MENNER UIT LONNEKER BLIJFT ZIJN LERAAR MARK WEUSTHOF VOOR

Dennis Peters verrast alle toppers

TUBBERGEN – Dennis Peters verraste maandagavond op het Raadhuisplein van Tubbergen alle toppers in de wedstrijd voor tweespannen tijdens de Schroder Masterclass. De menner uit Lonneker reed met Twister en El Chico naar een even knappe als onverwachte zege en besliste de strijd in een spectaculaire tweede ronde in zijn voordeel.

“Het is een uit de hand gelopen spelletje in zo’n klein bakje”, relativeerde Dennis Peters na afloop zijn triomf. “Er komt zoveel kracht op die karretjes, dat ze gaan driften als een idioot. Het is ook wel een beetje mikken, maar het pakte heel goed uit.”

Dat het hem lukte met onder meer El Chico gaf de uitslag een extra dimensie. Peters nam de zeventienjarige een maand geleden over van Mark Weusthof, die hij nu net voorbleef. “Hij is mijn leraar, met wie ik altijd alles overleg. Dus je kunt zeggen dat ik hem met zijn eigen paard heb terug gereden. Vooral had ik hem nog aangeboden dat hij best met El Chico mocht rijden, maar Mark vond dat die nu van mij is en dat het niet hoefde. Ik hoef er dus geen buikpijn van te hebben, haha. We hebben El Chico gekocht als opleidingspaard voor onze stal Het Twentsche Veld. Hij is nog steeds erg snel, dat is wel duidelijk.”

In de eerste ronde moest hij zijn leermeester nog voorrang verlenen. “Toen ging er met een hapwring iets mis. In de tweede ronde moest ik onder de tachtig seconden blijven. Wie niet waagt, wie niet wint. Ik kwam er met 76 seconden uit en bleef Mark net voor, ook al omdat hij net als in de eerste ronde weer een balletje had.”
Achter Weusthof, die Charly en Jack had ingespannen, nam Antonie ter Harmsel de derde plaats voor zijn rekening. Patrick Harink, Herman ter Harmsel en Tom Engbers completeerden in deze volgorde de uitslag.

Dennis Peters, met zijn hoefsmid Jelmer Rijssevoort achterop de koets, kon aldus met een goed gevoel huiswaarts. “Het was sowieso een heel geslaagde avond. Ben en Wim Schröder wilden het mennen er graag bij doen en hebben dit vorig jaar opgepakt met Alfons Engbers, de man met de drive in onze sport. Het was strak voor mekaar. Toch mooi dat die jongens van Schröder dit er bij doen.”

Het publiek genoot met volle teugen van de menners en van tuigpaardspecialist Lambertus Huckriede die op zijn eigen markante wijze een mooie show ten beste gaf.

Foto © Fleur van Dijk 
 

Meer Mennen

KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof zag donderdag een keurige dressuurproef tijdens de internationale menwedstrijden in het Duitse Donaueschingen niet op... (17-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel bezorgde zichzelf zondag een flinke opsteker door in de afsluitende kegeltjesproef bij de tweespannen in Beekbergen... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof schoof op de laatste dag van het Paardenspektakel in Beekbergen nog een plekje op. Hij werd uiteindelijk vijfde en het had... (12-08-2018)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel (bovenste foto) en Raymond Letteboer lieten zich zaterdag van hun beste kant zien tijdens de marathon voor... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof kan een stunt in de strijd om het nationaal kampioenschap voor vierspanrijders na zaterdag uit zijn hoofd zetten. Na de... (11-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof reed vrijdag een op zich nette dressuurproef, maar moest na het eerste onderdeel van de internationale menwedstrijd in... (10-08-2018)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof begint vrijdag om 11.55 uur als een van de favorieten voor de nationale titel bij de vierspannen tijdens de internationale... (09-08-2018)
RIESENBECK – Mark Weusthof kan terugkijken op een geslaagd optreden in het Duitse Riesenbeck. Na een voortreffelijke dressuurproef viel de vijfde... (24-06-2018)