Madeleine Brugman aan de leiding

BREDA - Van de zeventig combinaties die deelnemen aan de drie sterren eventingwedstrijd die dit weekeinde in Breda tijdens Outdoor Brabant wordt verreden strijden een dozijn combinaties om de Nederlandse titel. Madeleine Brugman (Ambt-Delden)) reed met Edino een zeer goede dressuurproef en staat op een voorlopige eerste plaats, voor Raf Kooremans (Turnhout B.), die met Cavalor Telstar de jury ook een zeer goede proef liet zien.

 

Verrassend was het sterke optreden van Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) met Buitenlust Here I Am, die nu derde staat, terwijl Tim Lips (Made) met Keyflow vierde werd.
Kijkend naar het zeer sterke internationale veld dat in Breda is neergestreken kan worden geconcludeerd dat de kopgroep van dit Nederlands Kampioenschap zich goed staande heeft weten te houden. Brugman staat tweede in het algemeen klassement, Kooremans vierde, Kluytmans 13de en Lips neemt de 22ste positie in. Internationaal kwamen maar liefst zeventig combinaties aan de start. Op zaterdag staat het onderdeel springen op het programma en zondag gaan de ruiters met hun paarden van start in de cross.

De bondscoach van de eventingruiters, Martin Lips, was zeer te spreken over de dressuurproef van Brugman. "Het was zonder meer een fijne proef die zij de jury liet zien en hetzelfde geldt voor Kooremans. Twee degelijke proeven, die zeer sympathiek oogden. De eerste kaarten zijn geschud, maar er komen nog twee onderdelen en dan zien we zondag wel of deze dressuurproeven de basis hebben gelegd voor de Nederlandse titel", aldus Lips.

In de twee sterren eventingwedstrijd gaat de Fransman Nicolas Touzaint aan de leiding met Midnightsong de Theol, voor de Zweedse Anna Nilsson met Leo M. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) is in deze wedstrijd met Peter Parker de beste Nederlander op de derde plek, terwijl ze met Coral Estate Pepper zevende staat en Tarik van Boggelen (Uelsen) met Veloce de achtste plek inneemt. (bron KNHS)

Tussenstand NK eventing (na dressuur):

1) Madeleine Brugman (Ambt-Delden) - Edino - 38.90
2) Raf Kooremans (Turnhout B.) - Cavalor Telstar - 42.40
3) Ilonka Kluytmans (Prinsenbeek) - Buitenlust Here I Am - 49.90
4) Tim Lips (Made) - Keyflow - 56.00
5) Harm Snoeck (Radewijk) - Flathley - 56.30

Uitslag CIC***:

1) Sonja Buck (Dui) - Ohio - 37.20
2) Madeleine Brugman - Edino - 38.90
3) Fank Ostholt (Dui) - Sir Medicott - 43.80
4) Raf Kooremans - Cavalor Telstar - 42.40
5) Frank Ostholt - Mr.Medicott - 43.80

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)