Veiling eventingpaarden in Boekelo

BOEKELO - Military Boekelo-Enschede (foto) en het KWPN gaan samen een veiling organiseren van KWPN-eventingpaarden tijdens de military op Twentse bodem op vrijdag 11 oktober 2013. Zij spelen hiermee in op de toenemende internationale vraag naar KWPN-paarden voor deze groeiende tak van sport. De te veilen paarden worden donderdag 15 augustus geselecteerd tijdens de KWPN Paardendagen in Ermelo.  

De selectiecommissie, bestaande uit dierenarts Jan Greve en de Engelse eventingamazone Judy Bradwell, zoekt naar getalenteerde vier- en vijfjarige eventingpaarden. Robert Zandstra, voorzitter van Military Boekelo - Enschede: “Tijdens ons evenement is de voltallige internationale sportelite aanwezig. Als Military Boekelo - Enschede nemen we onze verantwoordelijkheid en investeren we jaarlijks in de ontwikkeling en innovatie van de sport en sporters. Onze samenwerking met KWPN maakt het nu ook mogelijk om het eventingsportpaard in de spotlights te zetten.”

De vierjarige paarden worden geselecteerd tijdens een aanlegtest die dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd. De aanlegtest wordt niet in wedstrijdverband verreden maar is bedoeld om talent in een vroeg stadium te scouten en eigenaren informatie te geven over de aanleg van hun paard. De vijfjarige paarden worden geselecteerd tijdens het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden om de VSN Cup.

Van de geselecteerde paarden worden videobeelden gemaakt die voorafgaand aan de veiling al via www.kwpn.tv en de website van Military Boekelo-Enschede te bekijken zijn. Op www.kwpn.nl kunnen de inschrijfformulieren voor de aanlegtest en het KNHS/KWPN Kampioenschap voor vijfjarige Eventingpaarden downloaden. Op deze formulieren kan men aangeven of men interesse heeft om het paard te veilen.

De organisatie stuurt aan de geïnteresseerden de veilingvoorwaarden en een inschrijfformulier voor de veilingselectie toe. Met dit initiatief komen sport en fokkerij dichter bij elkaar. Johan Knaap, directeur KWPN, is verheugd met dit nieuwe internationale afzetpodium voor KWPN-paarden. “KWPN‘ers doen het steeds beter op de rankings voor eventing. Tijdens de KWPN Paardendagen hebben we enkele jaren geleden het kampioenschap voor jonge eventers geïntroduceerd en nu zetten we de volgende stap door fokkers te helpen bij het vermarkten van eventers.”

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)