MARK WEUSTHOF SLUIT 'DONAUESCHINGEN' AF MET FOUTLOZE VAARDIGHEID

De beste eindigt als negende

DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende in het eindklassement. Een wrang resultaat voor de Rossummer, die over drie dagen de beste was, maar door zaterdag in de marathon opgelopen strafpunten de eindoverwinning misliep.

“Ook vandaag werd er de hele dag nog wel over gepraat”, meldt Weusthof na afloop van de kegeltjesproef”, waarin hij de winning round als vierde afsloot. “Ik moest als eerste starten en zette een scherpe tijd neer. Dat ging alleen ten koste van vier balletjes.”

Het deed niets af aan de puike prestaties die hij leverde in het zuiden van Duitsland, waar de jurystraf van zaterdag hem van een prachtige eindoverwinning bij de vierspanrijders afhield. “De jury heeft mijn protest tegen de straf afgewezen omdat ze zegt op video te kunnen zien dat mijn paard over een streng stapte en dat ik daarom had moeten stoppen. Iedereen is het er wel over eens dat ik dat zelf nooit heb kunnen zien. Nog afgezien van de vraag of het gebeurde in de hindernis of erna.

Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Mark Weusthof zijn prestaties niet in een klinkend resultaat vertaald zag. “De ene keer kwam dat door eigen toedoen, zoals in Lähden waar ik na de zege in de marathon de vaardigheid verknalde”, meent de Rossummer. “De andere keer door invloeden van buitenaf, waarop ik geen vat had. De jury wist in Donaueschingen volgens mij ook niet goed wat ze er mee aan moest. In elk geval is dit seizoen een heel stuk beter verlopen dan vorig jaar.”

Eindstand vierspannen Donaueschingen
1. Jozsef Dobrovitz (Hon) 154,85 pt
2. Georg von Stein (Dui) 156,55
3. Dirk Gerkers 163,02
9. Mark Weusthof 183,38

Foto Mark Weusthof © Wilco van Driessen

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)