TWENTSE ORGANISATIE HEEFT CONCURRENTIE UIT ZWITSERLAND EN ITALIË 

Boekelo kandidaat voor EK eventing

Foto Merel Blom met Ceda © Ashley Claus

BOEKELO – Military Boekelo-Enschede is een van de drie kandidaten voor de organisatie van het EK eventing van dit jaar. Concurrenten voor ‘Boekelo’ zijn het Zwitserse Avanches en het Italiaanse Montelibretti.

De titelstrijd werd eerder door de internationale paardensportfederatie FEI van de agenda gehaald, onder meer omdat de Olympische Spelen een jaar werden uitgesteld. Mede op voorspraak van topruiter Michael Jung en vanuit de discipline eventing werd het evenement toch weer opgevoerd, ook al omdat de Europese kampioenschappen voor het springen (Riesenbeck) en de dressuur (Aken) wel werden toegewezen.

Voorzitter Robert Zandstra nuanceert in een reactie de kandidatuur van Boekelo voor het EK nog wel. “Toen het bericht van de FEI kwam dat er alsnog een bidprocedure zou worden gestart, was dat voor ons aanleiding ons kandidaat te stellen. Maar het is wel zo dat we nog volop bezig zijn of we dat uiteindelijk ook daadwerkelijk doen. We hebben onze interesse kenbaar gemaakt, maar hebben nog wel een aantal weken nodig om tot een definitief format te komen. Daarvoor hebben we tot 1 maart de kans. Dan kunnen we zeggen of we er inderdaad voor gaan. Zo ja, dan gaan we vanaf dat moment ook druk bezig met onze campagne.”

Sportieve handschoen
“Het is heel veel fijn dat de eventingsport met een EK toch deze aandacht krijgt en we vinden het als topevenement in Nederland ook onze plicht daarover na te denken. We pakken de sportieve handschoen op. Maar we hebben de steiger nog niet staan, dat moet net als bij de andere twee kandidaten in een heel korte tijd gebeuren.”

In 2001 was Military Boekelo-Enschede al eens kandidaat voor de organisatie van het EK en twee jaar geleden gaf het samen met het CSI Twente de intentie af om de EK’s in de disciplines springen, dressuur, eventing en mennen, alsmede de paralympische paardensport op Twentse bodem te houden. In beide gevallen bleek nationaal daarvoor het draagvlak te gering.

Meer Eventing

Foto's Caresse Kolkman © Ashley Claus
OUDKARSPEL - Voor Caresse Kolkman stond afgelopen weekend voor het eerst sinds lange tijd weer eens een samengestelde wedstrijd op het programma. De... (19-04-2021)
BOEKELO - Military Boekelo-Enschede is van donderdag tot 7 en met zondag 10 oktober geen gastheer van de strijd om het Europees kampioenschap... (17-03-2021)
BOEKELO – De kans op doorgaan lijkt minimaal, maar als de vijftigste editie van Military Boekelo-Enschede al in 2020 gehouden kan worden, zal het van... (07-05-2020)
MADE – De onder Tim Lips zeer succesvolle schimmel is overleden. De 14-jarige ruin overleed aan de gevolgen van koliek. De combinatie Lips en Bayro... (29-03-2020)
MARKELO - Erna en Rikus Bronsvoort, eigenaren van manege en groepsaccommodatie Snorrewind in Markelo, gaan van start met een nieuw Leader-project:... (25-02-2020)
AMBT DELDEN – Manege De Hoffmeijer in Ambt-Delden staat dit weekeinde in het teken van Eventing Indoor Twente. Zaterdag was het de beurt aan de... (19-01-2020)
DELDENERBROEK – Op de leeftijd van honderd jaar is zondag Hans Brugman sr. overleden. Brugman was in 1976 de eerste voorzitter van de Stichting... (16-12-2019)
ERMELO - Andrew Heffernan (foto) is de nieuwe bondscoach van de eventingruiters van TeamNL.  De in Engeland gevestigde Heffernan volgt hiermee de... (13-12-2019)
BOEKELO – Met de komst van onder anderen regerend Olympisch kampioen Michael Jung, zijn voorgangster Sandra Auffarth en Europees titelhouder Ingrid... (02-10-2019)
TRYON – Het Nederlandse eventingteam is als tiende geëindigd bij de wereldruiterspelen in Tryon. Na goede prestaties in de dressuur en de cross kon... (18-09-2018)
BOEKELO - Het NK eventing voor senioren is wederom voor drie jaar toegewezen aan Nederlands grootste en beroemdste eventingwedstrijd Military Boekelo... (10-04-2018)
ERMELO - De KNHS is er in geslaagd de Duitse topamazone en -trainer Bettina Hoy vast te leggen als bondscoach voor de Nederlandse eventingruiters.... (24-01-2017)
BOEKELO - De 45ste editie van Military Boekelo-Enschede is zondag een prooi geworden voor de Engelse amazone Nicola Wilson (foto) en haar Nederlands... (11-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondagmiddag voor de derde keer op rij nationaal kampioen eventing geworden. In Boekelo pakte ze ondanks twee... (11-10-2015)
BOEKELO - Tim Lips, links op de foto naast zijn vader en bondscoach Martin Lips, is zaterdagochtend niet van start gegaan voor de crosscountry... (10-10-2015)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman heeft een prima basis gelegd om zondag voor de derde achtereenvolgende maal gehuldigd te worden als Nederlands kampioen... (09-10-2015)
BOEKELO - Richard Meade, tweevoudig winnaar van Military Boekelo-Enschede, is vrijdag op de leeftijd van 76 jaar na een vergeefse strijd tegen kanker... (10-01-2015)
BOEKELO - Thomas Carlile kan zondag nauwelijks geloven dat zijn naam en die van zijn Sirocco du Gers worden bijgeschreven op de lijst van winnaars ... (12-10-2014)
BOEKELO - Alice Naber-Lozeman is zondag in Boekelo voor de vijfde keer in haar loopbaan nationaal kampioen eventing geworden. Met ACSI Peter Parker... (12-10-2014)
BOEKELO - De Ground Jury van Military Boekelo-Enschede heeft alsnog besloten Tim Lips en zijn paard Bayro niet te straffen voor het vallen van de... (12-10-2014)