RIJSSENAAR EN RAYMOND LETTEBOER STELLEN KANDIDATUUR VOOR DEELNAME AAN WK

Antonie ter Harmsel nog tweede

BEEKBERGEN – In de aanloop naar het WK tweespannen in het Duitse Drebkau heeft Antonie ter Harmsel zijn visitekaartje nadrukkelijk afgegeven.

 

De Rijssenaar was de beste Nederlander tijdens het CAI Beekbergen en hoefde in het eindklassement uiteindelijk alleen de superieure wereldkampioen Martin Holle uit Hongarije voor zich te dulden. Ter Harmsel sloot zijn constante weekend in Beekbergen af met een keurige vierde plaats in de vaardigheidsproef. Streekgenoot Raymond Letteboer uit Oud-Ootmarsum (onderste foto), zaterdag overtuigend winnaar van de marathon, sloot de wedstrijd op Nederlandse bodem als negende af.

Antonie ter Harmsel kon niet anders dan uiterst tevreden terugkijken op zijn prestaties in het Gelderse. “Meer kon niet. Martin stond zo ver los na de dressuur dat hij gewoon niet meer in te halen was. Ik heb heel constant gepresteerd en ben per onderdeel alleen maar geklommen in de stand.”

In praktijk niet simpel
Net als bij de vierspannen reeds slechts één menner foutloos binnen de tijd in de vaardigheid, de Deen Hans-Henrik Nielsen. In het afsluitende onderdeel werd Ter Harmsel zesde en Letteboer tiende. “Het leek vooraf vrij simpel, maar dat was het in de praktijk niet”, concludeerde Antonie ter Harmsel. “Het leek allemaal ruimer te staan dan het was toen je binnen reed en bovendien stond de tijd krap. Het was constant draaien en sturen met al die wendingen. Dat ging ten koste van de tijd en daardoor werden er ook relatief veel fouten gemaakt.”

Net als Ter Harmsel mag ook Raymond Letteboer serieus hopen op afvaardiging naar het WK in Duitsland. In zijn geval omdat hij dit jaar al drie marathons op zijn naam schreef.

EINDSTAND TWEESPANNEN
1. Martin Hölle (Hon) 108,09 punt
2. Antonie ter Harmsel 121,70
3. Kristof Osztertag (Hon) 126,13
9. Raymond Letteboer 132,35

Meer Mennen

BEEKBERGEN – Mark Weusthof was niet eerder zo dicht bij zijn eerste nationale titel bij de vierspannen als dit weekeinde. Op een verrassende slotdag... (30-06-2019)
ALMELO - De organisatie van de Almeloe Ruiterdagen heeft besloten de voor zondag geplande koetsentocht af te gelasten en deze te verplaatsen naar... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Twee Twentse menners heersten zaterdag in de marathon bij de tweespannen tijdens het CAI Beekbergen. Raymond Letteboer zegevierde op het... (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof klom zaterdag in Beekbergen door een vijfde plaats in de marathon naar de zevende positie in de rangschikking. (29-06-2019)
BEEKBERGEN – Mark Weusthof heeft na de dressuur bij het CAI Beekbergen de absolute topfavoriet voor de nationale titel Koos de Ronde nog aardig in... (29-06-2019)
ALMELO – De vierde editie van de koetsentocht van de Almelose Ruiterdagen gaat zondag 30 juni dwars door het centrum van Almelo, met zelfs een pauze... (28-06-2019)
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel is voorlopig de beste Nederlander bij de tweespanrijders in Beekbergen. De Rijssenaar sloot de dressuur donderdag... (27-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)