BIJ WEDSTRIJDEN AVONDDRESSUUR IN ALMELO

Vier zeges voor Annabel Rootveld

ALMELO – Annabel Rootveld ontpopte zich woensdag en donderdag tot de meest succesvolle deelnemer aan de wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo.

Annabel Rootveld won woensdag beide proeven in de gecombineerde klassen Z2/ZZ licht en ging een dag later op herhaling met de zeges in beide proeven van de klasse L2. Vooral het optreden van de zevenjarige Happy Feet (v. Aaron) in het ZZ Licht mocht er zijn, want met de ruin scoorde ze in haar tweede rit een waardering van 70,857 procent.

“Heel fijn natuurlijk, zo’n score, zeker met het oog op de naderende overstap naar de subtop”, vond ze er zelf van. “Het weekend ervoor liep hij ook al goed en boven de zeventig. Dat moet hij nog een paar keer vaker doen voor we de stap naar een hogere klasse zetten.”

In de eerste ronde had ze met 65,571 procent nog genoegen met de tweede plaats. Voor haar geen probleem, want toen ging ze met de twaalfjarige Cupido (65,857) met de winst strijken. Met haar tweede troef werd ze in de tweede proef derde (64,429). De andere podiumplekken waren voor routinier Loe Corsel, die met Hollywood een derde (63,286 procent) en een tweede (68,429) positie opeiste.

Met de pas vier jaar oude hengst Kuups Kensington TS was Annabel Rootveld oppermachtig in de klasse L2. Met scores van 208 en 218 punten verdiende ze weer zes winstpunten en bleef ze streekgenoot Joyce Vegter met Kadanzar (203 en 209) als belangrijkste concurrente beide keren ruim voor. De derde plaatsen waren voor Maou Hoefman met Kensie (196,5) en Rom Vermunt met Kingsford (206).

Toch mooi begin
“Voor Lievelde hadden Happy Feet en Cupido allebei nog geen ZZ Licht gelopen. Daar was de concurrentie misschien niet zo groot, maar het was toch een mooi begin op dat niveau met twee eerste plaatsen voor Happy Feet en een eerste en tweede voor Cupido. Over de laatste: “Een heel leuk paard, dat nog wat groener is op dit niveau. Ik ben echter bang dat ze binnenkort verkocht gaat worden. Maar zolang ze er nog is, gaat ze mee en binnenkort over naar het ZZ Zwaar.””

Ook in het L2 heeft Annabel Rootveld vooralsnog twee sterke troeven. Want behalve Kuups Kensington heeft ze ook nog de beschikking over Kardashian Queen, in Lievelde goed voor twee tweede plaatsen. Van Kensington kan ze nog een paar maanden genieten, want de talentvolle hengst loopt volgend jaar weer onder het zadel bij zijn eigenaresse Daisy Kuipers.

Maud Haarhuis
Maud Haarhuis deed het goed in de klasse Z1, waarin ze met Baron een derde en een tweede plaats veroverde, met scores van 223 en 203,5 punt. Ze moest voorrang verlenen aan Loes Gorsel die alleen in de eerste proef in actie kwam met Fozzy GP (233,5) en die ook won en aan Mara Gerritsen die haar met Esposito beide keren voor bleef. (227 en 216,5). Dinanda Jansen Smit werd met Hunk derde in de tweede proef (202,5).

Natasja Bolt was met Japari T beide keren de sterkste in de klasse M1/M2 (197,5 en 195,5) en werd in beide gevallen het dichtst benaderd door Fiona van Dort met Austies Don Perignon (193 en 194). Carlijn van der Zee met Indira B (193) en Annelies Lenters met Irindale (192,5) verdeelden de derde prijzen.

Nienke Talens
In de afsluitende klasse L1 van vrijdag werden de drie belangrijkste prijzen uitgereikt aan zes verschillende deelnemers. Nienke Talens nam met Katinka RZ de zege voor haar rekening in de eerste proef. Ze nam met 200 punten ruim afstand van Karen van Daal met Heroni Ki (193,5) en Joyce Jansen Smit met Kane Vedi Vidi Vici (193). De tweede reeks werd gedomineerd door Trudie Schutte met Havyra (206,5). Nynke Herik met Forst Diva DSC (202) en Freek Marsman met Kensington (199) werden als nummers twee en drie in de uitslag genoteerd.

Op het Hippisch Centrum in Almelo komt zaterdag de subtop in actie en is het zondag de beurt aan de ponyruiters en de bixie.

Op de foto Annabel Rootveld met Cupido

Meer Dressuur

DENEKAMP – Janneke Punte bleek weer eens niet te verslaan in de klasse ZZ1/Z2 dressuur. Met Ivano L (v. Charmeur) was ze oppermachtig tijdens Euregio... (09-10-2020)
RIJSSEN – Ashley Langevoort voerde vorige week tijdens de Mölke Rijssense Paardendagen een bijkans ware ‘one womanshow’ op. De 23-jarige amazone uit... (07-10-2020)
ALMELO – Bij wedstrijden voor de subtop in Almelo bleef Janneke Punte met Bianco-D (v. Ungaro) streekgenote Linda Verwaal op Ghio (v. Furst Romancier... (26-09-2020)
ALMELO – Linda Verwaal scoorde het best in de klasse ZZ/ZZ Licht tijdens de midweekse wedstrijden avonddressuur bij de Looleeruiters in Almelo. Met... (26-09-2020)
ERMELO – Frank Hosmar veroverde vrijdag in Ermelo zijn negende titel in de paradressuur. De ruiter uit Haarle reed met zijn vijftienjarige... (18-09-2020)
DEN HAM – Ook tot haar eigen verrassing werd Mareille Lentfert zaterdag gehuldigd tot winnares van de Diamant van Twenterand. Als vertegenwoordiger... (30-08-2020)
GEESTEREN – PSV Sint Joris in Geesteren kan terugkijken op een geslaagd weekend dressuur. Op het Erve Maathuis werd in het algemeen op prima niveau... (27-07-2020)
DENEKAMP – Janneke Punte (foto) en Shanaya Karadag voerden dit weekend de boventoon in de zwaarste klasse tijdens het meetmoment dressuur van de... (14-07-2020)
ALMELO – Shanaya Karadag en Janneke Punte gaven elkaar zaterdag nauwelijks een duimbreed toe in de klasse ZZ Licht tijdens het meetmoment dressuur... (07-07-2020)
GEESTEREN – Een week eerder gooide zware regenval nog roet in het eten voor de springrubrieken. Zaterdag en zondag kon er wel dressuur worden gereden... (14-06-2020)
LONNEKER – Janneke Punte heeft de veertienjarige Bianco deze week verkocht aan een klant uit Taiwan,  maar de donkerbruine ruin (v. Ungaro x Jazz)... (03-04-2020)
ERMELO – De strijd om de dressuurtitels van de KNHS leverde de regio dit weekend slechts één medaille op. Het was wel meteen een gouden exemplaar. De... (09-03-2020)
MARIENHEEM - Linda Verwaal en Ellen Bloem tekende afgelopen weekend voor de hoogste score tijdens de wedstrijden suptopdressuur in Marienheem. (02-03-2020)
GEESTEREN - Tjdens het CSI Twente in Geesteren (van 1 tot en met 5 juli) zal voor het eerst het NK Video Dressuur verreden worden. De beste ruiters... (13-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar voltooide zaterdag tijdens de internationale wedstrijden paradressuur in Genemuiden zijn trilogie. door ook het derde... (01-02-2020)
GENEMUIDEN – Frank Hosmar (links op de foto) heeft woensdag zijn eerste internationale optreden van dit jaar winnend afgesloten. Met zijn Olympische... (30-01-2020)
AMBT DELDEN – Linda Verwaal bewees maandag ook tijdens Indoor Ambt Delden terug te zijn op niveau. Met Be Smart (v. Bordeaux) en Emily (v. Florencia... (28-01-2020)
AMSTERDAM – Er stond vrijdagochtend weer eens geen maat op Frank Hosmar tijdens de wedstrijd voor de KNHS Witte van Moort Trophy paradressuur. (24-01-2020)
ENTER – Linda Verwaal spreekt na een moeizame periode weer een geducht woordje mee tijdens wedstrijden dressuur. Zaterdag bezette ze met twee van... (14-01-2020)
SAASVELD – Janneke Punte veroverde vrijdag in de Ankerhal te Saasveld de twee titels in de hoogste klassen tijdens de strijd om de kampioenschappen... (04-01-2020)