Sjaak Sleiderink mist room op taart

HENGELO - Voor Sjaak Sleiderink zat er aan het slot van de rubrieken voor youngsters tijdens Hippisch Hengelo niet meer in dan de vijfde plaats. De Denekamper was met BMC Wizzerd Tn de enige van de vijf deelnemers in de barrage van de Grote Prijs bij de young riders die een springfout maakte. Dennis van den Brink ging er met Royal Dream met de zege vandoor.

De Belgische Valerie van der Poel stuurde Wernsen als eerste zonder mankeren door de vooral in de openingsfase lastige barrage in 37,45 seconde. Sleiderink mocht na haar de ring in, tikte een balk af en raakte daardoor ook snelheid kwijt (38,02). Anne-Marie Verheij kon het met Wiske op tempo niet bolwerken (40,72), waarna ook Andreas Theurer met Simply the Red zijn tanden stuk beet op de tijd van Van der Poel (40,77). Alas laatste starter wist Dennis van den Brink daar wel raad mee. De ruiter uit Nijkerkerveen dook bijna twee seconden onder de tot dan beste chrono: 35,55.  

Sjaak Sleiderink miste met zijn vijfde plek de slagroom op de taart na een paar prima dagen in Hengelo. Met zijn jongste aanwinst W Zarah, die hij rijdt voor OAD-baas Julius ter Haar, werd hij tot en met zaterdag zelfs drie keer derde. De Denekamper was zeer tevreden over zijn optreden in het Expo Center. "De paarden reden heel goed. Wizzerd ging in de eerste ronde heel gemakkelijk door het parcours, terwijl het best een moeilijke proef was. Hij is nog maar acht, maar heel koel in de kop. In de barrage neem je toch wat risico's, dan moet je als tweede starter wat proberen als je wilt winnen."

Over W Zarah, de achtjarige bruine ruin (v. Rubert R) was hij al even content. "Hem heb ik pas twee weken en hij pakt het heel goed aan. Omdat het in Saasveld in de Z en de ZZ goed liep, heb ik hem meegenomen hiernaartoe. Ik wilde wel eens zien hoe hij zich zou houden als hij voor het eerst meeging naar een internationaal concours. Ik ben heel tevreden. Hij sprong goed en werkte prima mee."

Uiteraard kon ook Dennis van den Brink alleen maar goedgemutst zijn. Met dank aan zijn collega's Frank Schuttert en Sjaak Sleiderink. "Frank vertelde me op de tweede dag dat hij zijn beste paard rust gaf omdat er komende week in het CSI2 twee kwalificatierondes gereden moeten worden. Daar had ik eerlijk gezegd niet eens zo bij stilgestaan. Toen hij het zei, heb ik ook Royal Dream maar even een dagje niet gestart. Dat pakte vandaag heel goed uit. En Sjaak gaf me goede tips over het aantal galopsprongen dat ik het best kon maken. Bovendien heb ik er wel profijt van gehad dat we dinsdag thuis een nieuw bit hebben geprobeerd bij Royal Dream. In eerdere rubrieken heb ik twee keer met een schadebitje gereden. Deze is recht en van rubber en buigt wel meer, maar dat zat kennelijk lekkerder. Bovendien was Royal Dream in de barrage een stuk rustiger dan in de eerste ronde. Misschien ook wel omdat het vlak ervoor op het inspringterrein niet meer zo druk was. Het is wel een binnenvettertje."

Van den Brink had er ook van genoten de afgelopen dagen weer alleen tegenstanders van ongeveer zijn eigen leeftijd te hebben ontmoet. "Dat geeft onderling meer competitie en daar heb je meer mee dan als je vooral tegen senioren rijdt." Want de ruiters in zijn leeftijdscategorie mogen dan in de ring tegenstanders zijn, onderling is er buiten de arena van naijver geen sprake. Sterker nog, Van den Brink na het CSI2 van Hengelo van komende week en het concours in Roosendaal dat daarna volgt, ongeveer twintig collega's in het Oostenrijkse Gerlos waar hij van zijn wintersportvakantie gaat genieten. "We gaan allemaal apart, maar komen elkaar altijd daar tegen. En dat is enorm gezellig."

Foto Sjaak Sleiderink met BMC Wizzerd Tn van www.fototrailer.nl

Meer Hippisch Hengelo

»
BOEKELO – Het was zondagochtend nog even spannend of Tim Lips met zijn elfjarige bruine merrie Lady Chin van ’t Moerven (v. Lord Chin) zou mogen... (10-10-2021)
»
ENSCHEDE - Stichting Manege Het Groot Roessingh wordt in de spotlights gezet tijdens de Expo Talent Sale, de veiling van jonge springpaarden op... (22-11-2013)
»
ENSCHEDE - Het Open Twents Verenigingskampioenschap springen is zaterdag tijdens Indoor Twente gewonnen door het tweede team van de Berrg en... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Willem Greve schreef zondag tijdens Indoor op imponerende wijze de Kuipers Logistics Grote Prijs van Twente op zijn naam. Met de... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Wim Schröder bezette zondag de vijfde plek in de finale van de competitie voor jonge paarden over 1,30/1,35 meter. Met Beau Rubertha R had... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Kirsten Rikkert eindigde zondag met Sorrento tijdens Indoor Twente als derde in de hunting class. Met haar tijd van 54,69 seconde moest ze... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Marleen Bruggink heeft zaterdagavond laat tijdens Indoor Twente met haar negenjarige bruine ruin Vampire (v. Marome x Voltaire) het... (09-12-2012)
»
ENSCHEDE - Harrie Wiering sloot vrijdag tijdens Indoor Twente de twee fasenrubriek over 1,40 meter voor de Medium Tour als derde af. Met de... (07-12-2012)
»
ENSCHEDE - Sander Geerink kwam donderdag 1,67 seconde tekort om met zijn zevenjarige vosruin Robinson (v. Rupert R x Odermus R) de rubriek bij de ... (06-12-2012)
»
ENSCHEDE - Vicky Helthuis moest woensdag tijdens Indoor Twente in de klasse Z/ZZ in handicap haar meerdere erkennen in Amanda Slagter. De Weerselose... (05-12-2012)
»
ENSCHEDE -  Jeroen Dubbeldam eindigde dinsdag met BMC Eldorado van den Zeshoek als derde in de klasse Z in de wedstrijd voor de GMB KWPN GMB... (05-12-2012)
»
ENSCHEDE - Tot recordopbrengsten kwam het net niet, maar de tiende editie van Expo Talent Sale mag absoluut geslaagd worden genoemd. De 22 jonge... (03-12-2012)
»
ENSCHEDE - Klanten uit binnen- en buitenland reisden de laatste weken af en aan bij Stal De Sjiem en de BWG Stables. Het uitproberen van de... (03-12-2012)
»
ENSCHEDE - Sam van Ooijen was zondag tijdens Indoor Twente prima op dreef bij de children. In de ochtenduren schreef Van Ooijen met zijn achtjarige... (02-12-2012)
»
ENSCHEDE - De internationale jeugdwedstrijden tijdens Indoor Twente werden zondag afgesloten met een Noorse overwinning. De zestienjarige Amalie... (02-12-2012)
»
ENSCHEDE - De overheersing van Doron Kuipers bij de young riders werd tijdens Indoor Twente ook in de Grote Prijs bevestigd. De Rotterammer won op... (01-12-2012)
»
ENSCHEDE - Jesper Romp was vrijdag de sterkste young rider in de rubriek over 1,35 meter met barrage voor de Small Tour tijdens Indoor Twente. De... (30-11-2012)
»
ENSCHEDE - Sander Geerink vond donderdag op de eerste springdag van Indoor Twente tijdens de rubriek op tijd over 1,40 meter voor young riders alleen... (29-11-2012)
»
ENSCHEDE - Het Open Twents Verenigingskampioenschap, opengesteld voor alle verenigingen in Nederland, is al jaren onlosmakelijk verboden met Hippisch... (29-11-2012)
»
ENSCHEDE - De schijnwerpers in de Go Planet Expo Hall in Enschede waren woensdag op de eerste dag van Indoor Twente volop gericht op Vai Bruntink. De... (28-11-2012)