Amerikaanse hoofdsponsor Mark Weusthof

ROSSUM – Mark Weusthof keert volgens planning in 2016 terug op het hoogste niveau bij de vierspanrijders. Dankzij de toezegging van zijn nieuwe Amerikaanse hoofdsponsor Heather Briggs van de Belle Grey Farm in Upperville (Virginia) en twee belangrijke cosponsors kan hij, na in 2015 bewust een jaartje een stap terug te hebben gedaan, zijn rentree vieren tussen de beste menners ter wereld.

“Belle Grey Farm wordt onze nieuwe hoofdsponsor”, licht Weusthof toe . “Onze vorige, Kuipers Logistics uit Oldenzaal, stelt wederom de vrachtwagen ter beschikking en ook het Duitse bedrijf Sula uit Metelen  van onze voorzitter Alwin Maaskant,wordt cosponsor. Het komt op deze manier allemaal heel mooi bij elkaar. Wij hebben het geluk dat het allemaal mensen zijn die bij de stichting Twents Vierspan passen. Zo kunnen we ons weer volledig richten op de sport.”

De Belle Gray Farm van Heather Briggs handelt in hunters, spring- en menpaarden. De Amerikaanse, op de foto met haar zoon Aiden: “Ik train ze en geef les. Soms zit ik ‘s winters in Florida, afhankelijk van mijn klanten en de verkoop tijdens het seizoen. Ik houd ervan op stal te zijn, elk paard te kennen en om te weten hoe ze zich voelen. De gezondheid van de paarden is mijn belangrijkste zorg, omdat een partnerschap met ruiter of rijder gebaseerd is op respect en vertrouwen.”

Normaal gesproken is Heather Briggs zelfs altijd een van de grooms voor de rijders die ze sponsort. “Maar ik denk niet dat ik in dit geval zoveel tijd kan vrijmaken om dat ook voor Mark te doen. Bovendien vormt Mark samen met Linda en Edwin, zijn familie en de stichting  al jaren zo’n goed team dat er altijd genoeg mensen zijn om het werk te doen. Wel ben ik van plan naar Horst te gaan als daar de eerste wedstrijd van het seizoen wordt verreden.  “

Broers Schröder
Zes jaar geleden maakte de Amerikaanse kennis met Mark Weusthof, toen ze op bezoek was bij de BWG Stables, de springstal van de broers Schröder, met wie ze veel zaken doet. “We hebben elkaar daarna enkele keren ontmoet en twee jaar geleden heeft Mark me geholpen toen ik in Hongarije heb meegedaan aan het WK voor tweespannen. In Amerika sponsorde ik twee menners die allebei een tweespan voor me reden, maar beiden zijn ondertussen gestopt. Een van de spannen wordt nu gereden door een Amerikaanse rijdster, die zich hopelijk kan kwalificeren voor het WK in 2017. Omdat de paarden van Mark nog erg jong zijn, hebben we besloten dat Twilight en Texion voorlopig naar hem terug gaan. Die twee heb ik in februari van hem gekocht. Twilight is een goede leider voorop, die met zijn ervaring mooi als gids voor de jongere paarden kan fungeren. Met die twee erbij heeft hij straks weer een fantastisch span waarmee hij de komende drie jaar vooruit kan. En hopelijk kan hij in die periode twee keer meedoen aan het WK, volgend jaar in Breda en in 2018 in Bromont in Canada.”

Mark Weusthof kijkt er nu al verlangend naar uit. “We staan er prima voor en kunnen weer goed voor de dag komen.”

Meer Mennen

RIESENBECK – Mark Weusthof heeft een goed weekend in het Duitse Riesenbeck achter de rug. De menner uit Rossum eindigde in de internationale... (24-06-2019)
RIESENBECK – Mark Weusthof is prima begonnen aan de internationale menwedstrijd in het Duitse Riesenbeck. De vierspanrijder uit Rossum sloot de... (22-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer moest in de afsluitende vaardigheid tijdens Driving Valkenswaard zijn in de marathon verdiende tweede plaats bij de... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Raymond Letteboer reed zaterdag tijdens Driving Valkenswaard een magistrale marathon bij de tweespannen. De menner uit Oud-Ootmarsum... (02-06-2019)
VALKENSWAARD – Mark Weusthof wist vrijdag niet goed wat hij moest denken van de beoordeling van zijn dressuurproef op de eerste dag van Driving... (01-06-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof heeft zijn positie bij de vierspannen in het Engelse Windsor op de laatste dag niet kunnen verbeteren. De koetsier uit Rossum... (12-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof is door een zesde plaats in de marathon opgeschoven naar de tiende plek tijdens de internationale wedstrijd voor vierspannen... (11-05-2019)
WINDSOR – Mark Weusthof mocht donderdag op de ‘koninklijke’ terreinen van Windsor opnieuw veel hoop putten uit zijn prestaties in de dressuurproef.... (09-05-2019)
KRONENBERG – Antonie ter Harmsel sloot zondag het CAI in Kronenberg bij de tweespannen als derde af. De Rijssenaar dankte die fraaie klassering aan... (21-04-2019)
KRONENBERG – Met een uitstekende marathon bewees Mark Weusthof zaterdag de aansluiting met de absolute wereldtop te hebben terug gevonden. De menner... (20-04-2019)
ROSSUM – Mark Weusthof begint met een optimistisch gevoel aan een nieuw menseizoen. Tijdens de jaarlijkse sponsor- en relatiedag van de stichting... (07-04-2019)
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Marijke Hammink zijn het nieuwe menseizoen uitstekend begonnen. Tijdens de derde editie van de internationale... (31-03-2019)
EPE – Na een langdurige ziekte is maandag op 79-jarige leeftijd paardenman pur sang en mensporticoon Tjeerd Velstra overleden.  (26-02-2019)
DREBKAU - Antonie ter Harmsel moest zondag bij de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau uiteindelijk tevreden zijn met de achtste... (16-09-2018)
DREBKAU – Antonie ter Harmsel is de internationale tweespanwedstrijd in het Duitse Drebkau begonnen met een zevende plaats in de dressuur. (15-09-2018)
TUBBERGEN – Een dag na zijn veelbesproken drie dagen durende optreden in het Duitse Donaueschingen stond Mark Weusthof (foto boven) maandagavond... (20-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft zondag in Oirschot met haar vierspan pony’s op superieure wijze haar eerste nationale titel in de hoogste klasse... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Mark Weusthof sloot de internationale menwedstrijd in Donaueschingen zondag met een foutloze vaardigheid af en eindigde als negende... (19-08-2018)
OIRSCHOT – Marijke Hammink heeft prima vooruitzichten op een nieuwe Nederlandse titel bij de vierspannen pony’s. Met een uitstekende marathon legde... (19-08-2018)
DONAUESCHINGEN – Hij was op liefst vijf van de zeven hindernissen duidelijk de snelste, maar de marathon bij de vierspannen in Donaueschingen draaide... (19-08-2018)