MAREILLE LENFERT BESTE IN DIAMANT VAN TWENTERAND MET LA FLORI

Zege dressuurfinale met springpaard

DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger van de klasse B troefde ze de overige finalisten af. En wat het extra bijzonder maakte was dat ze haar succes boekte met de vierjarige La Flori, nota bene gefokt als springpaard.

“Ergens blijkt ze toch dressuurgenen te hebben”, lacht de amazone als ze de fraaie bokaal, een sjerp, een paardendeken, een hoofdstel en een geldbedrag in ontvangst heeft genomen. “Ooit ben ik regionaal kampioen geweest met haar moeder Heyli. Die had zo’n goed karakter dat we er daar nog wel een van wilden. La Flori was tweeënhalf toen ze op stal kwam, ze werd gekocht van Robert Oude Lashof. 2,5 We hebben haar zadelmak laten maken en ze kon al heel gauw sjouwen. Ze heeft gewoon een heel betrouwbaar karakter, is er altijd voor je. Haar moeder was ook zo.”

La Flori is eigendom van haar moeder Marjo Lentfert en haar oom Henry Dijkers. Diens dochter Rianne rijdt de zwarte merrie afwisselend met haar nicht Mareille Lentfert. “Ze heeft nog maar een paar keer dressuur gelopen, maar al een paar mooie winstpunten behaald.” In Den Ham werd de combinatie beloond met een score van 68,250 procent en daar kon niemand van de concurrentie tegenop. “Super onverwacht”, zegt Mareille Lentfert ten overvloede. “Voorlopig ga ik geen keus maken tussen het springen en de dressuur. Want ze kan allebei goed. Dus blijf ik beide dingen doen.”

Nog een 'puppy'
Ook de nummer twee leverde haar prestatie met een pas vierjarige ‘puppy’. Kayleigh Eleveld (klasse L1) reed met Finnigan naar een fraai resultaat van 67,750 procent. De derde plaats was voor Janine Raatjes met Brinkhof’s Jaxx (66,417). 

De Diamant van Twenterand bij de ponyruiters werd zaterdag gewonnen door Tessa Delger (klasse Z1, categorie E) met Cindi. Ze kreeg 67,721 procent voor haar optreden. Lokaal favoriet Bjarne Oort (L1-C) van de organiserende Bosruiters werd keurig tweede met Samorens Mareno (67,250).

De Diamant van Twenterand zou aanvankelijk al in het begin van het seizoen gehouden worden. Na versoepelende maatregelen  in het kader van de coronacrisis kon er in overleg met de gemeente en veiligheidsregio eind augustus alsnog worden gereden. Niet in het laatst mede dankzij de voorbeeldige inzet van veel vrijwilligers. 

Mareille Lentfert in actie met La Flori (boven) en tijdens de prijsuitreiking met (links) Kayleigh Eleveld met Finnigan. Foto's © Foto4U.nl

Meer Dressuur

ERMELO - Het Nederlands kampioenschap dressuur 2021 is twee weken verschoven op de wedstrijdkalender. Dit sportieve spektakel staat nu van 3 tot en... (30-03-2021)
DOHA – Lotte Krijnsen is na haar goede prestaties in Doha van afgelopen week door bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitinck opgenomen in het nationale A... (02-03-2021)
DOHA – Voor Frank Hosmar is de reis naar Doha, waar hij met zijn paard Guetta zou deelnemen aan een internationale wedstrijd paradressuur, op een... (25-02-2021)
DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)