Alfons Engbers, de man met de drive in onze sport. Het was strak voor mekaar. Toch mooi dat die jongens van Schröder dit er bij doen.”

Het publiek genoot met volle teugen van de menners en van tuigpaardspecialist Lambertus Huckriede die op zijn eigen markante wijze een mooie show ten beste gaf.

Foto © Fleur van Dijk 
 

Meer Mennen

WINDSOR – Mark Weusthof had zich na een goede seizoenouverture in Kronenberg veel voorgesteld van zijn eerste internationale wedstrijd van dit... (13-05-2018)
KRONENBERG – Mark Weusthof (rechts) is het menseizoen uitstekend begonnen. De vierspanrijder uit Rossum eindigde zondag als derde in de... (23-04-2018)
ROSSUM – Mark Weusthof begint vol vertrouwen aan zijn twintigste seizoen als vierspanrijder. In opperbeste stemming presenteerde hij zaterdag tijdens... (08-04-2018)
EXLOO – Marijke Hammink toonde zich afgelopen weekend op alle fronten de sterkste in de wedstrijd voor vierspannen pony’s in Exloo. De Bornerbroekse... (02-04-2018)
DENEKAMP - Bram Chardon toonde zich zaterdagavond superieur bij de vierspannen tijdens de 22ste editie van Euregio Indoor Mennen in de fraai... (13-11-2017)
DENEKAMP - Euregio Indoor Denekamp staat zaterdag 11 en zondag 12 november in het teken van het mennen met twee- en vierspannen paarden en pony’s. De... (10-11-2017)
WIERDEN – De ijzersterk bezette menwedstrijden in Wierden leverden zaterdagavond twee Twentse winnaars op. Raymond Letteboer (foto) zegevierde knap... (29-10-2017)
WIERDEN - Het internationale menseizoen begint zaterdagavond 28 oktober voor menig topmenner bij  Indoor Wierden. Om 17.30 uur rijdt in manege De... (28-10-2017)
BREDA – Mark Weusthof beleefde een teleurstellend weekend tijdens Outdoor Breda. De menner uit Rossum begon de driedaagse menwedstrijd in Brabant nog... (11-09-2017)
MINDEN – Marijke Hammink kan na een voor haar schitterende slotdag vol tevredenheid terugblikken op haar eerste deelname aan de mondiale titelstrijd... (21-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink deed het zaterdag prima voor het Nederlandse team in de marathon tijdens het WK mennen voor vierspannen pony’s in Minden.... (19-08-2017)
MINDEN - Marijke Hammink was vrijdag als tweede teamlid niet bijzonder fortuinlijk in haar dressuurproef tijdens de wereldkampioenschappen... (19-08-2017)
MINDEN – Voor Marijke Hammink komt het uur van de waarheid dichterbij. Vrijdag om 15.42 uur debuteert ze in het Duitse Minden in de strijd om het... (16-08-2017)
ERMELO - Tom Engbers maakt zoals verwacht deel uit van de Nederlandse equipe, die van 20 tot en met 24 september deelneemt aan het... (08-08-2017)
BEEKBERGEN – Tom Engbers (foto) lijkt zich te mogen opmaken voor het wereldkampioenschap mennen voor tweespannen in het Sloveense Lipica. De menner... (06-08-2017)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof is na de dressuur de beste Nederlander in de internationale vierspanwedstrijd in Beekbergen. De Rossumer kreeg voor zijn... (04-08-2017)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is zondag in Hulsberg voor het eerst in zijn menloopbaan nationaal kampioen in klasse 4 bij de tweespannen geworden.... (10-07-2017)
RIESENBECK – Met één foutje in de winning round van de vaardigheidsproef sloot Mark Weusthof zondag een voor hem geslaagd weekendje Riesenbeck af. De... (25-06-2017)
RIESENBECK – Mark Weusthof sloot zaterdag de marathon van de internationale menwedstrijden in het Duitse Riesenbeck af met een vijfde plaats. Behalve... (25-06-2017)
RIESENBECK - Mark Weusthof is de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck begonnen met een negende plaats in de dressuur. De Rossumer... (23-06-2017)