Progressie Endurance Youngsters

ENSCHEDE - De families Lamsma en De Boer hebben afgelopen jaar samen de ‘Endurance Youngsters’ opgezet. En met succes. Het jaar 2010 bleek uiterst succesvol  voor de jonge ruiters die zich bij dit team aansloten. Zo hebben drie ruiters vorig jaar hun eerste CEI gereden. En ook de nationale ruiters hebben een enorme ontwikkeling ondergaan. Daaraan ligt een zeer sterk begeleidingsteam ten grondslag.

Behalve van de begeleiding door de families zelf hebben de ruiters en grooms ook veel geleerd van Dr. Ben Horsmans, hoefsmid Onno Grund en fysiotherapeute Daniëlle Laarhoven. Ze namen de kennis van deze mensen gretig aan en allen willen beslist deze stijgende lijn in 2011 voortzetten.

Zondag 13 februari werd de eerste bijeenkomst van het nieuwe  jaar gehouden. Deze keer kwamen de ruiters en grooms naar Winterswijk, waar een evaluatie van het vorige jaar, een planning voor het komende jaar en een presentatie van Dr. Ben Horsmans op het programma stonden. Uit de evaluatie bleek hoe zeer men de begeleiding op prijs stelt en dit enthousiasme was terug te zien in de planning voor het komende jaar. Het team is zeer ambitieus en overtuigd om ook dit jaar weer wat te laten zien. Voor de internationale ruiters staan er dit jaar een paar zeer interessante CEI’s op het programma en de nationale ruiters willen allen een start maken in een hogere klasse.

De lezing van Dr. Ben Horsmans was wederom zeer interessant. Deze keer werden de ruiters en grooms getest op hun vermogen de kreupelheid bij een paard te herkennen. Aan de hand van video’s van kreupelende paarden werden de verschillende soorten kreupelheden uitgelegd en werd, niet onbelangrijk, de behandeling daarvan doorgenomen. Voor deelnemers en verzorgers is het erg belangrijk inzicht en kennis hierin te ontwikkelen. Alleen op de conclusies van de veterinair afgaan is dan niet meer nodig. Na deze les liet Ben een video zien van een groot kampioenschap en kregen de ruiters te horen wat hij als teamveterinair allemaal meemaakt. Achtergrondinformatie die je normaal gesproken niet te horen krijgt.

Al met al een hele motiverende middag. Ruiters, grooms en begeleidingsteam gaan vol enthousiasme het nieuwe jaar in.

 

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)