MEREL BLOM VOLDOET MET ZESTIENDE PLAATS AAN VERWACHTINGEN

Geen stunt van eventingruiters

×

Foutmelding

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in views_php_handler_filter->php_post_execute() (regel 82 van /var/www/vhosts/hippischtwente.nl/httpdocs/sites/all/modules/views_php/plugins/views/views_php_handler_filter.inc).

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon het team van bondscoach Bettina Hoy in het springen deze lijn niet vasthouden. Met een knappe zestiende plaats in het individuele klassement, voldeed Merel Blom (bovenste foto) wel aan de verwachtingen.

Voor aanvang van het springen stond het team op de negende plaats en zat er meer in als er goed gesprongen werd. Helaas lukte het in het springen niet en kwamen alle combinaties met twee of meer springfouten uit de baan. Alleen Merel Blom slaagde er in de schade te beperken tot één fout. Een herhaling van het teambrons van vier jaar geleden was misschien niet realistisch, maar dit resultaat was duidelijk minder dan gehoopt. Vanwege het aangekondigde noodweer werd het springen niet zoals gebruikelijk de dag na de cross verreden, maar een dag later, op maandag in dit geval. Bij de eventing was dit, in tegenstelling tot bij de dressuur, wel mogelijk omdat de Europese eventingpaarden pas dinsdag weer huiswaarts gaan.

Teamprestatie
Merel Blom straalt na haar ronde in het springen, "Iedereen heeft deze week heel hard gewerkt om alles op orde te brengen. Er was een hoop niet af, maar voor de paarden wel. Bettina heeft er hard aan getrokken, maar ook de KNHS met Ad Wagemakers en Maarten van der Heijden om alles op de rit te houden. Mijn eigen dressuurtrainer was mee, dat was natuurlijk super. En we hebben onwijs veel te danken aan teamveterinair Leendert Jan Hofland. Die heeft dag en nacht klaar gestaan. We hebben veel mensen die om ons geven, ik ben super dankbaar."

Meer paarden
Bondscoach Bettina Hoy (op middelste foto van Kiek4Fun): "Ik ben heel trots, alle paarden en ruiters hebben het heel goed gedaan. We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden om in de top zes te eindigen. Op papier zijn veel andere landen momenteel gewoonweg sterker. Ook wij hebben absoluut de goede ruiters om bij de absolute top te horen, maar we hebben meer paarden nodig."

Kracht er uit
Renske Kroeze en Jane Z kenden in de dressuur en cross een uitstekend WK debuut. Ook in het springen begonnen ze heel goed in Tryon. Helaas gingen er uiteindelijk vier balken naar beneden. "Ze begon super en sprong heel erg goed, maar gedurende het parcours was ze leeg. Ik merkte dat de kracht er een beetje uit ging. Dat is jammer, het springen is wel een van haar beste onderdelen. Nu kwam dat er niet uit. In de andere twee onderdelen heeft ze het fantastisch goed gedaan, dit kan ik haar wel vergeven."

Renske Kroeze (hiernaast) zelf kijkt tevreden terug op haar eerste WK bij de senioren. "Super, ik vond het echt onwijs gaaf. Alles er omheen. Ik had niet echt zoiets van: wow dit is een WK, maar de wedstrijd liep natuurlijk ook een beetje anders. Zondag was alleen de veterinaire keuring en was het terrein verder uitgestorven. Vandaag nog een rondje springen. Dat stadion is echt wel supergaaf om binnen te rijden. Het is gewoon mooi."

Niet goed genoeg
Raf Kooremans is duidelijk: "Twee onderdelen waren heel goed, en het laatste niet goed genoeg. Ik moet het nog analyseren. We hebben dit jaar nog geen balk gesprongen. Als je er dan drie naar beneden stampt, dan denk ik dat je iets fout doet als ruiter. Het gevoel over het WK is niet stom. De dressuur ging boven verwachting, de cross ging heel goed en het springen was vandaag niet goed genoeg. Daar moeten we eerlijk in zijn. Simpel."

Op naar volgend jaar
Ook Theo van de Vendel was realistisch: "Als je vijf balken hebt, dan is het moeilijk om tevreden te zijn. Als ik de hele week analyseer dan denk ik: de dressuur was niet verkeerd, voor mijn doen dan. De cross was goed en het springen iets minder. Het was geen heel dikke proef, maar ik dacht met parcourslopen wel: na die cross kan het voor Zindane misschien net een gaatje te hoog zijn. Ik weet dat hij in de dubbels dan zo toespringt. Ik had ook niet genoeg vertrouwen om hem er heel rustig in te laten lopen. Ik ken Zindane al zijn hele leven en ik wist dat zo'n springparcours na zo'n lange cross lastig zou worden. Je hoopt het dan te kunnen beperken tot een, twee, drie balkjes, Maar nu waren het er wel teveel. Daarvan kan ik hem niet de schuld geven, ik was zelf ook te druk. Op naar volgend jaar."

Teleurstelling
Ook voor Alice Naber liep het WK niet zoals gehoopt. In de dressuur scoorde ze onder haar kunnen, in de cross kreeg ze een weigering en in het springen vielen twee balken. "Het was een bijzonder avontuur. Met alle stormen, korte cross, toch lange cross, springen een dag later. Het liep allemaal anders dan normaal. Maar dat was voor alle deelnemers hetzelfde." Alice is een beetje teleurgesteld: "Ik had nu natuurlijk liever nul gesprongen. Het is een lang springparcours en een dag later. Twee er af, het is niet anders." (Bron KNHS)

Eindklassement iIndividueel
1. Rosalind Canter (GBR) - Allstar B 24.6
2. Padraig McCarthy (IRL) - Mr Chunky 27.2
3. Ingrid Klimke (GER) - SAP Hale Bob OLD 27.3
16. Merel Blom (Aalten) – Rumour Has It NOP 35.6
41. Raf Kooremans (Turnhout) – Henri Z 56.9
48. Theo van de Vendel (Ederveen) – Zindane 62.4
51. Renske Kroeze (Prinsenbeek) – Jane Z 65.1
63. Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) – ACSI Harry Belafonte 85.9

Uitslag landenwedstrijd
1. Groot Brittannië 88.80
2. Ierland 93.00
3. Frankrijk 99,80
10. Nederland 157,60

PROGRAMMA EN UITSLAGEN WK

Zie ook de website van het WK: www.Tryon2018.com

Meer Eventing

BOEKELO – Na een zinderende ontknoping werd de Duitse Sophie Leube, die met de elfjarige bruine merrie Jadore Moi (v. Conthargos) al vanaf de... (10-10-2021)
BOEKELO – Met twaalf foutloze combinaties binnen de tijd werd tijdens de crosscountry van de 49ste editie van Military Boekelo-Enschede een hogere... (09-10-2021)
BOEKELO – De Military Boekelo-Enschede krijgt een ongekend spannende apotheose. Na de crosscountry staan liefst zes combinaties met het afsluitende... (09-10-2021)
BOEKELO – De Fransman Benjamin Massie vertrok zaterdag om 11.00 uur met Climaine de Cacao als eerste starter vertrokken voor de crosscountry van de... (09-10-2021)
BOEKELO - In de vijftig jaar van Military Boekelo-Enschede namen slechts twaalf Twentse ruiters deel. De laatste van hen was Madeleiner Brugman in... (08-10-2021)
BOEKELO - Dé verrassing van de tweede dressuurdag tijdens Military Boekelo-Enschede kwam vrijdag van de 49-jarige Willemina van der Goes-Petter. De... (08-10-2021)
BOEKELO – Edith Howard, in het verleden jarenlang wedstrijdsecretaresse van Military Boekelo-Enschede, had donderdag een leuke verrassing in petto... (08-10-2021)
BOEKELO – De gemeente Enschede heeft de jubilerende Military Boekelo-Enschede de Enschede Penning toegekend. De pas aangetreden waarnemend... (08-10-2021)
BOEKELO – Tim Lips bezorgde zichzelf donderdag een aardig verjaardagscadeautje. De 36 jaar geworden Brabander staat na de eerste dag van de dressuur... (07-10-2021)
BOEKELO – Alle paarden die woensdag werden aangeboden voor de veterinaire inspectie werden fit genoeg bevonden voor de 49ste editie van Military... (06-10-2021)
Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap... (17-03-2021)
BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’... (20-01-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
MADE – De onder Tim Lips zeer succesvolle schimmel is overleden. De 14-jarige ruin overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro... (29-03-2020)
MARKELO - Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege en groepsaccommodatie Snorrewind in Markelo, gaan van start met een nieuw Leader-project:... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden staat dit weekeinde in het teken van Eventing Indoor Twente. Zaterdag was het de beurt aan de... (19-01-2020)
DELDENERBROEK – Op de leeftijd van honderd jaar is zondag Hans Brugman sr. overleden. Brugman was in 1976 de eerste voorzitter van de Stichting... (16-12-2019)
ERMELO - Andrew Heffernan (foto) is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL.  De in Engeland gevestigde Heffernan volgt hiermee de... (13-12-2019)
BOEKELO – Met de komst van onder anderen regerend Olympisch kampioen Michael Jung, zijn voorgangster Sandra Auffarth en Europees titelhouder Ingrid... (02-10-2019)