RIJSSENAAR EN RAYMOND LETTEBOER STELLEN KANDIDATUUR VOOR DEELNAME AAN WK

Antonie ter Harmsel nog tweede

BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.

 

De Rijssenaar was de beste Nederlander tijdens het CAI Beekbergen en hoefde in het eindklassement uiteindelijk alleen de superieure wereldkampioen Martin Holle uit Hongarije voor zich te dulden. Ter Harmsel sloot zijn constante weekend in Beekbergen af met een keurige vierde plaats in de vaardigheidsproef. Streekgenoot Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum (onderste foto), zaterdag overtuigend winnaar van de marathon, sloot de wedstrijd op Nederlandse bodem als negende af.

Antonie ter Harmsel kon niet anders dan uiterst tevreden terugkijken op zijn prestaties in het Gelderse. “Meer kon niet. Martin stond zo ver los na de dressuur dat hij gewoon niet meer in te halen was. Ik heb heel constant gepresteerd en ben per onderdeel alleen maar geklommen in de stand.”

In praktijk niet simpel
Net als bij de vierspannen reeds slechts één menner foutloos binnen de tijd in de vaardigheid, de Deen Hans-Henrik Nielsen. In het afsluitende onderdeel werd Ter Harmsel zesde en Letteboer tiende. “Het leek vooraf vrij simpel, maar dat was het in de praktijk niet”, concludeerde Antonie ter Harmsel. “Het leek allemaal ruimer te staan dan het was toen je binnen reed en bovendien stond de tijd krap. Het was constant draaien en sturen met al die wendingen. Dat ging ten koste van de tijd en daardoor werden er ook relatief veel fouten gemaakt.”

Net als Ter Harmsel mag ook Raymond Letteboer serieus hopen op afvaardiging naar het WK in Duitsland. In zijn geval omdat hij dit jaar al drie marathons op zijn naam schreef.

EINDSTAND TWEESPANNEN
1. Martin Hölle (Hon) 108,09 punt
2. Antonie ter Harmsel 121,70
3. Kristof Osztertag (Hon) 126,13
9. Raymond Letteboer 132,35

Meer Mennen

In navolging van de succesvolle ‘Open Koetshuizenroute’ in 2014 en vanwege het 50-jarig jubileum van de Koets’n Keerls stelt een aantal enthousiaste ... (04-10-2019)
KISBER-ASZAR – Het EK mennen voor vierspannen pony’s heeft Marijke Hammink twee zilveren medailles opgeleverd. (29-09-2019)
ALBERGEN – Erik Eshuis staat vooral al jaren bekend als een deskundig commentator, die niet uitgepraat raakt als het om aanspanningen en paarden gaat... (19-09-2019)
DREBKAU – Hij moest op de slotdag weliswaar nog vier plaatsen in het individuele klassement inleveren, maar het toch wel verrassende zilver voor de... (15-09-2019)
DREBKAU – Met een tiende plaats in de marathon verbeterde Antonie ter Harmsel zijn positie in het klassement van het WK zaterdag tot een vijfde... (14-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel nestelde zich vrijdag tijdens de dressuur in de top tien van het WK tweespannen in Drebkau. (13-09-2019)
DREBKAU – Raymond Letteboer is het WK voor tweespanrijders in het Duitse Drebkau redelijk begonnen. (12-09-2019)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer doen dit weekend een derde poging een medaille te veroveren tijdens het WK voor tweespanrijders. (11-09-2019)
ERMELO – Bondscoach Ad Aarts heeft behalve de eerder aangewezen Antonie ter Harmsel (onderste foto) en Stan van Eijk ook Geert Dijkhof opgenomen in... (04-09-2019)
DONAUESCHINGEN – Met een schitterende zege in de vaardigheidsproef revancheerde Mark Weusthof zich zondag op perfecte wijze voor de deceptie van een... (18-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof kan een toppositie in de strijd om het EK vierspannen vergeten. De menner uit Rossum liep zaterdag tijdens de marathon... (17-08-2019)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof is het EK voor vierspanrijders in Donauseschingen goed begonnen met een dertiende plaats in de dressuur. (16-08-2019)
DONAUESCHINGEN - Mark Weusthof begint vrijdagmiddag als dertigste starter aan het EK vierspannen. (16-08-2019)
TUBBERGEN - De organisatie van de Schröder Masterclass heeft besloten de menavond van vanavond af te gelasten in verband met het slechte weer. (12-08-2019)
ERMELO – Antonie ter Harmsel en Raymond Letteboer mogen hun koffers alvast inpakken voor het WK mennen voor tweespannen. (11-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel beaamde het na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap voor tweespannen in Hulsberg volmondig: “Het was... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Hamsel en Raymond Letteboer (foto) liggen goed op koers voor deelname aan de strijd om de wereldtitel voor tweespannen in het... (04-08-2019)
HULSBERG – Antonie ter Harmsel is het NK tweespannen in het Limburgse Hulsberg goed begonnen. De Rijssenaar eindigde vrijdag als derde in de dressuur... (03-08-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof mikt bij het EK vierspannen, van 14 tot en met 18 augustus in het Duitse Donaueschingen, op een plek net naast het podium. “... (26-07-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)