Zilveren Ster met clinic Joyce Heuitink

HAAKSBERGEN - Op de fraaie terreinen van de Sterruiters wordt van 14 tot en met 16 september weer de dressuurdriedaagse om de Zilveren Ster gehouden. Vele dressuurcombinaties uit het hele land hebben ingeschreven en alle rubrieken zijn propvol. Er zijn meer dan 1200 starts. Alle eerste prijswinnaars van de verreden rubrieken, B t/m ZZ Licht, mogen starten in de finale op zondagmiddag. 

In de finale zijn fantastische prijzen te verdienen en aan de winnaars van de finale wordt tevens de wisseltrofee De Zilveren Ster uitgereikt.

Behalve de reguliere proeven wordt er op zaterdagmiddag een rubriek voor jonge talentvolle rijpaarden verreden. De deelnemende paarden zijn onderverdeeld in de leeftijdscategorie van 3, 4 en 5 jaar tonen hun kwaliteit op de all-weather buitenbodem achter de manege. Zo’n 55 jonge paarden zullen hun beste beentje voorzetten om in het bezit te komen van een mooie statiedeken die nu in alle categorien apart te winnen is. 

Vanwege de vele verzoeken vorig jaar zal weer een kort jurycommentaar gegeven worden over de prestaties van de paarden in de ring. Niemand minder dan Sjak Laarakkers heeft zich bereid gevonden deze taak op zich te nemen.

Sjak is behalve africhter van dressuurpaarden ook een succesvolle trainer. Zo heeft hij meerdere combinaties naar het hoogste niveau begeleid. Hij is daarnaast jaren werkzaam geweest als lid van de hengstenkeuringscommissie van de KWPN en heeft een goed oog voor kwaliteit.

De organisatie meldt met trots dat internationaal dressuuramazone en jurylid Joyce Heuitink haar medewerking aan de clinic op zondag wil geven. Het thema blijft nog even geheim, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Als jeugdamazone behaalde Joyce maar liefst acht medailles tijdens zes Europese kampioenschappen. Ze reed in deze tijd de door haar zelf opgeleide Candy Boy-afstammeling Berkel I Dancer. Ook won het duo vijfmaal op rij zilver tijdens het Nederlands kampioenschap dressuur voor senioren in de Lichte Tour. Tijdens alle internationale proeven die het duo startte eindigde het in de prijzen. 

Sinds 2007 komt ze met de NRPS-dekhengst Wup internationaal zeer verdienstelijk aan de start. Ook Wup werd door Joyce zelf opgeleid. Joyce is een van de weinige amazones die in de internationale dressuursport over een amateurstatus beschikt. Ze bedrijft topsport naast haar vaste kantoorwerkzaamheden op het Anky Education Center en bij tv-zender Eurosport.

De finalisten vanaf 13.00 uur in de klasses B tot en met ZZ Licht strijden om de ereplaatsen. De klasse Z1, Z2 en ZZ Licht zullen een kür op muziek rijden.

Het dressuurfestijn wat wederom gehouden wordt op de terrreinen van de manege van de Sterruiters aan de Onlandsweg te Haaksbergen. De toegang voor deze wedstrijd is alle dagen gratis.

Zie www.sterruiters.nl en www.facebook.com/ZilverenSter

 

 

Het programma voor 2012 ziet er als volgt uit:

 

 

 

 

Vrijdag 14 september

 

Aanvang 13.30 uur Klasse B t/m ZZ - licht

 

 

 

 

Zaterdag 15 september

 

Aanvang 09.00 uur Klasse B, L1 / L2, Z1 / Z2 en ZZ-licht

 

Aanvang 14.00 uur Klasse M1 en M2

 

 

 

 

PROGRAMMA HOOFDRING ZATERDAG

 

 

 

 

09.00 uur ZZ-licht

 

12.30 uur   Rubriek jonge rijpaarden met medewerking van Sjak Laarakkers

 

 

 

 

Zondag 16 september

 

Aanvang ± 08.30 uur Klasse B t/m Z2

 

 

 

 

PROGRAMMA HOOFDRING ZONDAG

 

 

 

 

09.00 uur Paarden klasse Z2

 

13.00 uur Finale klasse M  

 

aansluitend Paarden klasse Z1 kür op muziek

 

Clinic met mederwerking van Joyce Heuitink

 

Paarden klasse Z2/ZZ-licht kür op muziek

 

Aansluitend prijsuitreiking finale B t/m M  paarden

 

Ter afsluiting prijsuitreiking finale Z en ZZ-licht paarden te paard

 

en uitreiking publieksprijs.

 

 

 

 

www.sterruiters.nl of www.facebook.com/ZilverenSter

Meer Dressuur

»
HELLENDOORN – Linda Verwaal zorgde zaterdag voor de met afstand beste prestatie tijdens de wedstrijden subtop dressuur in manege ’t Oale Spoor in... (13-03-2024)
»
DEN BOSCH – Loes Cevaal en Maud Haarhuis lieten zich vrijdag van hun beste kant zien tijdens de finale van de strijd om de KNHS Para Dressuur Trophy... (09-03-2024)
»
DOHA - De amazones Claire Overweg, Maud Haarhuis, Lotte Krijnsen waren afgelopen week succesvol tijdens het internationale concours paradressuur in... (25-02-2024)
»
HELLENDOORN – Ashley Langevoort en Anouck Nuyen wisselden afgelopen weekend stuivertje in de klasse ZZ Licht tijdens de wedstrijden dressuur van De... (12-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Bij de wedstrijden voor de subtop dressuur van De Zeven Buurtschappen was de hoogste score maandag voor Linda Verwaal. Met haar... (01-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Nické Miskotte mag zich sinds zaterdag met de negenjarige donkerbruine merrie Kacie Vita (v. Goldberg x Welt Hit 2) kampioene dressuur... (29-01-2024)
»
AMSTERDAM – Frank Hosmar sloot zaterdag de kwalificatiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy tijdens Jumping Amsterdam op Alphaville NOP (v.... (28-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
HELLENDOORN – Frank Hosmar is er afgelopen weekend in eigen omgeving niet in geslaagd de vijfde selectiewedstrijd in de strijd om de Para Dressuur... (27-12-2023)
»
GENEMUIDEN – Frank Hosmar boekte afgelopen weekend twee zeges tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in de fraaie accommodatie van De... (18-12-2023)
»
KOOTWIJKERBROEK – Loes Cevaal, Claire Overweg en Maud Haarhuis konden ook in de vierde selectiewedstrijd van de strijd om de Para Dressuur Trophy... (10-12-2023)
»
KRONENBERG - Loes Cevaal en Marloes Haarhuis bezetten vrijdag de vierde en vijfde plaats tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur... (02-12-2023)
»
DENEKAMP - Met de dressuurrubrieken voor paarden en pony’s is afgelopen weekend Euregio Indoor Denekamp 2023 van start gegaan. Er werden liefst ruim... (16-10-2023)
»
HAAKSBERGEN – Romy van der Schaft was zondag een klasse apart in de hoogste categorie van de strijd om de Zilveren Ster in Haaksbergen. Met Kenzi (v... (18-09-2023)
»
RIESENBECK – Frank Hosmar en Lotte Krijnsen sloten het EK paradressuur zaterdag in Riesenbeck beiden af met een medaille. In de kür op muziek... (09-09-2023)
»
RIESENBECK – De Nederlandse equipe paradressuur won vrijdag goud in de landenwedstrijd van het EK. Demi Haerkens verheugde de feestvreugde nog met... (08-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
RIESENBECK - Frank Hosmar voegde woensdag met het zilver op het EK in Riesenbeck weer een medaille toe aan zijn imposante palmares. In Grade V moest... (07-09-2023)
»
ERMELO – PSV De Hertruiters uit Hellendoorn mocht zaterdag liefst twee nationale kampioenen begroeten na het NK dressuur pony's voor viertallen in... (22-08-2023)
»
ERMELO – Frank Hosmar, Lotte Krijnsen en Loes Cevaal maken deel uit van de Nederlandse afvaardiging naar het Europees kampioenschap paradressuur voor... (04-08-2023)