Zilver voor Vai Bruntink in Z1

ERMELO - Vai Bruntink behaalde zaterdag tot haar grote tevredenheid een zilveren medaille tijdens de titelstrijd dressuur van de klasse Z1 van de KNHS. In Ermelo werd ze op Ebony (v. Painted Black) beloond met een eindresultaat van 66,755 procent. Ze moest daarmee alleen de overtuigende winnaar Bart Veeze met Dalgado (v. Oscar) voor laten gan. Veeze reikte tot 67,940 procent.

Het duurde even voordat Bart Veeze zijn emoties de baas was na het behalen van de indoortitel. "Ik huil nooit na de proef, maar nu hield ik het niet droog.” Veeze had een reden voor zijn emoties. “Delgado is gefokt en in eigendom van Joyce en Ad Vroom. Ad is een paar weken overleden. Dat maakt het zo bijzonder.”

Veeze rijdt de bruine zevenjarige Delgado sinds vorige zomer. “We hebben een wedstrijd buiten gereden en zijn daarna gelijk aan de selecties begonnen tijdens het indoorseizoen. Dus het is wel snel gegaan. Delgado is een paard met veel tritt in de benen. Hij stapt goed en draaft heel goed. In de galop kunnen we nog het meest winnen, al moet ik zeggen dat die vandaag ook heel goed was.”

Het was de week van Bart Veeze. “Vorige week eindigde ik hier met Brownboy op de negende plaats in de Lichte Tour, donderdagavond won ik de Dressuuravond bij Bathmen te Paard en vandaag de titel in het Z1 met Delgado. En ik heb thuis nog een paar goede zesjarigen, dus misschien wordt het wel het jaar van Bart Veeze.”

Niet bij de besten
In Ermelo konden de overige regionale vertegenwoordigers in de strijd om de NK's zich niet met de besten meten.  Jennifer Bakker reed met Monsieur Bellon (v. Sandreo) met een score van 61,00 procent naar de vijftiende plek in de door Saskia van Es met Elastico (67,78) gewonnen klasse M2.

Chantal Rauws vond zichzelf na afloop in de klasse M1 met Bright Star (v. Johnson) terug op plek veertien (61,11 procent) en werd direct gevolgd door Silke Kamphuis (60,89) met Enique (v. Sandreo). De titel ging naar Aniek de Laat met Endyrava (67,33).

Meer Dressuur

UBERHERRN - Het Saarland Dressuurfestival met het CPEDI*** Uberherrn werd voor de Nederlandse paradressuurruiters een heel succesvolle wedstrijd.... (08-07-2018)
ARNHEM - Frank Hosmar heeft dinsdag de finale van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy gewonnen. In de fraaie entourage van Outdoor... (26-06-2018)
ALMELO – In de kür op muziek tijdens de Almelose Ruiterdagen bleek Lotte Jansen met Doedel opnieuw de sterkste. De onlangs van Itterbeck (D) naar... (24-06-2018)
EXLOO – Joyce Vegter verkeert in puike vorm. Afgelopen weekend reed ze tijdens selectiewedstrijden voor het nationaal kampioenschap van de subtop... (28-05-2018)
ALMELO – Joyce Vegter beleefde een succesvolle tweede pinksterdag op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Der Enschedese won beide... (22-05-2018)
RIJSSEN – Annelies Lindeboom presenteerde zich als de ‘prima donna’ op de eerste twee dagen van de Mölke Dressuurdagen op de gloednieuwe zandbodem... (17-05-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld in de klasse Z1, Kim Morsink-Koop in de M2 en Romee Driessen en Benno Weyl in de L1 grepen in beide proeven de... (28-04-2018)
GEESTEREN – Annabel Rootveld heerste donderdag op het Erve Maathuis in de dressuur voor  klasse Z2 bij het CH Albergen. Rootveld was met Evanti in... (20-04-2018)
ERMELO – Na haar derde plaats in de strijd om de regiotitel begon Karlijn Olde Klieverik zaterdag aan het nationaal kampioenschap in de klasse Z1 bij... (18-03-2018)
DEN BOSCH – Frank Hosmar eindigde donderdagavond tijdens de Dutch Masters (Indoor Brabant) met Alphaville NOP (foto) als derde in de tweede... (09-03-2018)
BEUNINGEN – Frank Hosmar toonde zich dit weekend superieur in Grade IV en V tijdens de eerste selectiewedstrijd uit de tweede cyclus van de KNHS-... (19-02-2018)
GENEMUIDEN – Ze begon aan het kampioenschap dressuur van de Regio Overijssel in de hoop dat ze zich met Guus GS zou plaatsen voor de strijd om de... (05-02-2018)
GENEMUIDEN – Joyce Vegter veroverde vrijdag de dressuurtitel in de klasse ZZ Licht van de Regio Overijssel. In Genemuiden won ze beide proeven in het... (27-01-2018)
AMSTERDAM – Frank Hosmar moest vrijdagochtend tijdens Jumping Amsterdam genoegen nemen met de derde plaats in de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS... (26-01-2018)
ERMELO – Joyce Vegter had een dubbel gevoel na afloop van de strijd om het nationaal kampioenschap dressuur in de klasse Z1 in  Ermelo. Met haar... (16-01-2018)
ZUIDWOLDE - Frank Hosmar was zaterdag ongenaakbaar in de tweede selectiewedstrijd voor de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. In manege Den... (13-01-2018)
SAASVELD – Joyce Vegter veroverde in Saasveld de dressuurtitel van Kring Twente in de klasse ZZ Licht. Met Figo (v. Armani) scoorde ze 68,00 procent... (06-01-2018)
HELLENDOORN – Frank Hosmar heeft zondag in manege ’t Oale Spoor in Hellendoorn de eerste slag geslagen in de strijd om de KNHS-Witte Van Moort Para... (28-12-2017)
Vereniging De Hertruiters organiseert traditiegetrouw rond de kerstdagen een meerdaags dressuurevenement. Na een onderbreking vorig jaar, wegens de... (20-12-2017)
BOEKELO - Frank Hosmar kan zijn jacht op zijn eerste Olympische gouden medaille voortzetten met de geruststellende gedachte dat zijn paard Alphaville... (09-10-2017)