Lizzie Brown moet afhaken

BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk zonder uitzondering toregelaten tot de wedstrijd die donderdag begint met de dressuur.  Slechts één paard werd aanvankelijk naar de holdingbox verwezen, maar ook dat werd vervolgens vrij snel geaccepteerd door de jury, bestaande uit Anne-Mette Binder (Den), Angela Tucker (Gbr) en Christoph Hess (Ger).

Op de lijst van te keuren paarden stonden er oorspronkelijk 93. Tot teleurstelling van de organisatie was Playtime van Lizzie Brown een van de twee paarden van Nieuw-Zeelandse deelnemers die niet werden voorgebracht. De winnares van vorig jaar ontbreekt daardoor alsnog. Ook Mercury Bay van Lucy Jackson was niet fit genoeg. Meepswood Conquestor van de Nederlandse Althea Bleekman werd door een kleine blessure eveneens niet gepresenteerd.
 
Donderdag om 9.00 uur gaat de eerste helft van het deelnemersveld van start voor de dressuur. De Britse Sarah Bullimore opent dan het bal met Lilly Corinne. Regerend nationaal kampioene Alice Naber is met ACSI Peter Parker de tweede die in de ring verschijnt. Van alle deelnemende teams aan de landenwedstrijd komen op de eerste dag twee ruiters in de fraaie graspiste op het hoofdterrein. Vrijdag komt de tweede helft van het deelnemersveld in actie en rond de klok van half vijf zit de dressuur er dan op. Wereldkampioene Sandra Auffarth verschijnt vrijdag als laatste van het ijzersterke Duitse team om 15.20 uur in de ring.
 
Tijdens Military Boekelo-Enschede wordt ook de finale van de FEI Nations Cup verreden. Tien landen strijden dit jaar in Boekelo met een  team om de prijzen en de belangrijke punten in de FEI Nations Cup die  wordt ondersteund door Longines. Duitsland gaat met een voorsprong van  tien punten aan de leiding van dit klassement, gevolgd door Engeland en Frankrijk. Nederland staat zesde.

Nadat de dressuur vrijdag is afgelopen, heeft de tweede editie plaats van de KWPN Eventinghorse Sale. Tijdens deze veiling worden zestien getalenteerde
jonge eventingpaarden aangeboden.
 
Kijk voor het volledige programma en startlijsten op www.military-boekelo.nl

De nieuwe wereldkampioene Sandra Auffahrt presenteert haar paard tijdens de veterinaire inspectie. Foto Jet Bonvanie/www.kiek4fun.nl

ZIE OOK ONS FOTOALBUM VAN WOENSDAG

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)
BISHOP BURTON - Amber Kuipers is knap elfde geworden bij haar debuut tijdens het EK eventing voor junioren. In het Engelse Bishop Burton sloot ze de... (17-08-2014)