Madeleine Brugman op goudkoers

BREDA - Onder ideale omstandigheden - een stralende zon, een milde bries en een perfecte springpiste - werd zaterdag in Breda in het kader van Outdoor Brabant het tweede onderdeel van het Nederlands Kampioenschap eventing voor senioren verreden. Madeleine Brugman (Ambt-Delden), die na de dressuur met Edino de leiding in handen had genomen, hield deze vast dankzij een foutloos gesprongen springparcours. Raf Kooremans (Turnhout B.), handhaafde zijn tweede positie door een foutloos springparcours.

Wel moest hij met Cavalor Telstar een strafpunt accepteren voor het overschrijden van de tijd. Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek), die eveneens foutloos wist te blijven, heeft met Buitenlust Here I Am de derde plek weten te handhaven.  

Het Nederlands kampioenschap, met 13 deelnemers, wordt verreden binnen een drie sterrenwedstrijd met zeventig deelnemers. In deze wedstrijd nemen Brugman en Kooremans ook de eerste twee plaatsen in. De Duitse topruiter Frank Ostholt staat met Mr. Medicott op de derde plek, voor de Zweed Christoffer Forsberg met Piece of Hope. Omdat de leider in het klassement van na de dressuurwedstrijd, de Duitse Sonja Buck met Ohio, maar liefst vier springfouten moest accepteren zakte zij naar de zevende plaats in de tussenstand. Daardoor kon Brugman de leiding overnemen in het algemeen klassement van de wedstrijd. Kluytmans, na de dressuur in het wedstrijdklassement nog dertiende, deed goede zaken met haar foutloze parcours en staat nu op een zeer goede vijfde plek.

In de twee sterren eventingwedstrijd werden in het springparcours veel fouten gemaakt en Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) profiteerde daarvan optimaal. Na de dressuur nam zij nog de derde plaats in, maar dankzij een foutloos springparcours klom zij met Peter Parker op naar de eerste plek. De Zweedse Anna Nilsson, die na de dressuur tweede stond, maakte met Leo M een springfout, maar blijft tweede, terwijl de Fransman Nicolas Touzaint met zijn paard Midnightsong de Theol, die na de dressuur aan de leiding ging, door twee springfouten terug zakte naar de derde plek. Annemarie van Merkesteijn (Hengelo), na de dressuur nog zestiende, bleef met Balu foutloos en neemt daardoor nu de zevende plek in.

Op zondag staat voor zowel de twee sterren als drie sterren eventers de cross country op het programma. De cross country voor de twee sterren ruiters begint om 09.00 uur, terwijl de eerste combinatie in de drie sterren cross om 12.00 uur van start gaat. (bron: KNHS)

 

Tussenstand NK Eventing senioren (na dressuur en springen):

1) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Edino - 38.90
2) Raf Kooremans (Turnhout B.) - Cavalor Telstra - 43.40
3) Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) - Buitenlust Here I Am - 49.90
4) Jan van Beek (Rijsbergen) - Vision - 66.30
5) Jan van Beek - Troy - 66.30
6) Tim Lips (Made) - Keyflow - 68.00

Tussenstand CIC***:

1) Madeleine Brugman - Edino - 38.90
2) Raf Kooremans - Cavalor Telstar - 43.40
3) Frank Ostholt (Dui) - Mr. Medicott - 43.80
4) Christoffer Forsberg (Zwe) - Christoffer Forsberg - 45.90
5) Ilonka Kluytmans - Buitenlust Here I Am - 44.90

Tussenstand CICI**:

1) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) - Peter Parker - 41.90
2) Anna Linlsson (Zwe) - Leo M - 44.90
3) Nicolas Touzaint (Fra) - Midnightsong de Theol - 47.30

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)