Einde loopbaan voor Lost for Words

AMBT-DELDEN - De sportcarriere van Lost for Words (foto), het driesterrenpaard van Madeleine Brugman, is voorbij. Dat meldt de eventingamazone op haar website. De veertienjarige volbloed kreeg vorige week last van epileptische aanvallen en raakte daardoor aan beide ogen tijdelijk blind. Onderzoek in een kliniek wees uit dat Lost for Words een gezwel in de hersenen heeft.

In juni raakte Lost for Words om voor Madeleine Brugman onverklaarbare redenen behoorlijk geblesseerd tijdens een springtraining. Hij liep daarbij een breuk op bij de elleboog. Na een geslaagde operatie werd daarna op stal Brugman aan zijn verdere herstel gewerkt. Momenteel verblijft de ruin in een kliniek nabij Bonn.

Madeleine Brugman donderdagmiddag vanuit Malmö, waar ze met Sundancer aan de start verschijnt: "Heel jammer dat dit nu gebeurt, want zijn been ziet er weer prachtig uit en hij loopt er ook al weer een beetje op. Gelukkig kan hij inmiddels weer een beetje zien en is hij nu weer redelijk goed te pas. Hij krijgt wel medicijnen en daar houden we hem nog even op, tot hij over een week of twee weer mag stappen. Dat verdient hij, want hij heeft altijd fantastisch en hard voor me gewerkt. In Bramham hielp hij me dit jaar nog super door de loodzware cross. Dat is helaas zijn laatste wedstrijd geweest."

Over de komende periode zegt Madeleine Brugman op haar website: "Eigenlijk zou er een MRI-scan gemaakt moeten worden, maar onderzoeken zijn niet makkelijk omdat hij nog met het herstel van zijn gebroken been zit. Een geringe verdoving heeft al een redelijk griezelig effect en onder narcose brengen wil niet vanwege het opstaan met zijn gebroken been. Het is trouwens niet onwaarschijnlijk dat Jack (haar koosnaam voor Lost for Words, red) hier ook al last van had toen ik met hem gevallen ben eind juni. Hij voelde toen inderdaad alsof hij de hindernis helemaal niet registreerde. Achteraf denk ik dat  toen misschien ook een fractie even niks heeft gezien."

De amazone besluit: "Ik hoop niet dat hij nog een aanval krijgt, want dan zouden we wel eens definitief afscheid van hem moeten nemen. We hopen dat we hem in elk geval nog een pijnvrije en leuke tijd in de wei kunnen bezorgen". Het zou mooi zijn als hij samen met Vigo van Tarik van Boggelen nog een paar jaren van zijn verdiende oude dag zou kunnen genieten."

Zie ook de website www.madeleinebrugman.nl

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)