Adriaan Struyk naar WK mennen

HELLENDOORN - Adriaan Struyk uit Hellendoorn is een van de Nederlandse deelnemers aan het wereldkampioenschap mennen aangepast sporten, dat van 2 tot en met 5 september in Breda wordt gekozen. Bondscoach Henk van Amerongen uit Twekkelo (foto) wees hem na de laatste observatiewedstrijd van afgelopen weekeinde in Wierden aan voor de individuele wedstrijd.

Het Nederlands team bestaat in Breda uit Monique de Bruin (Rijen), Jacques Poppen (Froombosch) en Jan Ranzijn (Warmenhuizen). Oranje verdedigt op de terreinen van landgoed De Prinsenhoeve in Breda de mondiale titel, die het in 2008 in het Duitse Vreden veroverde. Poppen werd op Duitse bodem individueel wereldkampioen. Struyk maakte destijds wel deel uit van de gouden formatie en werd tweede op het onderdeel dressuur.

Zestien deelnemers uit Duitsland, Groot Brittannië, Ierland en Nederland binden gedurende vier dagen de strijd met elkaar aan. Bondscoach Henk van Amerongen vond het een lastige opgave om uit de zes voor het WK geselecteerde deelnemers een keuze te moeten maken: “De wedstrijd in Wierden heeft de keuze voor mij er niet gemakkelijker op gemaakt. De zes menners hebben allemaal gereden voor wat ze waard waren. Ter voorbereiding op het WK hebben de menners volgens de internationale tijden gereden in de marathon en ik heb de veterinairs gevraagd extra te letten op de conditie van de WK-paarden. Na alle factoren goed afgewogen te hebben, ben ik tot dit team gekomen.”
Poppen, Ranzijn en De Bruin vormden in Wierden de topdrie van het eindklassement. Behalve Adriaan Struyk nemen Albert Dussel (Groningen) en Corrie Wegerif (Apeldoorn) op individuele titel deel aan het WK in Breda. De lady-drivers Monique de Bruin en Corrie Wegerif maken in Breda hun WK-debuut.

Het is de zevende keer dat het Wereldkampioenschap wordt gehouden en na Hellendoorn in 2006 de tweede keer dat Nederland gastland is van dit belangrijke evenement voor menners met een lichamelijke beperking.
De deelnemers starten met een enkelspan, zowel met pony’s als met paarden. De menners zijn geclassificeerd in Grades, waarbij in Grade I deelnemers de zwaarste handicap hebben. De menners in Grade I en Grade II strijden in één klassement om de individuele wereldtitel en de teammedailles.

Het FEI Wereldkampioenschap Aangepast Sporten Mennen maakt onderdeel uit van de internationale vierspanwedstrijden in Breda. Voor de top van de vierspanrijders is het de laatste krachtmeting voor de Wereldruiterspelen in Kentucky.
In de verschillende rubrieken strijden de menners in Breda ook om de door de FEI ingestelde Prinses Haya Hand in Hand Trophy. Er worden teams gevormd bestaande uit een valide vierspanrijder en een deelnemer aan het WK in Breda. De scores van beide deelnemers in de dressuur, marathon en vaardigheid worden bij elkaar opgeteld en het best presterende team ontvangt de Prinses Haya Hand in Hand Trophy.

Nederlandse deelnemers FEI WK Aangepast Sporten Mennen

Team
Monique de Bruin (Rijen) – Banjer
Jacques Poppen (Froombosch) – Ultra
Jan Ranzijn (Warmenhuizen) – Niko
Reserve Corrie Wegerif (Apeldoorn) - Zafiro

Individueel
Albert Dussel (Groningen) – Olga
Adriaan Struyk (Hellendoorn) – Macho
Corrie Wegerif (Apeldoorn) - Zafiro

Meer Mennen

»
DENEKAMP – Manege De Zonnebeek aan de Brandlichterweg verkeerde afgelopen weekend tijdens de afsluiting van Euregio Indoor Denekamp in... (15-11-2023)
»
BORNERBROEK – Marijke Hammink is zeer verguld met haar nominatie voor de prestigieuze FEI Awards 2023. (12-10-2023)
»
LE PIN AU HARAS – De Twentse menners Eline Mentink en Rens Egberink hielden op de slotdag van het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Hars de... (30-09-2023)
»
LE PIN AU HARAS – Debutante Eline Mentink is het WK tweespannen in het Franse Le Pin au Haras vrijdag prima begonnen. Met een score van 52,98... (29-09-2023)
»
ROSSUM – In een bomvolle zaal van Partycentrum Hutten in Rossum onderging een met cadeaus en complimenten overladen Mark Weusthof vrijdag een... (24-09-2023)
»
OIRSCHOT – Met een zege in de afsluitende vaardigheid liet Marijke Hammink er zondag in Oirschot geen twijfel meer over bestaan, wie zich tot... (03-09-2023)
»
OIRSCHOT – Marijke Hammink leidt ook na de marathon bij het WK vierspannen voor pony’s, maar de marge met naaste belager Yannik Scherer uit... (02-09-2023)
»
OIRSCHOT – Regerend kampioen Marijke Hammink is de strijd om de wereldtitel vierspannen pony’s in Oirschot vrijdag prima begonnen. De menster uit... (02-09-2023)
»
EXLOO – Mark Weusthof sloot zondag met een brok in de keel het EK in Exloo af. Na zijn laatste wedstrijd als vierspanrijder in eigen land werd hij... (27-08-2023)
»
EXLOO – De marathon van het EK vierspannen in Exloo bracht Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof niet wat ze ervan hadden verwacht. De Rijssenaar... (26-08-2023)
»
EXLOO – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof eindigden tijdens de dressuurproef van het EK vierspannen in Exloo op posities in de tweede helft van de... (25-08-2023)
»
EXLOO – Voor Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof begint het EK vierspannen vrijdag met de dressuurproef. Ter Harmsel komt als laatste voor de pauze... (24-08-2023)
»
NOTTER - Behalve de menners Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof speelt nog een Twentenaar een belangrijke rol tijdens het EK vierspannen, dat van... (23-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is er zondag niet in geslaagd het nationaal kampioenschap bij de tweespannen in de klasse Z met een medaille af te sluiten. In... (20-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink ligt ook na de marathon van het NK tweespannen in de klasse Z op medaillekoers. Na een tiende plek in de rit door de... (19-08-2023)
»
HARICH – Eline Mentink is het NK tweespannen in de klasse Z uitstekend begonnen. In Harich (Gaasterland) zegevierde ze in het eerste onderdeel. Ze... (19-08-2023)
»
ROSSUM - Mark Weusthof houdt het na dit seizoen voor gezien als vierspanrijder. De menner uit Rossum heeft dit laten weten aan zijn sponsors en via... (16-08-2023)
»
Antonie ter Harmsel verzorgt op zaterdag 19 augustus een clinic vierspanrijden tijdens de Schröder Masterclass. De Rijssenaar veroverde eind juli in... (16-08-2023)
»
ERMELO - Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof gaan zoals verwacht als individueel deelnemer van start bij het EK vierspannen in Exloo. De titelstrijd... (06-08-2023)
»
BEEKBERGEN – Antonie ter Harmsel en Mark Weusthof sloten het NK vierspannen in Beekbergen zondag af op de posities die ze zaterdag al innamen na de... (30-07-2023)