Willem Greve leidt Twents onderonsje

WIERDEN - Het was een avond, die van begin tot eind boeide en die de winnaar kreeg die ze verdiende. Willem Greve trok uiteindelijk met de merrie Sonate aan het langste eind na een zinderende barrage in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Achter hem completeerden vier Twentse ruiters het succes van het oostelijke springen. Stephanie Brugman met Qwinto, Chantal Regter met Aragon, Gerben Morsink met Carthino Z en Wim Schröder met BMC Claire maakten de topvijf in het eindklassement vol.   

Voor Willlem Greve klonk na afloop het Wilhelmus maar in de uit zijn voegen barstende manege De Vossenbos had het evengoed het Twents volkslied kunnen zijn. Want na de vier buitenlanders in de barrage, die allemaal een fout maakten, stonden van de zeven Nederlanders die een gooi deden naar de hoofdprijs uitgerekend vijf Tukkers op een rij tijdens de prijsuitreiking. Ze waren ook de enigen die alle balken lieten liggen. Een uitslag, die zijn weerga in de historie van 35 jaar Indoor Wierden ongetwijfeld niet kent.

Voor Willem Greve, binnenkort echt Markeloër, was het zijn derde zege in Wierden van dit weekeinde en natuurlijk de mooiste. Ook al omdat de eigenaren van zijn winnende merrie voor het eerst een wedstrijd van zijn berijder aanschouwden. De familie Jongens uit Baarland mag vaker komen. "Sonate is een heel delicate merrie, die ik hier vorig jaar voor het eerst heb gereden. De eigenaren hebben haar als veulen gekocht en ze heeft eerder gereden onder Judith Ribbels en Marcel Beukers. Sonate kan gruwelijk springen. Ze deed het prima in de Z en de ZZ en ik heb haar daarna meegenomen naar Paderborn en Münster waar ze ook super sprong. Toen Ukato geblesseerd raakte, heb ik haar naar voren geschoven. Okay, Wierden is een gaatje lager, maar je kunt zien dat ze het heel goed heeft opgepakt. Ze heeft heel veel potentie, al is ze soms ook zomaar helemaal de weg kwijt en kan ze compleet het overzicht verliezen. Het is wel mooi dat ook de eigenaren haar heel veel vertrouwen geven. Vanavond kwam alles samen."

In de beslissende laatste rit van Indoor Wierden kende het duo Greve-Sonate geen enkele hapering. Willem Greve: "Ze is van zichzelf heel snel, ik heb geprobeerd het heel vloeiend te houden, omdat ze anders heel hectisch wordt. In de laatste lijnen kon ik haar mooi een beetje op de achterhand rijden, waardoor ik kostbare tijd gewonnen heb."

Mooi was ook het dankwoord dat winnaar Willem Greve na afloop sprak tot de organisatie. "Het is elk jaar weer is er weer wat beter in Wierden. Nu is de losrijhal weer geweldig opgeknapt. De sfeer is hier altijd al super en het is elke keer fijn om hier mee te mogen doen. Dit is iets om als Twentenaar trots op te zijn."

Ook de verliezers in de barrage mochten zaterdagavond trots zijn, omdat ze zich net als Greve als winnaars manifesteerden. Stéphanie Brugman leek halverwege kansloos voor de eindzege, maar Qwinto repte zich met machtige tred naar de finish en nam met de jonge Hengelose de leiding over van Chantal Regter met Aragon.

Brugman: "Qwinto verdient eigenlijk alles. Hij voelt zich op zijn achttiende nog heel erg goed. Ik hoop nog lang van hem te genieten. Niets is me meer waard dan dit paard. Als hij maar gezond blijft, hij doet alles wat hij kan. Misschien is een tweede plaats normaal niet zo dankbaar, maar ik ben er heel blij mee. Wel grappig trouwens dat Willem en ik voor de barrage nog even samen stonden te praten. Willem zei dat hij dacht we te langzaam zouden zijn voor al die andere snelle ruiters. En dan word je één en twee."

Nummer drie Chantal Regter was tevreden, maar ook weer niet. "Aragon heeft het geweldig gedaan, daar kan ik alleen maar heel blij mee zijn. Maar met mezelf ben ik dat minder. Ik maakte een galopsprong te veel in de eerste lange lijn. Ik had er vier moeten maken in plaats van vijf. Dat heeft me de eerste plaats gekost. Dit is de eerste keer dat ik baal van een barrage die ik heb gereden."

Hoe spannend het was blijkt uit de tijden van de deelnemers aan de barrage. Tussen de nummers een en tien zat een marge van slechts 1,27 seconde.

Foto Willem Greve met Sonate van www.fototrailer.nl

Meer Indoor Wierden

»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
»
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
»
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdagavond voor een enthousiast thuispubliek in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. De topruiter van Stal Wiefferink... (05-11-2016)
»
WIERDEN - Het puissancespringen verliep vrijdag tijdens Indoor Wierden sensationeel als vanouds. De hoogte van 2,25 meter van vorig jaar werd niet... (05-11-2016)
»
WIERDEN – Dominique Nijhof-Roelofsen moest donderdag tijdens Indoor Wierden de zege in de rubriek over twee fasen over 1,30 meter delen met Albert... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Thuisfavoriet Robert Vos zag donderdagavond tijdens Indoor Wierden dure honderdsten van een seconde aan zich voorbij flitsen. Dat hij in de... (04-11-2016)
»
WIERDEN - Ook Conor Drain moest uiteindelijk een buiging maken voor Sanne Thijssen. De Limburgse amazone die maandag haar zeventiende verjaardag... (08-11-2015)
»
WIERDEN - Voor Robert Vos kan Indoor Wierden al niet meer stuk. De Wierdenaar gaf vrijdagavond opnieuw les in barragerijden, want na zijn tweede... (07-11-2015)
»
WIERDEN – De regionale vertegenwoordigers tijdens Indoor Wierden grossierden donderdag in tweede plaatsen. In vier rubrieken eindigde een... (06-11-2015)
»
WIERDEN - Anne-Liza Makkinmga greep woensdag de absolute hoofdrol tijdens Indoor Wierden. De amazone uit Ommen greep de zege in beide rubrieken van... (05-11-2015)
»
WIERDEN - De Nederlandse vierspantoppers als IJsbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof en Herman ter Harmsel gaan vrijdag in Wierden de strijd... (27-10-2015)
»
WIERDEN – Gert-Jan Bruggink behaalde tijdens de Grote Prijs van Wierden met zijn zeventienjarige topper Cash Junior een derde plek. Precies vijftig ... (09-11-2014)
»
WIERDEN - De schrik sloeg de massaal naar manege De Vossenbos toegestroomde toechouwers zaterdag om het hart, toen Stéphanie Brugman als eerste... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Sjaak Sleiderink was zaterdag de eerste Nederlandse Twentenaar in de strijd om de Grote Prijs van Wierden. Met Zhivago eindigde de... (10-11-2013)
»
WIERDEN - Het scheelde niet veel of Conor Drain had tijdens Indoor Wierden voor de vierde keer op rij voor een zege van een in Twente woonachtige... (10-11-2013)
»
WIERDEN - De Nijwa Groep Grote Prijs van Wierden is zaterdagavond gewonnen door Roosje Brouwer met haar tienjarige vosruin Wise Guy (v. Indoctro x... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Jesper Romp trok zaterdag tijdens Indoor Wierden op imponerende wijze de zege naar zich toe in de finale voor zes- en zevenjarige paarden... (09-11-2013)
»
WIERDEN - Sander Geerink was tijdens Indoor Wierden niet alleen de beste deelnemer in de finale van de klasse Z, hij triomfeerde ook in het... (09-11-2013)