Brugman met drie paarden in B-kader

DELDENERBROEK - Madeleine Brugman is dit seizoen met drie paarden opgenomen in het nationale B-kader eventing. Voor Sundancer en Lost for Words betekent dat een stapje terug, voor Katmandu een promotie. De amazone uit Deldenerbroek vindt die ontwikkeling niet meer dan logisch. "Naar het WK Kentucky wil ik niet en dan ligt het voor de hand dat de bondscoach anderen in het A-kader opneemt.  

Brugman, die zich in de herfst van 2009 op het laatste moment terugtrok van het EK in Fontainebleau, laat de Wereldspelen om twee redenen aan zich voorbij gaan. "Het is me te ver weg voor mijn paarden. Bovendien wil ik me dit seizoen vooral concentreren op wedstrijden op drie sterrenniveau. Daar moet ik wat meer comfortabel in worden. Waarschijnlijk ga ik om die reden in mei of juni nog een paar weken naar Chris Bartle in Engeland om aan mijn crossvaardigheden te werken. Ik richt me op het EK van 2011 in Luhmuhlen. Dat is mooi dichtbij en altijd een fijne wedstrijd. Sunny heeft daar zelfsd al eens gewonnen, toen het nog een evenement op twee sterrenniveau was. De wedstrijden van twee sterren gaan ons inmiddels vrij gemakkelijk af, we moeten nu een stapje hoger. Ik zal ongetwijfeld eerst wel weer een paar keer op mijn snuit vallen, dat was vroeger met de twee sterren ook zo. Maar aan het eind van het jaar hoop ik ook in die drie sterrencrosses wat comfortabeler rond te rijden."

De eventingruiters pakken het onder leiding van bondscoach Martin Lips serieus aan. Binnenkort starten de combinaties met extra trainingen waarbij ze les krijgen van niemand minder dan Anky van Grunsven en Rob Ehrens.

Voor het komende seizoen heeft alleen Tim Lips een kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Kentucky op zak. De blik van de rest van de topruiters is vooral gericht op het EK in Luhmuhlen van 2011. Uiteraard staan er dit jaar wel diverse andere internationale evenementen op het programma.
Het A-kader senioren bestaat uit Anouk van Gerven (Eye Catcher), Raf Kooremans (Vadrouille en Solo en Cavalor Telstar), Tim Lips (Concrex Oncarlos en Van Schijndel’s Concrex Owaola) en Iris Pemen met Roosje.

Foto Madeleine Brugman van Jeffrey Pardoen

Meer Eventing

TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)
BOEKELO –Bondscoach Martin Lips (foto) maakte er zaterdag geen geheim van dat hij minder goed te spreken was dan vrijdag. Met zijn nationale equipe... (11-10-2014)
BOEKELO – De Fransman Thomas Carlile mag zondag met een riante voorsprong van 4,1 strafpunt proberen de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede op... (11-10-2014)
BOEKELO – Regerend nationaal kampioene Alice Naber (foto) was zaterdagochtend de tweede van de overgebleven 88 starters in de selectieve crosscountry... (11-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber moest vrijdag toezien dat een plek bij de eerste tien in het klassement van de dressuur er tijdens de Internationale Military... (10-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber en Tim Lips zijn uitstekend begonnen aan de 44ste editie van Military Boekelo-Enschede. Naber staat na de eerste dag van de... (09-10-2014)
BOEKELO - Het Nederlands kampioenschap eventing voor senioren zal ook de komende drie jaar verreden worden tijdens Military Boekelo-Enschede.... (09-10-2014)
BOEKELO - De negentig paarden die woensdag werden aangeboden voor de eerste veterinaire inspectie van Military Boekelo-Enschede werden uiteindelijk... (08-10-2014)
BOEKELO – Sandra Auffahrt, onlangs tijdens de Wereld-ruiterspelen in het Franse Caen gekroond tot nieuwe wereld-kampioene eventing, is van donderdag... (02-10-2014)
CAEN - Het Nederlandse eventingteam heeft zondag tijdens de Alltech FEI World Equestrian Games in Frankrijk een unieke prestatie geleverd door brons... (01-09-2014)