Lizzie Brown moet afhaken

BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk zonder uitzondering toregelaten tot de wedstrijd die donderdag begint met de dressuur.  Slechts één paard werd aanvankelijk naar de holdingbox verwezen, maar ook dat werd vervolgens vrij snel geaccepteerd door de jury, bestaande uit Anne-Mette Binder (Den), Angela Tucker (Gbr) en Christoph Hess (Ger).

Op de lijst van te keuren paarden stonden er oorspronkelijk 93. Tot teleurstelling van de organisatie was Playtime van Lizzie Brown een van de twee paarden van Nieuw-Zeelandse deelnemers die niet werden voorgebracht. De winnares van vorig jaar ontbreekt daardoor alsnog. Ook Mercury Bay van Lucy Jackson was niet fit genoeg. Meepswood Conquestor van de Nederlandse Althea Bleekman werd door een kleine blessure eveneens niet gepresenteerd.
 
Donderdag om 9.00 uur gaat de eerste helft van het deelnemersveld van start voor de dressuur. De Britse Sarah Bullimore opent dan het bal met Lilly Corinne. Regerend nationaal kampioene Alice Naber is met ACSI Peter Parker de tweede die in de ring verschijnt. Van alle deelnemende teams aan de landenwedstrijd komen op de eerste dag twee ruiters in de fraaie graspiste op het hoofdterrein. Vrijdag komt de tweede helft van het deelnemersveld in actie en rond de klok van half vijf zit de dressuur er dan op. Wereldkampioene Sandra Auffarth verschijnt vrijdag als laatste van het ijzersterke Duitse team om 15.20 uur in de ring.
 
Tijdens Military Boekelo-Enschede wordt ook de finale van de FEI Nations Cup verreden. Tien landen strijden dit jaar in Boekelo met een  team om de prijzen en de belangrijke punten in de FEI Nations Cup die  wordt ondersteund door Longines. Duitsland gaat met een voorsprong van  tien punten aan de leiding van dit klassement, gevolgd door Engeland en Frankrijk. Nederland staat zesde.

Nadat de dressuur vrijdag is afgelopen, heeft de tweede editie plaats van de KWPN Eventinghorse Sale. Tijdens deze veiling worden zestien getalenteerde
jonge eventingpaarden aangeboden.
 
Kijk voor het volledige programma en startlijsten op www.military-boekelo.nl

De nieuwe wereldkampioene Sandra Auffahrt presenteert haar paard tijdens de veterinaire inspectie. Foto Jet Bonvanie/www.kiek4fun.nl

ZIE OOK ONS FOTOALBUM VAN WOENSDAG

Meer Eventing

»
BOEKELO – De organisatie van Military Boekelo-Enschede ligt niet wakker van het besluit van de FEI om het WK eventing van 2026 toe te wijzen aan het... (21-11-2023)
»
RIJSSEN – Jordy Wilken heeft afstand gedaan van de veertienjarige zwartbruine ruin Wilbert Bo (v. Watermill Rolex XX), het paard waarmee hij van... (23-10-2023)
»
BOEKELO – In een net als een jaar eerder tot het eind toe spannende wedstrijd gaf de Fransman Nicolas Touzaint de eindzege in de 52ste editie van... (08-10-2023)
»
BOEKELO – Janneke Boonzaaijer prolongeerde zondag in Boekelo haar nationale titel eventing. Met haar tienjarige bruine merrie I’m Special N (v. I’,m... (08-10-2023)
»
BOEKELO –De 52ste editie van Military Boekelo-Enschede is verzekerd van een spannende ontknoping. Zowel in de internationale wedstrijd als de strijd... (08-10-2023)
»
BOEKELO – De Fransman Nicolas Touzaint nam zaterdag met een foutloos optreden in de crosscountry een voorschot op zijn mogelijk tweede eindzege in... (07-10-2023)
»
BOEKELO – Halverwege de crosscountry, onder wie alle 47 ruiters die uitkomen voor het nationale team van hun land, voert Frankrijk tijdens Military... (07-10-2023)
»
BOEKELO - Het klassement van Military Boekelo-Enschede zal zaterdag ongetwijfeld nog behoorlijk door elkaar worden geschud als de fraaie en... (06-10-2023)
»
BOEKELO - Op de eerste dag van de Military Boekelo-Enschede kwamen alle 47 ruiters in actie die deel uitmaken van het nationale team van hun land,... (05-10-2023)
»
BOEKELO – Alle 112 paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire keuring, zijn fit verklaard om deel te kunnen nemen aan de 52ste editie... (04-10-2023)
»
BOEKELO - Maar liefst 108 ruiters uit zeventien landen met in totaal 119 paarden hebben zich ingeschreven voor de 52ste editie van de Internationale... (29-09-2023)
»
VARSSEVELD – Nina Hut pakte dit weekend zilver bij het NK eventing in het CCI3-S tijdens het Achterhoeks Hippisch Festijn in Varsseveld. De amazone... (25-09-2023)
»
MONTELIBRETTI – Caresse Kolkman uit Hengelo sloot zondag het EK eventing voor young riders in het Italiaanse Montelibretti af op een keurige tiende... (18-09-2023)
»
HENGELO – Ze is pas zeventien en dus nog junior. Maar bij het EK eventing in het Italiaanse Montelibretti, op een half uurtje rijden van Rome, start... (13-09-2023)
»
SEGERSJÖ – Het Nederlandse team eventing voor landelijke ruiters kwam afgelopen weekend in het Zweedse Segersjö erg dicht bij goud tijdens de strijd... (29-08-2023)
»
HARAS DU PIN - De eventingruiters van TeamNL mogen naar Parijs. Met een ijzersterke slotdag op het FEI Europees kampioenschap sleepten Andrew... (13-08-2023)
»
RIJSSEN – Nina Hut met Carthageno en Tarik van Boggelen met Conquest maken deel uit van de nationale selectie voor de strijd om de European Cup... (10-08-2023)
»
ERMELO – Jordy Wilken gaat als individueel deelnemers van start bij het EK eventing, dat van 9 tot en met 13 augustus wordt verreden in het Franse Le... (25-07-2023)
»
WIERDEN – Jordy Wilken kijkt met een prima gevoel terug op zijn optreden in het Franse Jardy. De eventingruiter uit Lemerveld, wiens paarden na een... (19-07-2023)
»
BOEKELO – Twee dagen na haar heftige valpartij op de laatste hindernis van de crosscountry tijdens de Military Boekelo-Enschede, waarbij ze onder... (10-10-2022)