OUD-VOORZITTER MILITARY BOEKELO EN BESTUURDER KONINKLIJKE NEDERLANDSCHE JACHTVEREENIGING

Hans Brugman sr. (100) overleden

DELDENERBROEK – Op de leeftijd van honderd jaar is zondag Hans Brugman sr. overleden. Brugman was in 1976 de eerste voorzitter van de Stichting Military Boekelo, toen deze de organisatie overnam van drie verenigingen die vanaf 1971 in de eerste vijf jaren van het evenement samen de regie voerden.

Hans Brugman sr. heeft veel betekend voor de eventingsport en voor de Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging (KNJV), waarvan hij al sinds begin jaren zestig lid was en die werd opgericht in het jaar waarin hij zelf geboren werd. Hij diende de organisatie in een breed scala aan bestuursfuncties en was in 1982 de initiatiefnemer van het huidige huntcomité, dat onder zijn leiding tal van nieuwe jachten het licht deed zien. Dertig jaar geleden benoemde de jachtvereniging hem tot erelid.
Zoon Hans Brugman jr. en dochter Madeleine traden in zijn voetsporen en waren beiden actief als deelnemer van de Military Boekelo. Zelf werd hij op paleis Soestdijk nationaal kampioen jachtpaarden in 1988, 1989 en 1992.

‘Maandagclub’
Hij was al ruim 98 jaar toen hij nog wekelijks een paard besteeg tijdens de zogenoemde ‘maandagclub’, die hij zo’n veertig jaar geleden in het leven riep om ruiters van de jachtvereniging wat meer rijvaardigheden bij te brengen. Al meer dan dertig jaar is Roeli Bril de coach van het gezelschap, dat tot een heuse vriendenclub is uitgegroeid en nog altijd elke maandag bijeenkomt op de stoeterij van Brugman in Deldenerbroek.

Hans Brugman sr. werd in de beginjaren tachtig als voorzitter van de Military Boekelo opgevolgd door Karel Denneboom. Hij was Lid van Orde van Oranje Nassau en Drager van het Oorlogsherinneringskruis met de Gespen vanwege zijn inzet als marinier tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met het overlijden van Hans Brugman sr. is een groot paardensportman heengegaan. We wensen de familie Brugman veel sterkte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

Op de foto boven Hans Brugman sr. geflankeerd door vanaf links zoon Hans jr, dochter Madeleine en kleindochter Stephanie. Onder op stal, waar hij nog dagelijks te vinden was.
(Foto's familie Brugman).

Meer Eventing

Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap... (17-03-2021)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’... (20-01-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
MADE – De onder Tim Lips zeer succesvolle schimmel is overleden. De 14-jarige ruin overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro... (29-03-2020)
MARKELO - Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege en groepsaccommodatie Snorrewind in Markelo, gaan van start met een nieuw Leader-project:... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden staat dit weekeinde in het teken van Eventing Indoor Twente. Zaterdag was het de beurt aan de... (19-01-2020)
ERMELO - Andrew Heffernan (foto) is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL.  De in Engeland gevestigde Heffernan volgt hiermee de... (13-12-2019)
BOEKELO – Met de komst van onder anderen regerend Olympisch kampioen Michael Jung, zijn voorgangster Sandra Auffarth en Europees titelhouder Ingrid... (02-10-2019)
TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)